Psichikos ligomis serga beveik 40 proc. europiečių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vyckas 2011-09-07 16:58
Na jei imt pagal vadovėlį psichiškai sveiką žmogų, tai tokių turbūt išvis nėra
Pasalietis 2011-09-07 17:03
Pagal kažkokia teorija kiekvienas žmogus turi mažiausiai 2 iš 5 pagrindinių lygų. Jeigu Depresija, Hyperaktyvumas irgi laikoma ligomis.
immortallt 2011-09-07 17:11
Amerikoje tada 95% Nes pas juos psichologu ir psichiatru kaip prisikta ir visi turi savo psichologa, nes tai ju geriausias draugas tik uz 100-200 amerikietisku per valanda
Nerijux 2011-09-07 17:18
Vėl farmacijos bendrovės drumsčia vandenį... Jos bet ką padarys psichiniu ligonių, kad tik parduotu kuo daugiau ir kuo brangesnių vaistų... "„Ta vargana saujelė žmonių, gaunančių gydymą, tikrai negali pasigirti, kad taikomi pažangiausi metodai ar skiriami naujausi vaistai“, – pridūrė jis. " Nėra ką bepridurti...
Giedrius- 2011-09-07 17:18
O tai mes lopai sergam ir neigiam savo ligas ir dar psichologų bijom.
Wolfy 2011-09-07 17:43
Net negalvojau,kad toks didelis procentas zmoniu serga ivairiomis psichikos ir neurologinemis ligomis.Kaip bebutu gaila,bet i tuos procentus ir as patenku...
matise 2011-09-07 17:54
Didžioji dalis tų sergančiųjų, net patys to nesuvokia. Kaip rusų dokumentika teigia - viso to priežastis yra vis augantis gyvenimo tempas ir urbanistikos šalutiniai poveikiai.
sielinas 2011-09-07 18:06
Šiuo atveju tiktų toks pasakymas: When one person suffers from a delusion it is called insanity, when many people suffer from a delusion it is called a religion. Kai bepročių dauguma verta susimastyti ar pats ne beprotis, o iki šiol laikyti bepročiai visai normalūs!
Wolfy 2011-09-07 18:09
Pritariu tau,bet tikrai ne visos ligos yra del to.
Giedrius- 2011-09-07 18:12
Neturim artimų, pastovių, patikimų draugų, nes nuolat keičiam socialinį statusą, gyvenamąją vietą, darbą, kartu ir žmones.
Giedrius- 2011-09-07 18:27
Šičia paskaita labai į temą, nepatingėkit pažiūrėt. Sužinosit kas tie psichologai ir iš kur šios ligos pas mus.
loggo 2011-09-07 18:50
Šiaip pamąstymui: jei dauguma turi kažkokią ypatybę, kurią kiti laiko 'nukrypimu nuo normos' (tarkime, psichine liga), tai gal yra atvirkščiai - tie 'nukrypę nuo normos' yra 'normalūs', o visi kiti yra ligoniai? labai subjektyvu vertinti. Ekstremalesnis pavyzdys: "Australų mokslininkai nustatė, kad 99.99proc. žmonijos turi genetinę ligą, kuri apsireiškia tuo, kad ja sergantiems žmonėms ant galvos, pažastyse, aplink genitalijas ir labai negausiai ant viso kūno auga plaukai".
Giedrius- 2011-09-07 18:59
Hyperaktyvumas, bipolinis sutrikimas, depresija, paranoja nėra normalu.
slack 2011-09-07 19:24
Tai keik iš vis tada ES yra ligonių įskaitant visas ligas. Gal yra taip kuo daugiau serga tuo daugiau reikia vaistų ir medicinų paslaugų. tuo didesnė ekonomika. arba paprašiau ne ekonomika žmonėms, bet žmonės ekonomikai.
Anonymous 2011-09-07 19:35
psichologija + psichiatrija = paranojiska filosofija
Anonymous 2011-09-07 19:57
butent.. pridurciau tai, kad psichiatrai besalygiskai iesko kazko.. kas iesko tas randa.. vienam issivysto geresne fantazija.. kitam loginis mastymas.. treciam socializmas.. ir atkreipkit demesi, jei tau nors vienas is siu nera pakankamai issivystes, tu jau psichiskas ligonis, nes juk genijaus pirmas pozymis, kada supranta tiek tiksliuosius tiek humanitarinius mokslus.. bet deja jiems tenka sunkiausia dalia.. neretai juos kisa i psichiatrines.. o ten ju gausu.. ir nemazai yra pabuvojusiu laikinai.. tad viskas darosi visiskai painu.. nes "durniai" yra psichiskai sveiki, nes sugeba nuo visko atsiriboti ir egzistuoti nieko nemastant ir nezinant.. bet palaukite.. o kaip gi evoliucionavimas? juk atsiribojes vargu ar padesi vystytis smegenims fiziologiskai evoliucionuojant su lyg didejanciais informaciju kiekiais.. o zmogaus domiinavimas ar tik nera smegenu deka? ir ar daugelis mokslininku neatrodo savo laiku, kaip ligoniai kurie atitruke nuo realybes? taip, taip.. atrodo, nes tu esi "sveikas".. kieciausia psichine liga yra paranoja.. nes juk instinktyviai ir logiskai reaguoti i aplinka atsizvelgiant i pasamoneje sukaupta patirti siek tiek jautriau uz visus yra liga.. ) patys jie kaip liga.. siuo metu skleidzia paranojiska informacija del ko zmones automatiskai keicia mastyma ir tampa dar atidesniais ar issigandusiais.. o baimes atveju mastymas automatiskai keiciasi del cheminiu reakciju organizme, kurios turi uztikrinti islikima betkokiomis salygomis. as galeciau visa diena tokias "teorijas" rasineti, o ir privesti prie faktinio statistinio tyrimo nebutu taip jau sunku.. stai taip ir dirba tie musu psichologai su psichiatrais.. tiek is tu daktaru.. ne tik psichiatriniu.. nuvaziuokit i londono mokslo muzieju, kur sudelioti daktaru irankiu evoliucija ir dirbtiniai muliazai operaciniu.. suprasite, kad siuo metu jie yra vis dar pakankamai nekompetetingi, nes puse ligu simptomai yra vienodi, o budu atrasti konkrecias ligas nera pakankamai.. senoveje zmones eidavo pas gydytojus tik pries mirti, kai jau nera kito pasirinkimo.. dabar zmones pasitiki labiau.. tik nesuprantu kodel? del to kad antibiotikai padeda pasveikti nuo gripo? ar kad zino kaip diagnozuoti apendicita?
