Plikieji smėlrausiai padės priartėti prie ilgaamžystės paslapties?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Borland 2011-12-23 14:47
Smagūs gyvūnai, bet nemanau, kad žmogaus gyvenimą reiktų prailginti.. Pakankamai ilgai žmogus gyvena, nebent reiktu išlaikyti protinį bei fizinį potencialą iki pat mirties. Bet kas mankštinasi ir dirba protinį darbą, tie ir taip išlaiko.
hostgator 2011-12-23 15:17
Kaip nereikia ilgint? Dar ir kaip reikia, dabar tiek informacijos, kad žmogus per savo gyvenimą visko ir nebespėja išmokt, tai ypač galioja taikomiesiems mokslams.
blizzard 2011-12-23 15:19
Čia ne argumentas, nes jeigu ilgiau gyvensi pamatysi ir daugiau mokslo pažangos, taigi vis vien neturėsi laiko visko išmokt, tiesa sakant visko išmokt neįmanoma. pritariu tam kad žmogus užtektinai gyvena, geriau reikia gerinti ne gyvenimo trukmę o kokybę.
unytas 2011-12-23 17:18
na ju apikaita yra leta,pvz jei serga zmogus veziu ar dar kanors tai jis galetu susisvirksnt injekecija ir vezys letai formuosis
Wolfy 2011-12-23 18:16
Nepritariu visiškai, nes reikia ir gyvenimo kokybę gerinti ir gyvenimo trukmę ilginti. Pats tai tikrai norėčiau tai išbandyti.
Swift RR 2011-12-23 18:25
Ojojoj, kartais tau nebuvo prasta darbo diena?
hostgator 2011-12-23 18:34
Gerai, tai gal pradedam nuo tavęs? Užteks tau šioje žemėje pagyventi 30 metų? Juk svarbiausia kokybė, o ne kiekybė Būna dar žinok ir kiekybė persipinus su aukšta kokybe.
agatas1000 2011-12-23 18:37
Čia tik gal ne taip pasakyta. Reikia ne visų iš eilės gyvenimą ilginti, o sukurti tokią paslaugą, kuria galės naudotis visi norintys. Borlando gyvenimo niekas neilgins, nes jam ir taip užtenka, o visi kiti, kurie norėtų, galėtų gyvent ilgiau Juk ir dabar niekas nieko per prievartą į ligoninę nevaro
Borland 2011-12-23 19:40
Man įdomu kaip žmonija išgyventu, kai pasaulyje būtu dvigubai daugiau žmonių. hostgator, prie ko tie 30 metų? Kalbam realius dalykus o ne išgalvotus. Beje kas užtikrins, kad tik kokybiški eis ilgintis gyvenimo? Ir kas įvertins tą kokybę? Tai kas dabar kokybiška, po 100 metų bus visiškai nekokybiška, nes reikės kitokių savybių. Žiūrėti reikia į ateitį, 300 metų į priekį, o ne į dabartį, dabar tu ir taip gyveni. Jei gyvenimo trukmė pailgės dvigubai, dvigubai padidės ir populiacija. Yra paskaičiuota, kad žmonija gali išlaikyti 10 mlrd žmonių (ir tai jei žmonija atsisakytų mėsos), šiuo metu mūsų yra 7 mlrd. Tai reiškia, kad kiekvienas prailgintas gyvenimas iš bado pražudys du mažus vaikius. Dar reiktų įvertinti ir psichologinį faktorių. Pailgėjus gyvenimui, visi ims vėliau susilaukti vaikų. Vėliau susilaukus vaiko, didesnė tikimybė, kad genai bus paveikti kuo nors, vadinasi daugiau apsigimimų. Žodžiu tai dalykas į kurį reikia žiūrėti rimtai, o ne aš noriu. Ir čia dar būtų n faktorių, kodėl tai žalinga, visuomenė būtu nelanksti, nes didžioji dalis būtu pripratus prie esamų dalykų. Technologinis procesas, galimas daiktas, kad kaip tik sulėtėtų. Nes technologijas daugiausiai įsisavina ir kuria jauni žmonės, o ne 50-mečiai ar dar senesni. Ir tik retais atvejais vyresni. Ir nereikia išvedžiojimu, kad niekas tau netrukdys susilaukti vaiko anksti. Niekas niekam nieko netrukdo, bet viskas vyksta taip kaip vyksta, ir viskas vyktų taip kaip vyktų.
Wildpants 2011-12-23 20:03
Aš kokybę skaitau gerą sveikatą. Pvz mano seneliui eina 81 metai, jam diagnozuotas tiesiosios žarnos vėžys, dėl jo turi atvirą žaizdą kurią du kart per dieną reikperrišt nes eina pūliai ir dar bala žino kas. Kaip pats jis sako kruta nuo lovos iki stalo ir atgal. Tai kas iš to ilgaamžiškumo jei gyvas vien vitaminų ar kokių vaistų pagalba ir visi tavo poreikiai pavalgyt ir pamiegot? Tai pilnai sutinku, kadriek gerint kokybę,nes galbūt su jos gerinimu ilgės ir gyvenimo trukmė
rimasD 2011-12-23 22:59
Na, tai beveik aišku, kodėl jie gyvendami pusiau anabiozės sąlygomis, taip ilgai ištempia. Man įdomu, kaip patelė sugeba suskaičiuoti iki trijų.
agatas1000 2011-12-24 00:03
Dėl populiacijos padidėjimo. Kad ir kaip ji garsiai bebūtų eskaluojama, Lietuvai tas negresia. Daugiausiai visi turi 1 vaiką arba 2. O reikia mažiausiai 3. O kaip reikalai kitose šalyse? Kad sakyčiau panaši situacija visoje Europoje, JAV ir kai kuriose Azijos šalyse. Kuo labiau šalis išsivysčiusi, tuo mažesnis gimstamumas (jei valdžia specialiai neskatina). Kitos šalys kaip dauginosi nesustabdomai, taip ir dauginsis, tik kažin, ar jie įpirks gyvenimino ilginimo paslaugas, todėl tai jų atžvilgiu ir neturės jokios reikšmės. Paslaugos kokybę vertins paslaugos pirkėjai. Koks ilgalaikis dirbtinių dantų poveikis organizmui? Turbut niekas konkrečiai neatsakytų, bet vis tiek geriau negu be dantų būti. Nors po 100 metų tavo kompiuteris atrodys nekokybiškas, bet tu vis tiek jį nusipirkai, nes tau jo reikia dabar, o ne po šimto metų.
nondescript 2011-12-24 00:15
+1
Borland 2011-12-24 21:07
Nieko nesupratau apie ką kalbėjai.. Apie paslaugos kokybę, kalba išvis nėjo. Kad dabar populiacija padidėtų, reikia daugiau nei 2 vaikų. Bet jei padidėtų gyvenimo trukmė, tai populiacija, esant tokiam pat gimstamumui, padidėtų ir taip, o tai reiškia, kad visa žmonija taptų senesnė, t.y. vidutinis amžius būtu senesnis.