Šį rudenį į Žemę kris dar vienas stambus palydovas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manciukaz 2011-09-23 18:12
galėtu palydovuose irengti kokia automatinio susinaikinimo sistema kai pasiekia žemesnius sluoksnius, arba atitarnave palydovai galėtu buti nukreipiami i kosmoso platybes, aišku tie 2 palydovai kelia minimalia grėsme žmoniu saugumui, tačiau ateityje tu krentančiu palydovu vis daugės...
werafonas 2011-09-23 18:38
"galėtu buti nukreipiami i kosmoso platybes" Kokiu būdu??
Creatium 2011-09-23 18:41
Sukris visi palydovai ir bus baigta. Liks kosmose tik mažieji, dabar naudojami. Be to, nemanau, kad visi taip ir kris į Žemę (nesudegdami pakeliui).
cave_dweller 2011-09-23 18:44
manau realesnis ir žymiai pigesnis variantas butu palydovo sunaikinimas pasiekus viršutinius atmosferos sluoksnius į smulkesnes dalis, kurios sudegtu atmosferoje.
kestutisz 2011-09-23 18:56
Tai teoriškai ir yra tam skirtos palydovų "kapinės" - http://en.wikipedia.org/wiki/Graveyard_orbit
algirdasx 2011-09-23 20:42
O jei nesudegtu tai butu neblogas lietus:)
blizzard 2011-09-24 11:19
galima nukreipti juos į kosmoso platybes. Dabar palydovai naudoja tam tikras sistemas kad išsilaikytų orbitoje, nes jie kaip yra iškeliami į orbitą, tai po kažkurio laiko žemės juos vis tiek kažkiek traukia, todėl yra naudojamos tam tikros sistemos kurios leidžia jiems išsilaikyti orbitoje, nežinau kokios tai sistemos, bet principas gali būti panašus į tarkime oro balionėlio, tai yra tiesiog išleidžiamas suspaustas oras ar co2 tam tikra kryptimi kad palydovas pajudėtų. Aišku tokių sistemų pakanka tik mažam pagreičiui įgaut, bet pasiuntimas į kosmoso platybes manau būtų įmanoma . Bet aišku čia išlaidų ir privataus kapitalo klausimas. Aš manau kad dabar to palydovo liekanas bus galima kur nors panaudoti pvz kuriant kitą palydovą, ten yra likę daug brangių metalų. O ir tos kompanijos nėra suinteresuotos tą palydovą kažkur paleist kaip jis išeina iš rykiuotės.. dėl tų kapinių, varčiau kažkada seną astronomijos vadovėlį, gal kokių 80 metų leidimo ir ten buvo modelis/nuotrauka kurioje maždaug buvo rodomas neveikiančių palydovų kiekis orbitoje aplink žemę. Jau tada ten buvo miškas.. tai dabar tie kiekiai dar didesni, tų šiūkšlių ten tikrai daug. Aišku su laiku turbūt didžioji dalis jų nukris ir sudegs.. bet pvz kažkur skaičiau kad TKS buvo avarija įvykus, kurios metu kažkoks varžtas sugebėjo pramušti skylę korpuse. Tai čia turbūt pagrindinis tokių šiūkšlių pavojus..