Tiems, kurie vis dar netiki, kad pasaulis šyla

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fostil 2012-01-02 12:16
Na ir? Tai ka dabar mums visiems daryti? Pulti statyti vejo, saules jegaines, naudoti absurdiskus elektromobilius uz 2x didesne kaina? Tegul pirma tie mokslininkai isranda naujus elektros isgavimo budus, tada skelbia pasaulio pabaigas.
immortallt 2012-01-02 12:20
Fostil, nebuk uzsispyres vartotojas, kuris apart savo siknos nieko nemato. Pirma visuomene turi suprasti. Tada tik imanomi kazkokie pokyciai. Siaip alternatyvios energijos jegainiu pastatoma per metus daugiau nei iskastinio kuro, tik deja iskastinio kuro elektrines jau 100 metu stato. O daryti kazka gali visur. Pvz. maksimoje maziau maiseliu vartok. Krepsi nusinesk savo. Pasikeisk lemputes i taupiasias, susitvarkyk namo izoliacija. Vazinekis daugiau viesuoju transportu ar kokiu dviraciu - visa tai ne tik tausos gamta, bet ir tavo pinigine.
sabotan 2012-01-02 12:27
Dar vienas propogandinis ir perdėtas straipsnis. Žmonės pradėjo matuti temperaturą visai nesenei palyginus . O kad temperatura gali keistis labai staigei ir greitai čia ne naujiena. Aš nesakau kad žmogus neturi įtakos bet yra daug kitu veiksnių. Saulės aktyumas jis pradėtas matuoti nesenei. Žemės pasvirimo kampas, pati žemės ašis net slenka , žemės aktyvumas yra daug kitų faktu.
Nedurnas 2012-01-02 12:36
Kaskaip nepergyvenu, zmones isgyvens, daug gyvunu mirs, kaikurios rusys kaiptik suklestes. Prisitaikysim ir isgyvensim, gal tik maziau vietos turesim ant zemes.
Aidziux 2012-01-02 12:38
Sabotan. Temperatūrai matuoti yra metodikos, nors atmosferos temperatūrą matuojame kelis šimtmečius, tačiau ilgalaikiu laikotarpiu, atmosferos temp. galima pamatuoti netiesiogiai, pvz. ledynų pavyzdžių analizė parodo tam tikro laikotarpio temp. niekas ir nesako, kad čia tik žmogaus veikla, bet kad žmogus ženkliai prie to neprisideda tai sunku nesutikti. Tik per pastarąjį šimtmetį žmonių populiacija išaugo keletą kartų, industrija, žemės ūkio plėtra, miškų masinis kirtimas tikrai prie to tiesiog privalo prisidėti.
Aidziux 2012-01-02 12:44
Nedurnas. Labai jau trumparegiškas požiūris. Nereikia pamiršti mitybos grandinių. Išnykus vienai rūšiai kyla grėsmė išnykti ir kitai ir t.t. Žmogus negali gyventi be gamtos. Žemės ūkis gali tiesiog neužauginti tau maisto, nes išnykus tam tikroms rūšims užplūs kenkėjai. Kenkėjams išnaikinti reikės daug pesticidų. Pesticidai pateks ant tavo stalo. Galiausiai vienaip ar kitaip pakenks tavo spermai ir vaikas gims nenormalus. Čia galima faktorių sugalvot daug, vienaip ar kitaip kiekvienas veiksmas turi atoveiksmį.
slack 2012-01-02 12:44
"žmogus yra didžiausias dabartinio klimato atšilimo kaltininkas" tai ką reikia dabar visus sterilizuot ? Kaltos yra šalys kurios labiausiai teršia tai USA ir Kinija. O ne žmogus kaltas.
Pumper 2012-01-02 12:44
Tiesą sakant, nesuvokiu, kokiu tikslu Lietuvoj išvis apie tą atšilimą žmonėm aiškinama, kai viena labiausiai įtakojančių klimato kaitą valstybių (JAV) pati daug rėkdama apie neigiamas pasėkmes net Kioto sutarties nepasirašo, nes matai jų ekonomikai apridobijai pakenktų. Gerai Kanada padarė, kad nepratęsė savo dalyvavimo Kioto susitarime - bent tie supranta, kad beprasmiška kažką bandyti keisti, kai didžiausi teršėjai bbd ant viso pasaulio.
