Argentinoje rasta „Ledynmečio“ personažą primenančio ilgadančio žinduolio kaukolė (Video)  (4)

Argentinoje paleontologai pristatė rasto nedidelio ilgadančio gyvūno kaukolę, išgulėjusią po žeme 93 milijonus metų. „Cronopio“ su didžiulėmis iltimis primena giles mėgstantį personažą iš animacinių filmų „Ledynmetis“, tik jis gyveno kur kas seniau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Argentinietis paleontologas Sebastianas Apesteguia teigė, jog radinys reikšmingas – pirmą kartą pavyko rasti išnykusio to laikotarpio gyvūno kaukolę.

„Cronopia“ yra ne tik antras mezozoinės eros atstovas, kurio kaukolė rasta pietiniame pusrutulyje, – pasakoja S. Apesteguia. – Jo kaukolė – iš driolestoidų grupės vienintelė, kokią tik yra pavykę rasti visame pasaulyje. Ši grupė žinoma, tačiau iki šiol buvo rasta tik vienas dantis.

Ilgadančio žinduolio kaukolę paleontologai rado Argentinos Patagonijoje, Rio Negro provincijoje. Atlikę išsamų tyrimą, mokslininkai padarė išvadą, jog šie gyvūnai gyveno tik Pietų Amerikoje. Kitos panašios rūšys gyveno tik dabartinės Šiaurės Amerikos ir Europos teritorijose.

Tyrėjų teigimu, tai – pirmas rastas gyvūnas iš vėlyvojo Kreidos periodo. Manoma, kad mažas gyvūnas išlįsdavo tik naktį arba lindėdavo po žeme, kad apsisaugotų nuo tuo laiku gyvenusių didelių dinozaurų.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (4)