Giedrius- 2011-09-07 20:13
Tipo tas 40% europiečių yra sunkios psichinės būklės genijai? Tie žmonės vien dėl savo psichinės būklės yra nedarbingi, sakai viskas čia normaliai?
Anonymous 2011-09-07 20:28
as nesakiau, kad jie genijai, as tik pateikiau info, kaip ir jums psichiatrai.. ir kas kalbejo apie nedarbinguma? jei pvz tu sergi paranoja, tai tu psichinis ligonis pagal psichiatra, bet tu ir dirbi ir gyveni, kaip visi like, tik gyvenimo budas skiriasi.. dar atkreipkit demesi kaip sudeliotas pats mokslas.. pripazinimas savo ligos jau yra pradzia gydymo.. nu taip, kai zmogus pripazysta liga tai atsiranda ka gydyti.. realiai pagal dabartines tvarkas ir mokslo sampratas, tai belekuri sveika zmogu galima ikisti i psichiatrine ir jam pasireiks simptomai pagal gydytojus.. belekuri is jusu galima isvesti is pusiausvyros, kai kalba ale issimokslines daktaras apie moksla kurio tu pakankamai nepazysti..
faktas 2011-09-07 20:54
Kaip sako pažįstamas gydytojas, sveikų nebūna - būna iki galo neištirti.
KarolisS 2011-09-07 22:06
žmogaus nukrypimas nuo susiformavusių elgesio normų. Ne kiekvienas žudikas psichinis ligonis, ne kiekvienas paranojiškas asmuo turi paranojinę šizofreniją. Psichinės ligos yra endokrininės sistemos sutrikimai, iš kurių išplaukia nepagrįstos reakcijos. Pati Tavo minėta paranoja nėra psichinė liga savaime, tai yra simptomas, kuris nebūtinai reiškia konkrečią ligą. Taip pat savaitę trunkanti bloga nuotaika nėra depresija ar dar kažkas. Psichinės ligos yra pakankamai sudėtinga sritis ir tik visiškai nieko neišmanantis apie jas žmogus gali teigti, kad "tie, kurie kitokie, yra psichai". Pvz. depresija sergantys žmonės smegenyse turi per mažai dopamino ir seratonino hormonų, kurie reguliuoja žmogaus nuotaiką. Realiai žmogus gali daryt ką nori, gali šypsotis, galima jį juokint, jo niekas nepralinksmins nes paprasčiausiai nesigamina reikiami hormonai, žmogus psichologiškai niekaip negali kontroliuot tų procesų. Panašus atvejis su pvz. paranojine šizofrenija, kada žmogus mato haliucinacijas ir jos tampa tokios realios, kad atskirti kur realybė, o kur tik haliucinacija logiškai tampa per daug sudėtinga. Siūlyčiau plačiau pasidomėti šia sritimi prieš išdedant psichologus ir psichiatrus į šuns dienas, nes dabar tokie komentarai skamba kiek juokingai ir kvailai. Psichinės ligos toli gražu nėra kažkoks nukrypimas nuo normos - jei didžioji dalis žmonijos turės rimtų endokrininės sistemos problemų, vien tai, kad jie - dauguma, jų toli gražu nepavers sveikais. Taip pat paranoją įvardinai kaip konkrečią ligą (ir panašu, kad net tiksliai nežinai, kas ta paranoja išvis yra iš Tavo pareiškimų sprendžiant), kas yra klaidinga, nes paranoja yra simptomas - iš to galima labai puikiai suprast, kad mažai ką apie tai iš tikro žinai. Dar viena pastabėlė, nors ir ne į temą, bet mačiau, kad rašei - antibiotikai nuo gripo nepadeda. P.S. no offence, neturiu nieko prieš Tave, net jei skaitant gali atrodyt, kad kritikuoju pakankamai "kietai" - toks mano rašymo stilius.