Fostil 2012-01-02 12:51
immortallt >>> Tai saunu vadinasi as rupinuosi Zemes klimatu, nes tai ka isvardinai, butent ir darau daugiau ar maziau. Eilinis vartotojas cia nieko nepadarys del musu Zemeles ir toliau gyvensim po iskastinio kuro dumais, kol nesugalvos realiu budu isgauti svarios elektros. Pasikeis klimatas- prisitaikysim prie naujo gyvenimo budo ir tiek, kas negales prisitaikyt, tai kaip tik pamazes Zemeje Homo sapiens, juk cia irgi didele problema, mat maisto neuzteks mums visiems.
MIO 2012-01-02 12:57
Nu durnesnio komentaro tai sunku ir tiketis... Sorry bet tai tiesa. "Salys tersia", o tai kas tose salyse gyvena? Marsieciai? ...ir sterilizuot nereikia, reikia kad zmones pradetu galva naudoti pagal paskirti... Tingiu rasyt, bet gaila zmoniu kurie apart saves daugiau mazai ka mato...
Aidziux 2012-01-02 12:58
Iš esmės pakeisti kažką gali tik politikai. Didžiosios Pasaulio galvos. Dabar visa ekonomika tiesiog prieštarauja gamtosaugai. Vartojimo visuomenė, prekės gaminamos ne ilgaamžės, o kodėl? nes visi apsirūpins ir mažai kam reikės. Mados industrija įkalė į galvas, kad nuolat viską reikia atnaujinti (kiekvienais metais madinga vis kas nors kitas). t.y. nuolat pirkti, taip ir sukasi viskas...
immortallt 2012-01-02 13:01
Tai gerai tu esi vienas, kuriems dar nedasilo dar 90% populiacijos.
Nedurnas 2012-01-02 13:05
Suprantu as ta dalyka, gal labiau butu tike mano pasakyme, kad zmones kaip rusis isliks. Aisku daug ''blogu'' dalyku vyks, manau blogiausias tai butu kulturine katastrofa kuri trubut prie religijos sustiprejimo privestu.
slack 2012-01-02 13:16
Skirtingose šalyse skirtingai teršia. Tinka toks atsakymas? Sulyginti visus žmones yra kvaila.
Aidziux 2012-01-02 13:26
mes vartojame daugiau nei gali sau leisti vidutinis planetos gyventojas, taigi ir mes teršiame daugiau
Arthuras 2012-01-02 14:17
O man įdomu, ar įmanoma "pamatuoti" temperatūrą tiksliai nematuojant jos tiesiogiai? Mes matuojam pora, gal daugiau šimtų metų. O ar tikrai įmanoma pamatuoti prieš tūkstančius metų buvusią temperatūra 0,1 tikslumu? Na kažkaip nerealiai atrodo... Tiesiog kvailai skamba. Gal per tuos "keletą šimtų tūkstančių metų" temperatūra šimtmečiais irgi svyruodavo. Kas pamatavo?
rndbit 2012-01-02 14:35
tiems, kas galvoja, jog klimatas šyla dėl žmogaus kaltės pasakysiu tik du dalykus: 1. Jei reikale yra iveltas mokestis - mus mausto ( http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_tax ) 2. Climategate.
Shinigami 2012-01-02 14:58
Ne, tokiu tikslumu negalima. Tik apytiksliai. Temperatūra vyravusį prieš šimtus ar tūkstančius metų nustatoma pagal tuo metų buvusia augaliją ir gyvūniją. Dažniausiai žiedadulkes. Analizuojant kokie augalai augo ir kokie vyravo. Ir taip nustatoma temperatūra (vienas iš būdų).
immortallt 2012-01-02 15:03
Maziau Zeitgeist ziurek.
Smelis 2012-01-02 16:19
Labai keista, kad visi kalbantys apie klimato kaitos priezastis dazniausiai pamirsta ta gigantiska ugnies kamuoli danguje kuri vadiname saule. Bent man atrodo pakankamai logiska kad net maziausi saules aktyvumo pokyciai galetu drastiskai itakoti musu planetos klimata Tikriausiai visi zinote apie rekordiskai auksta saules aktyvuma, nenuostabu kad ir temperatura auga rekordiskais tempais. Neneigiu kad zmogaus veikla daro itaka klimato siltejimui, bet del keliamos panikos sukurtu nauju pasipelnymo budu turiu pripazinti kad tai greiciausiai tik politinis zaidimas. O del mokslininku remiamos siltejimo teorijos jau seniai visiems aisku kad finansavima gauna tik tie mokslininkai kuriu tyrimai patvirtina zmogaus veiklos itaka. Kitaip sakant jei esi klimatologas vienintelis budas uzsidirbti pragyvenimui - irodyti kad zmogus yra siltejancio klimato kaltininkas, butent tai jie ir daro.....