Kosminio zondo „Fobos-Grunt“ kelionę galima stebėti realiu laiku  (2)

Kosmonautikos temomis rašantiems leidiniams šiuo metu viena aktualiausių temų – į Marsą turėjusio nuskristi Rusijos kosminio zondo „Fobos-Grunt“ likimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaitytojams priminsime, jog į orbitą aplink Žemę iškeltas „Phobos-Grunt“ patyrė navigacijos problemų ir neatliko dviejų manevrų, būtinų perėjimui į skrydžio į Marsą orbitą. Korporacijos „Roskomos“ vadovo Vladimiro Popovkino teigimu, nesuveikė „Phobos-Grunt" variklis: jis neįsijungė nei pirmą, nei antrą kartą, kuomet reikėjo atlikti trajektorijos korekciją. Pasak jo, kosminio aparato orbita žinoma, su juo palaikomas ryšys.

Jeigu Rusijos federalinės kosmoso agentūros „Roskosmos“ ekspertams nepavyks perimti kosminio zondo judėjimo kontrolės ir aparatas išskries iš orbitos, „Fobos-Grunt“ gali tapti pačiu pavojingiausiu per visą kosmoso tyrimų istoriją kosminiu aparatu, nukritusiu į Žemę. Taip nutiktų todėl, jog šiame kosminiame zonde yra net kelios tonos labai nuodingo kuro, skelbia ITAR-TASS.

Jei visgi pasitvirtins blogiausias scenarijus ir „Fobos-Grunt“ nukris, tuomet pagrindinis klausimas – kur jis pataikys? Kol kas to niekas negali pasakyti. Todėl specialistai iš viso pasaulio stebi kosminio zondo skrydi apie Žemę ir sudarinėja prognozes. 

Kur šiuo metu skrieja kosminis zondas „Foos-Grunt“ galite pamatyti ir Jūs – tereikia spustelėti šią nuorodą.

Dr. Donaldas Zanevičius

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Donaldas Zanevičius
(1)
(0)
(1)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: