Kodėl negalime pakęsti rašant lentoje cypiančios kreidos garso?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Houdini 2011-11-04 10:36
Kreida kaip kreida, bent jau man – nemalonu, bet ne mirtina. Labiausiai nekenčiu garso, kurį skleidžia atidarinėjamos kartoninės dėžės. Tada atrodo, lyg kas su replėmis po nervą trauko iš smegenų. )
kionig 2011-11-04 10:54
Kreidimos cypimo nei kiek nebijau, galėčiau klausytis, kad ir visą dieną. Va man tik su jūros puta šiurpa sukelia jos trinimas.
MiSiPe 2011-11-04 12:17
Iš tikrųjų labai įdomu. Pastebėjau kad skirtingiems žmonėms skirtingi garsai kelia milžinišką "nepatogumą". Štai manęs nei kreida, nei putplastis, nei kartoninės gėžęs nė kiek nešiurpina, tačiau sausa kempinė per sausą lentą... brrrr... Įdomu ar labiau fiziologinės ar pichologinės savybės nulemia šias reakcijas.
okta 2011-11-04 12:31
O aš mėginau "iškęsti" tokį karsą. Konkrečiai tai putos į stiklą trynimo garsą. Buvo labai nemalonu, bet vis vien pats tryniau ir kentėjau, kol pripratau Dabar nebaisu.
blizzard 2011-11-04 19:34
Turbūt nuo dažnių priklauso. Visi jūsų išvardinti garsai skleidžia aukštus dažnius, man irgi šaižus garsas pats nemaloniausias, kaip ir minėjot pvz kartoninių dėžių atidarinėjimo ir kiti panašūs garsai. Dar reikėtų paminėt kad ne visada vienodas garsas išgaunamas, todėl gal kai kurie iš mūsų nėra girdėja to tikro kreidos cypimo garso, juk jis ne visada vienodas būna. Cypimą aukšto dažnio irgi ne daugelis gali pakęsti, manau tai susija būtent dėl aukštų dažnių. Žemų dažnių kažkaip retam pasitaiko nemalonių, galima net jausti kaip visą kūną pereina žemi dažniai, bet va cypimas visiem labiau nepatinka... p.s. straipsnyje tą patį rašo ką aš čia
bahuriux 2011-11-04 21:13
Tai jei garsai gali veikti neigiamai, tam tikra prasme, na tiksliau nemaloniai, reiskia egzistuoja ir priesingas dalykas garsai gali veikti ir teigiamai http://www.google.lt/#sclient=psy-ab&hl ... 12&bih=509 http://www.youtube.com/results?search_query=528+Hz&aq=f Sitas straipsnis neblogas patvirtinimas tam, tik kad atvirksciai.
Foxman 2011-11-05 12:33
Jeigu tikrai nuo dažnio priklauso, tai pabandykit atsisiųst programą (pvz. GoldWave), kuri sugeneruotu audio su visais dažniais (full frequency sweep). Tada galėsit pažiūrėt koks dažnis jums nemaloniausias . Pvz. mane pradeda erzinti kažkur 7kHz-8kHz garsas. Tiesiog bloga pasidaro O "full frequency sweep" - tai tiesiog vieno dažnio garsas, kur, laikui bėgant, dažnis vis didėja (arba mažėja, priklausomai kaip pasirinkta).
Nerkashis 2011-11-05 14:35
Kaip ir Okta, išsigydžiau putplasčio trynimo garsą, paprasčiausiai priverstinai su juo padirbėjęs (namo apšildymas). Labiausiai dabar mane erzina kai užlenktą popierių sugnyba nagais ir perbraukia arba dantimis per popierių. O čia klausai pasitikrint http://www.youtube.com/watch?v=LNjPmhbPc9I