Šviesos greitį viršijęs neutrinų pluoštelis: GPS paklaida ar visgi sensacija?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gedis 2011-10-25 11:31
Va,va.Jei pasitvirtintų jog visgi juda greičiau už šviesą,tuomet sakyčiau praktiškai visi mokslininkai liktų durnių vietoje,o visos teorijos keliautų į šiukšlių dėžę.Tuomet aš teorijomis visiškai nebetikėčiau,kadangi tai reikštų,jog sukurta teorija yra teisinga tiek,kiek mes težinome tuo metu.O tai reiškia,kad mes visiškai nieko nežinome
_alvydas_ 2011-10-25 11:57
Daug ką pasako šitas postas apie psichologiją. Šiaip tai kam reikia stabilumo - pasirenką religiją (arba ją sukuria ).
Jarmeinas 2011-10-25 12:20
Jei apsidairytum ir pamatytum ką aplink turi (kad ir dabar sėdi prie PC) tokių nesąmonių nebeskiestum.
Gedis 2011-10-25 12:56
Pažiūrėjau parašęs ką kiti parašys,na ir įdomu paliko.Jums neatrodo,jog ne į temą rašot,nes ne apie straipsnį,o tik mane kritikuojat.Intelekto taip sakant užtenka tik ant kito užsipult,to ir linkiu tolimesniam gyvenime sėdint prie pc.
zamzungas 2011-10-25 13:17
Nemanau, kad reliatyvumo teorija labai susijusi su kompiuteriu veikimu Beje, tai nereiškia, kad dabartinės teorijos klaidingos, jos tiesiog nevisai tikslios, kaip ir su niutono mechanika.
_alvydas_ 2011-10-25 13:18
Pasitvirtinus eksperimento rezultatams reikštų, kad pasaulis įdomenis nei buvo daugumos manyta. Ar tai bogai?
_alvydas_ 2011-10-25 13:25
Daug painiavos su tais vertinimais "klaidinga" vs "teisinga" teorija. Yra du skirtingi dalykai/kriterijai: grafikai ir principai. Apie principus sunku pasakyti "nevisai tikslus".
Anonymous 2011-10-25 13:43
Teorijos bus nuolatos tikslinamas arba kuriomos, nes pažinimas yra begalinis. Žinios ir supratimas nuolatos keiciasi. Teorijos yra pagristos su esanciomis ziniomis, ir daugejant zinių teorija yra papildoma arba atmetama pvz.: Niutono dėsnių galiojimas buvo preplestas naudojant reliatyvumo teorija. Ir jei kas galvoja kad yra nekintanti-statine tiesa - dogma, tas save labai apgaudineja, nes viskas kinta. Jei nori nekintamas tiesos paieskokit jos religijoje ir kituose dogamtiškuose žmogaus kuriniuose kaip pvz.: monetarine sistema, kuria priima kaip nekintanti fakta ir jo nekveciuonuoja.
Nerealiai 2011-10-25 18:01
Labai abejoju, kad visos teorijos neteisingos, o ir šiaip Enšteinas viso labo tik žmogus, nemanai, kad jis visko negalėjo išmastyt ir žinot visko 100% teisingai. Šiaip jei visi taip mastytų kaip tamsta, tai turbūt būtume akmens amžiuje. Pagal mane viskas nuo teorijų ir prasideda, pats žodis teorija viską pasako, o ar tai tiesa sužinome išbandę praktiškai, tai pagal tave jei netikėt net jokiomis teorijomis, gyvent turbūt būtų labai sudėtinga viska pradedant nuo praktikos.
enternald 2011-10-25 18:49
Teorija plačiajam naudojime skiriasi nuo teorijos sąvokos moksle: ką tu čia apibūdini kaip teoriją, iš tikrųjų yra hipotezė. Ir Einšteinas, kaip ir kiti didieji mokslininkai viso labo tiesiog nuskynė vaisius kurie jau mokslo pasaulyje jau kabojo pridėdami paskutinius taškus teorijose. Teorija nėra nesuformuluota ir "vieną naktį Einšteinui toptelėjusi mintis". Teorija gali vadintis tik gerai apskaičiuota ir pasverta hipotezė. Imkime, kad ir realityvumą: buvo Laplaso erdvės transformacijos, Poinkarė darbai, eksperimentas, kuris parodė, kad Saulės šviesa iš žemės nepaveikiama Žemės sukimosi greičio (Nuo Saulės sukantis neprisideda šviesos greitis su Žemės greičiu stebėtojo atžvilgiu). Visa tai buvo kažkas naujo, bet neatsirado akimirksniu. Einšteinas šiuos stebėjimus adaptavo ir susistemino. Jis tikrai nekūrė teorijos be pagrindo. Kitas pavyzdys tarkime, ne teorija, o išradimas - radijas - jį atrado du žmonės beveik tuo pačiu metu nepriklausomai vienas nuo kito. Abu vyrai (Markonis ir Popovas), buvo išsimokslinę žmonės, kurie žinojo apie proveržius elektromagnetizmo teorijoje, Hertzo bandymus, įvairius informacijos perdavimo eksperimentus. Ir teigti, kad visi liks durnių vietoje neteisinga: Šviesos greitis vistiek liks konstanta kuri svarbi EM bangų ir materijos judėjime, laiko trumpėjimo efektus panašu, kad taip pat reikia paaiškinti. O nebus taip, kad realityvumo teorija galios su viena išimtimi, papildymu, gal koks efektas tiesiog greitį pakėlė visiškai nesusijęs su teorijos postulatais ir jis leidžia apeiti dėsnį, yra ir tokia galimybė. Tada reiktų tik išsiaiškinti, kas efektą sukelia. Vienu žodžiu pagyvensim pamatysim.
_alvydas_ 2011-10-25 19:23
Gal galėtum patikslinti kokį eksperimentą turi omenį?
sabotan 2011-11-01 00:21
Faktas tas nieks nežino butent kodel sviesa skrieja butent tokiu greičiu. Nieks dar neirodė kad negalima viršiti šviesos greičio . Yra begale neatsakytu klausimu pats ensteinas gyvenimo pabaigoje abejojo savo realitivumo teorija. Manau atsitiks tas pats kaip ir su niutono mechanika ja tiesiok pakeisim. Ir manu kvaila laikytis vienos tiesos. Cia panasiai kaip viduramzeis jai sakai zeme apvali tave ant lauzo o dabar pasakai kad galima virsiti sviesos greiti tave mokslininkaigyva gali suesti ir isjuokti.
kionig 2011-11-01 00:31
Daug kalbam, bet mažai darom ? Vat jei įrodysi, kad galima viršyti šviesos greitį, tau Nobelis garantuotas