15 įdomių faktų apie vandenį buteliuose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wolfy 2011-11-02 13:26
Pats geriu vandeni is buteliu tik del to, kad pas mane is sulinio jis nera geriamas. O jei tureciau geriama vandeni is ciaupo, tai tikrai nepirkciau vandens.
Christmas_fun 2011-11-02 13:26
Mane tai stebina toks žmonių naivumas ir tikėjimas, kad čiaupo vanduo yra blogis. Dar Amerikoje darė tyrimą kažkada ir paaiškėjo, kad nemažai kompanijų agituojančių prieš vandenį iš čiaupo būtent jį ir pilstė į savo butelius.
skacukas 2011-11-02 14:38
Iš vaikystės atkeliavęs įprotis, ypač karštą vasaros dieną, atsisukti šalto vandens čiaupą, palaukti kol pradės bėgti ledinis vanduo ir maukti jį tiesiai iš čiaupo kol smegenys suledėja Neseniai vežiau į Vandens tyrimų Laboratoriją ištirti gręžinio vandenį, kuriuo pradesime naudotis. Man įstrigo vienos darbuotojos komentaras: žmonės prisistato visokiausių filtrų išvalyti vandenį nuo geležies, kalkių, tačiau eina į vaistinę ir perka tos pačios geležies, magnio tabletes kaip vitaminus. Vienintelė priežastis, dėl ko statysime nugeležinimo filtrus yra ta, jog dėl per didelio kiekio geležies vandenyje (o pas mus jis stipriai viršija normą), paruduoja vonia, unitazas, apsineša skalbimo mašinos detalės... Iš tiesų, pavyzdžiui, įmonėms tiekiamas Žalios Girios vanduo talpose po 10 litrų lyg, yra tas pats vanduo iš čiaupo. Arbatinukas apsineša kalkių nuosėdomis taip pat sėkmingai kaip naudojant vandenį iš čiaupo. Tačiau žmonių naivumui ir patiklumui ribų nėra.
immortallt 2011-11-02 14:51
Siaip Zalia giria yra blogesnis uz vandeni is ciaupo ten kur gyvenu tiek Klaipedoje, tiek Vilniuje. Pats geriu tik is ciaupo, kartais nusiperku buteli, bet tik tam, kad tureti buteli sportuojant is ko gerti.
Arthuras 2011-11-02 14:55
Jei perku butelį vandens, tai tik "Vytautas", nes iš čiaupo toks nebėga. O šiaip, verslininkams, tai čia žiauriai geras biznis. Reikia tik taros ir lipdukų su pavadinimais.
faktas 2011-11-02 16:27
Teko skaityti, kad plastikiniuose buteliuose yra daugiau angliavandenilių, kurie į vandenį patenka nuo paties butelio sienelių. Dar blogesnė padėtis su sultimis.
Genius 2011-11-02 16:35
As perku vandeni buteliuos bet tai tik todel ,kad man jis skanesnis ,o ne todel kad bijau vandens is ciaupo ar pns.
Giedrius- 2011-11-02 17:00
Pas mane bendrabutyje vanduo vos ne vemt verčia, tad tenka pirkt tą patį "Žalia giria". Bandžiau virint, bet skonis vistiek lieka, be to nuo virdulio plastmasės sienelių kažko prisimaišo, tai dar ir kvapą įgauna... Šiaip tai kaime ar namie tas čiaupo vanduo dar skanesnis, nei butelyje
Jomajo 2011-11-02 17:11
perku bambalese gazuota, nes is ciaupo jauciu nezymu prieskoni, kuris man nepatinka (skotija)
qriuqriu 2011-11-02 17:54
Christmas_fun pasidomekit kad ir toj pacioj JAV regionais kur naturaliai vandenyje yr chromo priemaisu ir kokias tai ligas sukelia...
algiuz 2011-11-02 18:08
Patikėk, žmogaus organizmui reikia ne tos geležies, kuris yra vandenyje iš čiaupo. Kas dėl pačio vandens, tai Lietuva viena iš nedaugelio valstybių, kuri neturės vandens problemų, kai tuo tarpų arabai turės nemažų problemų. Gaila mūsų valdžioj idiotai, o tai padarytų Lietuvai milijardinius pelnus iš geriamo vandens pardavimų. Arba padarytų apsikeitimus 1 barelis naftos į barelį vandens. Turėtum pinigų, nusipirktum grėžinuką ir pumpuotum sau ramiai, plukdytum tanklaivius pas arabus.
Fostil 2011-11-02 21:07
Su mielu noru geriu vandeni is ciaupo. Namie esam pasistate nugelezinimo filtra ir minkstinimo filtras pastatytas, tai vanduo skanesnis uz bet koki buteliukuose ir jokiu problemu del kalkiu neturim jau 5 metus(arbatinukas vis dar blizga).
enternald 2011-11-02 21:14
Kuo skiriasi ta geležis nuo anos, taigi tos pačios rūdys. Geriamas vanduo ne ta prekė, kurią be problemų galėtume transportuoti savo lėšomis į babajynus. Vandens jie gauna iš arčiau. Geriau tą vandenį panaudoti gaminti švaraus vandens reikalaujantiems produktams (augalams, elektronikai, įvairioms sudėtingesnėms prekėms) ir juos išvežti pas arabus. Uždarbis iš tų prekių būtų didesnis, nei atskirų resursų, kaip vandens eksportas: vakarų Vokietijos ekonomika po II pasaulinio karo ir po sąjunginikų, ypač sovietų prievartavimo (absurdiškų kvotų eksportui, pramonės draudimo) persimetė nuo angliakasybos produktų eksporto iki plieno liejimo ir automobilių. Skirtumas akivaizdžiai pasijuto.
skacukas 2011-11-03 16:59
Algiuz, tas tiesa, kad gyvename dėkingoje vietoje, kur gėlo vandens nepritrūksime. Tačiau, kaip tokia maža ir silpna valstybė, galime tuo džiaugtis tik tol, kol visi kiti taip pat turi vandens. Būdamas mažas tikrai ilgai neišturėsi gero kąsnelio, kai aplink tave atsiras stipresnių alkanų Apie pardavimą ir praturtėjimą taip pat neverta net svajoti. Civilizacija ir humaniškumas atrodo toli pažengę, kol viskas gerai. Tačiau jei kažkam prireiks mūsų vandens, tikrai neateis mūsų paprašyti jo parduoti