Didžiųjų pasaulio kosmoso organizacijų atstovai rinksis Vilniuje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2011-11-07 14:20
o del ko butent lietuva? jug mes neturim net kosmodromo
Swift RR 2011-11-07 14:29
Vilniuje? Už ką tokia garbė?
blizzard 2011-11-07 15:15
Čia lengviau pinigus plaut.. kol kas tik tokia mano nuomonė apie tas visas kosmoso programas ir bendradarbiavimus su nasa.. tipo pagal juos, mes turim labai daug inžinierių kurie moka kurti dirbtinius žemės palydovus, kažkur toks straipsnis buvo..
Karvė 2011-11-07 17:54
Džiaukimės, tokios konferencijos yra aukso kasyklos miestui - jų dalyviai išleidžia daug pinigų. Už tai kad normalus miestas, kurio negėda parodyti užsieniečiams.
S.J 2011-11-07 18:08
Toks vaizdas susidaro, jog vienintelis budas lietuvoje neplauti pinigu tai nieko nedaryti ir neorganizuoti. Juodas pesimizmas, ir trumparegiskumas. Jei ir plauna pinigus tai bent vistiek lietuva naudos gaus. Kuo toliau tuo labiau atrodo, jog lietuvai reikia tyliai kaip pelytei po sluota buti ir jokio isisokimo, jokio bandymo parodyti save. nors cia ne tik valstybei galioja, bet ir toks poziuris ir zmoniu atveju. O jei rimciau, tai labai gerai, kad zmones tuo uzsiima ir megina i lietuva prisivilioti kuo daugiau investuotoju, rengti visokias konferencijas. Kuo labiau busim zinomi, kuo daugiau rodysim save, tuo mums patiems naudingiau bus, tik reikia visa tai tinkamai isnaudoti
nondescript 2011-11-07 18:18
Aha, apie Euro Basket krepšinio čempionatą kalbėjo tą patį, kad privažiuos kruva sirgalių ir išleis čia milijonus, bet iš jo uždirbo tik vienetai, o kiti net į nuostolį nuėjo. Nebent turi omeny stambias investicijas, bet abejoju ar jų čia nusimato.
Atavar 2011-11-07 18:28
Konferencijos - pati pelningiausia turizmo forma. Teisingai sake, kad konferencijos tai aukso kasyklos miestui.
Anonymous 2011-11-07 18:28
normalus ir pigus.. be to lietuva geografiskai europos centre..
Anonymous 2011-11-07 18:31
nebesvaik, vien viesbuciai is to uzdirbo neblogai.. ka jau kalbeti apie alaus gamintojus.. juk cia alkoholis uzsienieciam ziauriai pigus.. apsiede, prisigere, aplanke muziejus ir gerai.. ko dar nori is turisto? kad kompiuterius ispirktu ar rubus kurie brangesni uz uzsienyje prekiaujamus..
mch0lic 2011-11-07 18:57
Teko prieš mėnesį vienoj kompanijoj langytis, kurie turi keletą palydovų ir tiekia paslaugas per juos. Tai vyriokas dar prieš pasakodamas apie kompaniją kitų faktų paminėjo, kad buvo labai daug technologijų sukurtų kurias mes dabar naudojam buityje, net sporbačiai ir tie buvo kurti kažkuriai ten misijai. Yra šimtai sričių kurios tiesogiai įtakoja kosmines misijas, degalų rūšys ir efektyvumas, įvairūs raketų ir pan dizainai, gyvybės palaikimo ir diagnostikos įranga, programinė palydovų įranga, skrydžių kontrolės įranga ir daug kitų sričių. Tikrai nėra taip, kad viena kompanija ar nasa padaro viską nuo A iki Z. Tos technologijos yra perkamos todėl ir lietuviai gali šitoje srityje dirbti. Tai yra pelningos ir perspektyvios rinkos. Kad tokias konferencijas mes Lietuvoj turim tai reikia tik džiaugtis, aš su mielu noru ir 500Lt už registraciją susimokėčiau jei tik galėčiau tuo metu būti Lietuvoj... Kas dėl amžinų komentarų plauna pinigus, tai siūlyčiau labiau savo problemomis rūpintis ir dorai gyvent, nežinant neteisiant kitų. Kažkas įdėjo labai daug pastangų kad tokia konferencija iš vis įvyktu. Galbūt ji neatsipirks, bet jei bus dedamos pastangos ir turėsim 10 metų šią konferencija, pritrauksim ne tik investuotojų bet gal ir Lietuviai pagaliau nustos dejuot, bet nueiję į konferencijas užmegs kontaktus ir pradės bendradarbiavimą šioje srityje. Beje, nelabia į temą, bet šiandien sužinojau, kad studentai malaizijoj analizuoja Zuoko reklaminė akciją su tanku kaip vieną geriausių marketingo sprendimų. O paklaustumėt kur ta Lietuva tų studentų prieš Zuoko akcija...
