Maču Pikču: jei tektų nukeliauti į „Prarastąjį inkų miestą“...

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2011-08-10 23:09
Galima jiem pavydėti tokio aukšto lygio inžinieriavimo, kai viskas buvo pastatyta žmonių rankomis Anaiptol visgi ir jie neišvengdavo inžinerinių klaidų. Kadangi kai kur yra neužbaigtų darbų ir panašių dalykų, kurie mini, kad inkai kažkur visgi skubėjo. Matyt nuo ispanų slėptis O vietiniai tai gudrūs, kone už viską lupa pinigus, jei pasirenksi kelionę į viršukalnę pėsčiomis, bet už į įėjimą turėsi susimokėti 42 baksus, o jei dar kokį muzieju aplankyt ir apžiūrinėti, tai vėl mokėk baksus - lūpikai
Jomiliakas 2011-08-11 00:55
Nuostabus rankų darbo miestas :O Įspūdingas radinys, kuriame norėtusi apsilankyti Bet ale tikrai, ima pinigus už viską
RiMuSaS 2011-08-11 01:23
Vertas apsilankymo miestas. Nepergyvenkit dėl kainų 42dol. Nėra brangu, su sąlyga, kad pamatysit toki miestą.
Kilgoras Trautas 2011-08-11 10:48
"remontuoti", kopijuoti kažkokios ankstesnės ir daug techniškai pažangesnės civilizacijos griuvėsius. http://www.perucuscotrek.com/galeria/ol ... bo_1_b.jpg , http://www.picturica.com/samples/southa ... sonry2.jpg , http://www.picturica.com/samples/southa ... sonry3.jpg , http://machupicchubest.com/imagen/ollantaytambo.jpg , http://www.schaalfamily.com/06-Ollantaytambo009.JPG, http://images.travelpod.com/users/shane ... ytambo.jpg , http://www.blogcdn.com/www.gadling.com/ ... esized.jpg , http://peruenroute.files.wordpress.com/ ... =510&h=382 , O čia inkai tikriausiai mediniais pleištais išgraužė tokius monolitus ir juos lengvai ant kupros atgabeno? http://www.francescodazzi.com/img/v17/p311533883-3.jpg O dailidės pasikaustę variu dantis išgraužė tokias nišas http://ahha-travel.com/Tr_MPP/O_P_11w3.jpg ,poto su nagais apdailindavo http://ahha-travel.com/Tr_MPP/SVP_06w3.jpg, http://www.flickr.com/photos/travelshorts/4757171625/ ir tai viską inkai padarė tu žmoniu protėviai kurie dabar molinėse bakūžėse gyvena.
RiMuSaS 2011-08-11 13:13
Manau supranti, kad autorius naudojosi saltiniais rašydamas šį straipsnį, o ne savo nuomone ir tyrimus aprašė. Beje, ką tom nuotraukom norėjai pasakyt ?
kestutisz 2011-08-11 14:31
Tikriausiai tai, kad keistoka matyti taip apdorotus akmenis, kaip manoma be geležinių įrankių. Taip, yra teorija, jog skaldomas akmuo pleištais - grežiant skyles, kišant vandenyje išbrinkusius pleištus ir laukiant kol jie žiemą nuo šalčio išsiplėtę sutrupins uolą reikiamais gabaliukais, bet mano kuklia nuomone bent jau atliekų kalnas turėjo išaugti nemažesnis už visą miestą (kiek teko matyt skaldomus kamenis jie tikrai ne visada skyla tiesiai, o kad tarkim vienam monolite tokiu būdu išskelti 3 lygius langus tai jau išvis kažkokia fantastika).
RiMuSaS 2011-08-11 17:24
Suprantu, kad keista. Bet argi tiek laiko tirineje ta miesta zmones, galejo isniekur sugalvot, kad tai nebuvo apdirbta metalu ?? As nesu nei archiologas ar zinovas sio dalyko, bet man nelabai norisi abejot specialistu tyrimais. Ar as klystu ? O ar ne fantastiska ir egipto piramides ?
Keule 2011-08-11 23:38
Ateiviai, cia ir klausimu but negali, viska pastate ateiviai.
Giedrius- 2011-08-11 23:46
Kažkada dokumentinį filmą žiūrėjau apie šitą miestą, tai ten su visom demonstracijom buvo kaip maždaug statybos vyko, tai pvz dailinimui naudojo akmenį, ten juodai trynė tas uolas
Dvigubas nulis 2011-08-12 01:51
apie šią vietovę. Jeigu taip, tai pritariu, ten viskas gan aiškiai išdėstyta. (patarčiau pažiūrėti ir kitas Ancient Megastructures serijas)
Arwis 2011-08-12 02:15
Visad mane prajuokina poziuris ''Kaip jie ikale vini jai neturejo plaktuko'' Kad siandien neisivaizduojame granito apdirbimo be deimantiniu graztu, pjuklu ir dirzu, tai nereiskia kad granitas nera apdirbamas kitomis priemonemis.
mytech 2011-08-12 22:21
maciau kokius fokusus siuolaikiniai akmenskaldziai (geri akmenskaldziai) daro be el irankiu.... taigi nieko stebuklingo nematau senoves civilizaciju pasiekimuose....
