Merkurijaus atvejis: kas prižadino senolį iš amžinojo orbitinio letargo?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

_alvydas_ 2011-12-13 19:07
Va kaip tik apie Merkurijų pasitaikė straipsnis. Buvau nesenai pateikęs klausimą/pasiūlymą kaip skaičiuoti jo precesiją. http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... 006#224006 Gal kas gali padėti su matieka, kaip tai realiai skaičiuoti? Pagal http://physics.ucr.edu/~wudka/Physics7/ ... ode98.html BRT duoda 43 arc sekundes per 100 metų. Turiu įtarimą, kad abu pasiūlyti variantai duotų maždaug tą patį rezultatą.
MNM 2011-12-13 22:27
Tiems kam idomu, kaip koki dangaus kuna ar orbita veikia kiti kunai ar gravitacijos, galetu pazaisti Universe Sandbox zaidimeli, galesite pasimuliuoti, kad ir musu zemes susidurima su menuliu, o gal net ir su saule.
faktas 2011-12-13 22:51
O gravitacija planetas ir palydovus sustabdo nes jų kažkuris šonas sunkesnis? Ir gal kas žino kokių šaltinių apie planetų susidūrimus su stambiais kūnais? Man tai įdomu, kaip kažkas, atsitrenkęs į Merkurijų, sukėlė pakankamą smūgį, kad planeta vėl imtų suktis, bet ne per stiprų, kad išsitaškytų į gabalus...
Arwis 2011-12-14 00:10
Du kunai veikiami gravitacijos patiria mechaninius stresus(tarkim menulis zemeje sukelia potvynius, kelnoje zemes pluta, veikia zemes branduoly ir magma). Taigi sitie mechaniniai stresai absorbuoja labai daug sukimosi energijos ir pomazu per milijardus metu planeta atidavusi visa sukimosi energija nustoja sukusis. Taciau nebutinai gravitacinis centras turi buti arciau tos puses kuri atsisukusi i kita kuna. Tarkim menulio gravitacinis centras nera toj menulio puseje kuri atsisukus i zeme, kitaip tariant menulio puse atsisukusi i zeme ir lengvesne. Idomus faktas kad per pilna saules uztemima, kai menulis tiesiogiai stovi tarp zemes, tu sveri maziau nei kad stovetum budamas kitoje zemes puseje. P.S. Paaiskinima radau pasinaudojes google, tiesiog paciam idomu buvo!