Kinija pagal aplinkos teršimą aplenkė JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ekspertas 2011-12-28 18:27
Sveikinimai Kinijei, pagaliau aplenkė Ameriką ne tik populiacija
immortallt 2011-12-28 20:24
To ekspertas, jei imsi tarsa per gyventoja, tai dar atsilieka 4 kartais nuo JAV. Kitas dalykas, Kinijoje vyksta itin daug statybu (cementas sukuria daug CO2) bei itin stipri sunkioji pramone.
manciukaz 2011-12-28 22:07
reikėtu pasauliui mokytis iš skandinavu...
Manga 2011-12-29 00:39
JAV siaip tai krize per gamyklas parejo ir sezonas pasikeite + patys kadangi nesugebejo per 10 metu jiems duotu sumazinti ismetamumo tai kazkaip ant kinijos dabar viska suverte. Tiesiog stebuklai.
enternald 2011-12-29 13:59
Ko taip visi Kiniją ginti puolat. Kinija tada išeina, kad lenkia už kiekvieną dolerį uždirbtą išmetamomis dujomis. Gyventojai pagal taršą yra atskira dalis. Esminiai teršėjai yra pramonė. Kadangi kinai naudoja teršiančius metodus ir BVP mažesnis nei JAV (bent kolkas), tai galime daryti išvadą, kad Kinija uždirba iš teršiančių technologijų. Be to kaip minėjo immlt statybos sukuria CO2. Taip tai tiesa, bet Kinijoje vienai cemento MT pagaminti išskiriama CO2 auga kasmet (1-2 pav.) : http://www.ccap.org/docs/resources/694/ ... 0Study.pdf Taigi Kinijoje cemento gamybos efektyvumas net krenta. Bėda ne tai, kad šalis teršia nedaug per gyventoją (ne gyventojai dauguma CO2 iškvepia). O bėda, kad šalis neefektyviai produkciją gamina naudojant teršiančias technologijas. Produkcijai augant, o efektyvumui liekant tokiam pačiam nenuostabu, kad šalis smarkiai aplenks tarša kitas.
immortallt 2011-12-29 14:56
Galima tada toliau pereiti prie klausimo, KODEL jie taip daro, o atsakymas paprastas: rinkos neisvystytos, nera pakankamai pramones, energijos bei laiko, viska daryti su mazesne CO2 tarsa. Kitas dalykas, Kinija gamina daug produkcijos likusiam pasauliui, todel dalis CO2 priklauso realiai kitom salim. Dar vienas dalykas, Kinija nespejo sukaupti pakankamai kapitalo patenkinti savo dabartinius poreikius, o ka jau kalbet apie efektyvumo didinima. P.S. as ne Kinija ginu, o atkreipiu demesi i JAV. JAV labiausiai tersianti salis, nors neva stipriausia ekonomika. Tai gal metas susirupinti kazkuo daugiau nei ju ginklai.