Kilgoras Trautas 2011-08-13 21:34
Pas mus rankomis tik 10mm gylio konusines raides ant paminklo pabeditiniais įrankiais gali iškalt, bet ne taisiklingų formų stačiakampes nyšas Jo dar ir be šiuolaikinių priemonių 50 - 100 tonų megalitus kilnoja? Čia kaip su Balbeko megalitais kurie oficialai priskiriami romos imperijai, nors neseniai raudų sienos požemiuose atrasti megalitai akivaizdžiai yra tų pačių technologijų kaip ir Balbeko (raudų sienos statyba nepriskiriama romėnams). Be to jei tai romėnų darbas, tai kodėl nėra panaudota panašių technologijų Romoje, imperijos sostinėje? Kodėl nėra tiesiogiai paveldėtos tos technologijos, nors beveik visas romėnu technologijas paveldėjome? Juk tai ne eilinės technologijos. Kodėl iš romėnu nieko nesužinojome kaip ten buvo tampomi tie megalitai? Pasakysiu atsakymą. Todėl, kad tai ne romėnu darbas, o istorija, tai tik faktus interpretuojantis socialinis mokslas ir istorijos faktų kiekviena diena atsiranda vis nauju taip, kad... p.s. Balbeko istorija su romėnais remiasi vienu rašytiniu šaltiniu, kuriame nurodyta kada ten konkrečiai vyko statybos ir kas statė, bet statybos juk galėjo vykti jau ant kažkieno griuvėsių, kas dažnai tuo metu ir buvo praktikuojama. Manau panašiai čia ir su inkais.
Tir4elis 2011-08-31 17:23
Oficialiai jie viską dailiai paaiškina, bet ar Maču Pikču ar prie Egipto piramidžių ar Naskos slėnyje dairantis vistiek kyla gana daug klausimų. Visur panašus vaizdas, ko ne tobulai nutašyti akmenų sujungimai tiesiog nuostabiai suleisti vienas prie kito ir greta vos ne bele kaip priversta akmenų ar tašytų akmenų nuolaužų. Kaip taisyklė puikus apdorojimas apačioje, "chaltūra" viršuje. Tuo labiau jei palyginsime koks tvirtumas to meto turėtų įrankių ir jais "apdirbtų" akmenų tai gaunasi, kad jau greičiau apdorosi metalus akmenų įrankiais nei akmenis vario kaltukais . Puikiai tai iliustruoja akmeniniai ąsočiai su ilgais ir siaurais kakliukais. Kaip išmalt indo apačioje esančią tuštumą, jei į kakliuką nieks nelenda? Indas nesujungtas iš kelių dalių, vientisas. Kas dėl temperatūrų skirtumu pagrįsto trupinimo, tai su pleištukais bandė mokslininkais 1954 ar 1958 (nepamenu dabar) skaldyt. Gavosi, pusiau su bėda. Tik niuansas tame, kad pagal gautus akmens pažeidimų pėdsakus niekur panašių akmenų ten nerasta. Užšlifuot irgi nelabai galėjo, tam turėjo dirbt tiek metų, kad iki miesto apleidimo nebūtu spėję . Kitas idomus dalykas, kad pietų amerikoje yra senovinis skulptūrų parkas. Ten nemažai nugriuvusių akmeninių stulpų, akmens sienų likučių su keistomis nišomis ir žmonių skulptūros. Pasipuošusios jos tikrai indėniškai , tik va rankose laiko nesuprasi ką. Kaip besuk, bet vistiek labiausiai panašu į šių laikų kampinius šlifuoklius dar liaudyje vadinamus "bulgarkėmis". Sutapimas? Gal.. Tas pat ir su Egipte rastu akmeniu kuriame išgręžta skylė. Šiaip nieko sau skylutė, tik va grąžto pėdsakas ten yra. Keisčiausia, kad pagal jį, kol padarė skylę grąžtas apsisuko vos kelis kartus o_O. Tuo tarpu su bet kokiu dabartiniu reiktu tikrai n apsukų padaryt, kad tokią skylę išmalt.. Žinoma prikurta daug pasakojimų apie ateivius. Bet ar ne paprasčiau visgi pripažint, kad galėjo anksčiau taip pat protinga civilizacija būt. Kur dingo? Pasiklausykim senųjų mitų, kur dievai ir pusdieviai (indėnams konkistadorai pradžioj irgi ko ne dievai dėl puikios to meto ginkluotės atrodė) pastoviai pešėsi ir kariavo. Ar ne paprasta, žmogiška situacija: gyveno gerai, norėjo geriau, bet kaip visada susipešė ir.. degradavo.. Puikus pavyzdys ta pati Romos imperija. Po jos griuvimo labai jau ilgam visas žemynas anarchijon nugrimzdo..