immortallt 2011-11-07 19:19
Zinai, kai kainas uzsikelia iki tiek, kad Italijoje viesbuciai pigesni (o ten jie tikrai brangus), o alus kainuoja 3-4x daugiau nei parduotuveje... Aisku optimizmo buvo per daug uzdirbti P.S. man Zuoko akcijos su tanku nuotrauka atsiunte draugas Kanadietis pamates! Nieko bendra su rinkodara neturi.
S.J 2011-11-07 22:54
Visu prima, tikejosi uzdirbti nieko neinvestave i informacijos skleidima, jauciu mazai kas zinojo uz sienos apie ta cempionata, antra - ar normalu, kad bokalas alaus kainuotu 12-18 Lt uz 0.5L. cia jau buvo paciu verslininku kalte. Kaip sakoma godumas zudo
Nerealiai 2011-11-07 23:44
Manau konferencijai surengti neprireiks kosmodromo. ;D Lietuva tik kaip meetu vieta bus, nes mazdaug vienodai skrist pagal nuotoli.
Stebėtojas 2011-11-08 08:32
O kosmodromo Šiauliuose dar nepastatė? Kiek pamenu, buvo tokie užmojai.
Rukis 2011-11-08 09:22
Jo pastatė. Dabar ruošiami skrydžiams saugiausi, didžiausi ir galingiausi pasaulyje lietuviški kosminiai laivai, tai karutis-1 ir karutis-2. Bet tai įslaptinta informacija už kurios atskleidimą dabar STT gaudys mane.
Anonymous 2011-11-08 17:59
jis jau seniai pagautas ir nulinciuotas psichiatrineje ligonineje.. bet kaip kazkas sake, kosmines misijos neapsiriboja ties raketa.. cia daug visur visko reikia.. nuo slapimo perdirbinejimo iki elektronikos komponentu.. be to ktu jau paleidinejo savo gamybos raketeles.. tad micro palydovai gali tapti lietuviu sritis, zinant kad ktu tikrai nera prasto lygio univeras.. o siaip dabar saugumas labai gerai finansuotas ir kuria stebuklingus daikciukus lietuvoje.. cia tik maskuote tos konferencijos, po kuriu prasideda slapti pokalbiai.. tikiuosi manes neismes i psichiatrine irgi.. bet konspiracine ideja visai nieko, kai jau zinom apie finansuojamo statymo slapto kalejimo bandymus.. na, gerai, dabar vel rimtai.. del kosmodromo neturejimo.. chebra, mastykit galvom.. niekas nefinansuotu tu musu raketu, jei jos kiltu is lietuvos.. juk cia savotiskos varzybos.. o jei ten lietuviai sukurtu kokia sistema nebloga raketoms apie tai niekas is publikos nezinotu.. visi nuopelnai raketos paleidejui.. juk lietuvos astronautas greiciausiai del pilietybes ir negavo vietos i kosmoso pakilima..
Foksas 2011-11-09 19:11
Butu smagu tose parodose apsilankyt... Smagu,kad tokie renginiai Lietuvoj vyksta