Žengtas pirmas žingsnis Eurazijos Sąjungos link

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2011-11-18 23:21
Nori nenori, bet nemažai daliai rusų Latvijoje nėra noro kur trauktis, tiesiog jie nori reikštis ir savo kalba. Jei daug pasaulyje valstybių egzistuoja su keliomis kalbomis, ir jos per ne vieną dešimtmetį neišdalinamos kaimynams, kaip galima teigti jog kalba skatina destrukciją? Turim pavyzdį Belgijos, kuri nepaisant kalbinių skirtumų, politinių nesutarimų, net gi tam tikros savų diskriminacijos neišsidalina ir nenueina dalis pas giminaičius olandus, dalis pas prancūzus. Kas dėl tokio gąsdinimo, visų pirma reiktu kažkokiu būdu išstoti iš ES, o tai ilgas ir neapibrėžtas projektas. https://e-justice.europa.eu/contentPres ... AAISAAAACm " Nacionalinis referendumas negali būti rengiamas dėl biudžeto ir įstatymų dėl paskolų, mokesčių, muitų, geležinkelių tarifų, šaukimo į karo tarnybą, karo paskelbimo ir pradžios, taikos sutarčių, nepaprastosios padėties paskelbimo ir atšaukimo, mobilizacijos ir demobilizacijos, taip pat susitarimų su kitomis valstybėmis." Perka žemes ir įmones ne vien rusai. Lietuvoje dešimtys įmonių priklauso įvairiems užsienio kapitalams, tie patys telekomunikacijų tinklai ir daugiausiai mokesčių sumokanti įmonė priklauso ne Lietuvai. DJ_LFS, norėčiau pamatyti kokį mokslinį darbą, kuriame nagrinėtu partizanų veiksmus didmiesčiuose. Toje pačioje Latvijoje ir Estijoje ne ūkininkai atkeliavo iš Rusijos, o būtent darbininkai dirbti įkurtose didelėse gamyklose. Tad, koks partizaninis judėjimas veikė Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje ir t.t. Kaip tik dauguma istorikų palaiko nuomonę, kad decentralizacija stambių gamybos įmonių Lietuvoje ir lėmė jog nebuvo reikalo daug darbininkų iš kitų respublikų siųsti. Pvz mūsų Vilnius nė iš tolo pagal pramonę neprilygsta(o) Rygai...
slack 2011-11-19 00:11
"šaukimo į karo tarnybą" rusus kviesti į karo tarnybą kvaila. rusai su rusais tikrai nekariaus ir netarnaus NATO. Ar Latvijos rusai eina į NATO ir vykdo misijas ?. 51% Balsas daug svarbiau negu visi tie įstatymai. tas 51% galėtų išrinkti valdžią kuri pakeis visus įstatymus su Rusijos pagalba. "Latvijos piečiai" mes nebenorime ES, mes norime laisvės.
mobilunkas 2011-11-19 09:50
kazkaip juokingai skamba eurazijos sajunga is 3 valstybiu, jauciu kad jei dar kinija prisijungs tai vadinsis pangejos sajunga, o jei dar japonai prisijungtu tai nemaziau kaip pauksciu tako sajunga vadintusi, o jei dar kokia kuba prisijungus tai minimum kaip pangalaktine federacija pasivadintu
Pumper 2011-11-19 10:09
Kam tokiai Kinijai jungtis prie sąjungos, kurioj būnant mokesčiais smarkiai suvaržoma prekyba su ES?
Arns 2011-11-19 10:30
Mmmm, žinai yra patarlė, duok durniui kelią. Tai užleidžiu tą tiesos keliuką tamstai, nes prieš tokią šizofreninę paranoją sunku ką ir bepridurti. Panašu tik vakar išgirdote kas yra Latvija ir kas joje dedasi. Tik užvakar viena ausimi girdėjote apie tai kaip kuriamos sąmokslo teorijos, ir dabar kliedite neaiškias nesąmones. Galų gale jei jūs teisus, ir Latvijoje rusų daugiau negu latvių, tai jau jų ir pareiga spręsti ko jie nori. Diktatūros, kada mažuma valdo šalį, normaliame pasaulyje neturi būti.
slack 2011-11-19 11:44
jeigu tai sąmokslo teorijos tai kam Baltijos šalys stojo į NATO. Kovai su terorizmu, islamistais ? Tai gal verta išstot, sutaupysim daugiau lėšų. O kalbant apie šalių pasidalijimą, kaip buvo su lenkais kai lenkų daug gyveno Vilniuje ar nebuvo prijungta prie Lenkijos ? O Gdanskas nebuvo prijungtas prie vokiečių? Kad susijungtų su karaliaučiumi.
Arns 2011-11-19 11:51
Nepainiok XX amžiaus su dabartimi, akivaizdu jog nesupranti istorinių priežasčių ir pasekmių, tad painioji absoliučiai bet ką ką tik kada esi išgirdęs.
Pasalietis 2011-11-19 12:12
.
slack 2011-11-19 12:15
Ir kokios priežastys.Priežastis, kad susijungti su rytų prūsija. Nutiesti geležinkelius, be jokių muitų.
Baltic 2011-11-19 20:05
Kazakstanas tai su viskuo sutiktu ka bepasakytu rusai,kazakstane simtus branduoliniu atominiu bonbu ismegino rusai,kazakstanas turi savo kalba? vien rusiskai girdet
technologas 2011-11-19 23:04
Labanakt. Gali važiuot namo. Negražu pažeidinėt tarptautinę teisę.
Demotion 2011-11-20 11:47
Pritariu!. Tokiai Kinija jokiu budu nestos y tokia sajunga, tai destabilizuotu jos padeti rinkoje . P.s paciai Kinijai nepalanki tokia sajunga, del muitu sistemos
Arns 2011-11-20 11:57
Kinams dėl to jokio skirtumo, jau dabar ta pati ES taiko padidintus muitus tam tikroms kiniškoms prekės, o visiškai bemuitė prekyba tik tarp ES narių. Kinams tokia arba tiksliau bet kokia sąjunga nepriimtina dėl to, jog jiems reikėtu savo veiksmus derinti su kažkuo. Kai tuo tarpu visa ideologija remiama tik į teisingus komunistų partijos priimtus sprendimus.
Azys 2011-11-21 10:43
kažkaip nieks naprisimena NVS kuria rusai sukūrė neužilgo po CCCP subyrėjimo. Dabar į Eurazijos sajungą susibūrė tos pačios šalys kaip ir NVS, tad ko gero naujos sąjungos likimas toks pats bus, pradžioj pakalbės visi ir po to užmirš.