Kosmoso verslininkas: kinai šturmuos Mėnulį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enternald 2011-10-21 13:37
Kinija sykį nuskriduss taip paims ir užvaldys viską????? JAV ir SSRS su lonochodais jau ankščiau nusileido, bet ar kas nors suteikė nežmoniško pranašumo, be propogandinio laimėjimo abiems šalims????
nondescript 2011-10-21 13:51
Tipiški amerikiečio svaičiojimai, kokie blogi tie kinai. Abejoju, kad nors pusė to ką jis pasakė pasitvirtins.
Tir4elis 2011-10-21 15:33
O kodėl ne? Kinija auga kaip ant mielių, kas ją sustabdys jei užsigeis ką nors mėnulyje nuveikt? JAV sėdi iki ausų skolose pas tą pačią kiniją, plius labai jau daug gamyklų taip pat ten. Rusija? Ne tie laikai, jai dabar labiau rūpi kaip pačiai nesubyrėt ir nors kiek pasivyt anksčiau buvusią galybę. Europa? Kol kas žliumbimas dėl krizės liejasi per kraštus, pinigai taupomi visur kur tik galima. O Kinija turi pinigų net miestams kur niekas negyvena statyt. Tai jei dar kilstels savo patirtį kai kiek tai ko jiems ten neskraidyt ir nesižvalgyt? Pažiūrėkit kokiais dabar tempais jie savo tiek ginkluotės, tiek kosmines programas vysto. Aišku, toks scenarijus nusimatytu ne rytoj, bet.. Pasvarstyt yra apie ką.
Verslininkas 2011-10-21 15:58
saunuoliai kinai, tegu tik uzsiima, daug maloniau yra kai einama link pazangos dideles, nei stovima vietoj, nera skirtumo kas, ar jav ar rusija ar kinija, juk tegu tikdaro kazka kas sugeba siais laikais tas ir daro kas nesugeba tas gales vytis irgi gerai
mobilunkas 2011-10-21 16:24
mes uzeminejam libija , o kinai menuli- kiekvienam savo- nepykim. iki siandien ne vienam is musu nereikejo menulio, tai manau kad nereiks ir artimiausioj ateity, tegu turisi, kai mums reiks- marsa pasiimsim
enternald 2011-10-21 17:53
Kodėl ne Kinija?? Atsakymas paprastas BVP auga ne dėl realaus efektyvumo augimo, o dėl nežmoniškos darbo jėgos. Per 20 metų kinų išsimokslinimas pagerėjo nežmoniškai, bet tikėtis kad dar po 20 metų visi turės phd, tai yra absurdas. Ekstrapoliuoti augimą nėra esmės: matėme kaip nuostabiai Japonijos augimas buvo ekstrapoliuojamas, kaip SSRS komunizmas aplenkė vakarus. Augimo prielaidos tos pačios: augantis gyventojų išsilavinimas, nežmoniška darbo jėga, nauji miestai, infrastruktūra. Tikėtis, kad Kinijoje augs po 10 procentų kas met nėra prasmės. Negana to Kinija jau dabar patiria iššūkių sukeltų augimo. Natūralu Kinija prisivis užsienio šalis, bet ir tada ji negali augti neribotai: tokia realybė.
Anonymous 2011-10-21 19:08
nuotrauka gedinga, o kinu nutyletas nesekmes su bezdzione jau turbut visi girdejot..
Otto 2011-10-22 10:24
Na, tu vėl apie tuos laikus, kai Kinija žindo Rusijos papą ir kūrė komunizmą . Dabar juk kiti laikai, ekonomiškai pakilę šalys nebestato komunizmo, gerai, kad nebepuola užkariauti kaimynių, o turi rimtesnių ambicijų. Nėra pagrindo netikėti, kad jie pirmieji įsirengs bazę mėnulyje, bet tuo pačiu ir tampa įdomu tai, kas pradeda diktuoti pasaulio.. sakykime, madą? Juk, jei kinų planai pradės judėti, piestu šoks JAV ir Rusija.
Anonymous 2011-10-22 14:41
o tau neatrodo fotke gedinga? nebestato komunizmo? pasidomėk kiek tinklapių užblokavo kinija šiais metais.
Otto 2011-10-22 15:41
Na, pernai užblokavo mano internetinių draugų skype,.. koks skirtumas kiek? anot tavęs, blokuoja, tai jau stato komunizmą ? Net jeigu ir taip, Kinijos progresas akivaizdus, o va mes kovojame su pačių susikurta krize. TSRS blokavo informaciją dėl politinių tikslų ir saugojosi nuo technologinės informacijos nutekėjimo, Kinija irgi turi ką slėpti, nes tobulina raketinę ir priešraketinę technologijas, kitą ginkluotę. Fotkė, kaip fotkė, kas čia gėdingo, jei Kinijos tokia vėliava. http://lt.wikipedia.org/wiki/Kinijos_v%C4%97liava Yra gi paveiksliukų ir su Lietuvos vėliava mėnulyje.
Anonymous 2011-10-22 18:40
del krizes, tai naivuolis esi. savaime suprantama, kad pigi darbo jega per krize tik pelnosi ir isgyvena pakilimus, apart nuopolio.. klausimas kaip ilgai tai tesis, nes jau net applas nori persikelti i brazilija, nes ten tapo pigesne darbo jega.. del veliavos, tas ir yra gedinga, kad su photoshopu padaryta fotke, kai jau egzistuoja tikra amerikieciu fotke.. galu gale blokavimas ir yra siulaikiskai geriausiai atspindintis komunizmo bruozas.. o kinija tai daro persistengdama.. jei imone kazkokia nesutinka kazka daryt pagal kinija, tai jau prasideda blokados ir problemos.. ir aplamai kaip tu drysti taip sneketi, kai kinija net isjungineja pokalbius istarus tam tikras frazes. ka jau kalbeti apie neva jau nebenaudojamas sistemas ir slaptus kalejimus.. viskas cia pat po nosim, bet tu uzsimerkes matomai.. tik nesuprantu kodel? juk neturi kinisko kraujo ar visos eiles draugu ar giminiu tenais?
Otto 2011-10-22 20:21
Vaikuti, kramtyk, ką rašinėji. Esi naivus ir paikas, kad nesupranti, kas ir iš kur atsiranda, ir kodėl. Nugyvenk pusę tiek kiek aš ir atspėsi krizę dar jai neprasidėjus. O vertindamas Kiniją, geriau naudokis sveiku protu, o ne ambicijomis.
Anonymous 2011-10-22 20:36
cia truksta tik posakio "atsakai?".. neaisku kas cia yra vaikas pagal amziu, bet faktas, kad tamsta nesugeba matyti jau ivykusio fakto, kai kinijos eko pradejo soliuoti dar smarkiau i virsu vos prasidejus krizems.. pigi preke daug paklausesne tapo, daugiau imoniu "nusileido" i kinija gaminti produktus.... akivaizdzu, kad kinams darbo padaugejo, kitaip atlyginimai is gailescio nekiltu.. ir ambicijos cia ne pas mane. o pas pati.. itariu atspejau, kad turi rysiu su kinija, jog gini kinu komunizmus..
Otto 2011-10-23 14:11
Gal tu suauk pagaliau. Ryšių turiu visame pasaulyje ir neskirstau ŽMONIŲ pagal tautybes. Sakai krizė duoda pelną dirbantiems? Krizė duoda pelną bankams, o pigiai dirbantiems, tik daugiau darbo prideda, na ir tinginių atsikrato. Be to, nežinai, kas yra komunizmas, pasiskaityk Kapitalą.
Anonymous 2011-10-24 11:04
uzsidek akinius arba apsimesk protingesniu. krize duoda pelna valstybems kuriu darbo jega yra pigi, stai todel kinija patiria ekonomini pakilima, kai visi aplink krizeje arba priklausomi nuo turizmo ar paramu.. bet tai jau nesusije su straipnio tema..
Otto 2011-10-24 12:52
Pirma suauk, o tada jau patarinėk, akinių nenusiimu, kai būnu prie kompo, o va tu niekaip nesupranti IŠ KUR TAS PELNAS BIUDŽETE atsiranda. Ir kad brangi darbo jėga gali duoti žymiai daugiau pelno, jei tik yra paklausa jos produktams. Kinija plečia gamybą ir savo vidaus rinkai, taip pat ruošia daug savo specialistų, kurie irgi kuria savo verslus. Be to, jos pramonė nesnaudžia ir pastoviai ieško rinkos nišų, bei GAMINA tai, kas turi paklausą. Ne taip, kaip daugelis mūsų "gamintojų", perka pigiai, o atvežę parduoda brangiai. Žiūrėk, paėmiau pirmą pasitaikiusį tinklapį http://www.ekolaitas.lt/produktai , ar čia http://www.vejofabrikas.lt/index.php?op ... 3&Itemid=3 , .. gal pasidomėk, kiek GAMINA mūsų fabrikai, o kiek "fabrikuoja". Ar matai ką nors panašaus Kinijoje, ar Japonijoje? Ten žmonės dirba ir uždirba pinigus, o ne sėdi ir gadina popierių, kaip pas mus. Ir dar, kuo ten dėtas komunizmas? Iš jo likusi tik skambi frazė, o realiai, tai kapitalizmas toks, koks turi būti, o ne išsigimęs.
