Nobelio chemijos apdovanojimas – už kvazikristalų atradimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2011-10-05 21:08
Kaip dažnai sakau, mokslas taip pat yra religija. Arba kai kurie mokslininkai tokie religingi mokslui, kad nepripažįsta to ko patys nesupranta kaip ir religingi žmonės. Šis straipsnis tai puikiai įrodo. Jei butu tuo metu kai D.Shechtmanas paskelbė savo atradimą buvę viduramžiai tai Linusas Paulingas ji butu sudeginęs ant laužo už mokslo dogmų pažeidinėjimą. Bet ilgai vargšeliui teko kovoti dėl savo tiesos
Julius 2011-10-05 22:27
Žydai, kaip tauta negali nekelti pavydo. Juk bene kas antras Nobelio premijos laureatas yra žydas. Tai ir istorinės, ir auklėjimo priežastys. Juk žydai yra rašto tauta jau daugiau kaip 3000 metų. Ir vaikus auklėja ne taip, kaip lietuviai. Lietuvis dažnai duoda "podzatylniką" savo Jonukui - ką čia durniau išdarinėji. O žydas pasakytų - ui, Joške, kaip tu čia gerai sugalvojai! Tame ir skirtumas, mums tik mokytis ir mokytis iš žydų.
FMeskas 2011-10-06 01:30
bet kai pagalwoji, dar nebuwau gimes kai jis pradejo sawo kryziaus kelius, o pripazinimas atejo tik dabar, netgi buwo praspirtas is sawo tyreju grupes...kai kuriose mokslo srityse pazanga ne taip greit wyksta.
T 2011-10-06 06:39
Tikrai žydai išskirtinė tauta. Net dabar atidarius straipsnį stovi dviejų žydų nuotraukos, kitas matematikas. Žydai jau kokius 2 - 3 tūkst. gyvena miestuose ir nušlifavo gyvenimą juose. Mums reikėtu iš jų mokytis. Dar pastebėjau, kad pačiame Izraelyje žydų Nobelio premijų laureatų proporcingai tiek pat, kaip ir tokio paties dydžio vakarų valstybėje.
Smalas 2011-10-06 08:13
Čia visai įdomus filmukas, kuriame paprastai paaiškina, už ka duota ši Nobelio premija. http://www.youtube.com/watch?v=QiT00AUwQl8