Anonymous 2011-10-24 14:50
Puse, ką pasakai yra tiesa, bet vistiek nepagauni pačios esmės. Todėl paaiškinsiu, kaip vaikui, nes matosi, kad kabinėjiesi, kad bele pasikabinėti, nes nesupranti esmės. Kad jeigu pas tave, kaip pigią darbo jėgą, kurią parduoda kiti (pvz. fabrikas), ateitų 3 klientai vietoj vieno, tai automatiškai darbo padaugėja ir kainos pakyla, nes nelabai gali suspėti visus tris aptarnauti, o darbuotojų reikia vis daugiau, štai todėl fabriko lėšos ir darbuotojų skaičius didėja, fabriko pelnui beaugant, fabrikas gali samdytis vis geresnių darbuotojų kurie apmokami brangiau ar mokėti daugiau viršvalandžių, o kai jau kažkuris fabrikas pradeda bent šiek tiek daugiau mokėti, tai automatiškai visur pradeda augti atlyginimai, kokybės lygis ir greitis, fabrikai atnaujinami. Tai yra grandininė reakciją, kuri padeda pakilti pragyvenimo lygiui. ekonomikai. O tie kurie sėdi krizėje, tegali tik eiti ieškoti alternatyvios pigios darbo jėgos. Toliau, turbūt neteko girdėti apie tai, kad kinijos fabrikuose sėdi užsakovų atstovai, kad prižiūrėti kinus, nes antraip anksčiau ar vėliau puse produktų teks išmesti. Netiki? Pasidomėk, kaip visai nemažos pasaulinės įmonės turėjo problemų su kinų gamyklom, kai nuvažiuoja pažiūrėti kame bėdos, fabrike išvysta, kad nebe sausainukus kepa, o padangas lydo ir panašiai. Jei Lietuvoje būtų begalė panaudojamų fabrikų, tai dabar nedarbas būtų minimalus, o atlyginimai kiltų dėl krizės ištiktų valstybių. Jei gryštant prie Kinijos misijos įkurti bazę mėnulyje pirmiems, tai nifiga jiems to nepavyks. Didžiausia tikimybė, kad pirmieji tai padarys Japonija, todėl į photoshopinę nuotrauką bežiūrint kyla tik juokas. Ką jau kalbėti, kad pirmąją nuosavą kosminę laboratoriją iškėlė tik šiais metais. Jie atsilieka gan smarkiai. Taip, paskutiniu metu jie pradėjo darbuotis, bet kad pastatyti pirmą mėnulio bazę, jiems dar daug reikia praktikos ir naujausių technologijų į kurias nelabai noriai investuoja verslas.
Otto 2011-10-24 16:45
Dar daug košės turėsi suvalgyti, kol suprasi, kaip nusifantazuoji. Žinoma, tu negalėjai matyti, kiek fabrikų ir įmonių kadaise veikė ir pas mus. Viskas žlugo, nes atsirado, kas gamina geresnę produkciją. Paklausk savo senolių apie "Raudonąjį spalį". Tau tikrai paaiškins, kur tu klysti. Rinka egzistavo ir anais laikais, tik ji buvo varžoma, o kinai, ką ne ką, o rinką tyrinėti moka. Parduoda viską, netgi broką. Jų brangios prekės yra ir kokybiškos, tuo nesunkiai gali pats įsitikinti. O verslas investuoja į viską, iš ko tikisi pelno, tik pats verslas kitur suprantamas kaip gamyba, o ne vien pirk- parduok. Į kosmines technologijas pretenduoja pačios geriausios firmos, nes tam skiriami dideli pinigai. Ir sėkmė tame dabar priklauso tik nuo skiriamų pinigų kiekio. Gal pasidomėk, su kokiu borto kompu žmonės pirmą kartą išsilaipino mėnulyje, tada bus lengviau įsivaizduoti, ar "nifiga nepavyks". Beje, pataisyk savo poste, ten turi būti "paaiškinsiu, kaip vaikas".
Anonymous 2011-10-24 18:54
ojojoj.. vel tu savo "tiesas" rasineji.. atsakyk i elementaru klausima ir atsikabinsiu. Kas prekes sukuria ir kas gamina daugiausiai pasaulyje? Europa, JAV, kinija ar koreja su japonija. Kai atsakysi tikrai teisingai ir suprasi, kodel taip yra, tada galesi mane ne tik vaiku vadinti, bet dar ir kvailu.. Nes dabar svaiciojiesi apie kinijos fabrikus, nors ne velnio nenutuoki kodel jie veikia, o lietuvoje buvo uzdaryti..
Otto 2011-10-24 23:32
Nesiparink vaikuti, dar daug ko tu nežinai, ir aš tavęs nemokysiu, pamokys gyvenimas.