Mokslininkai: filtrai gadina geriamąjį vandenį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

legenda 2012-02-06 10:03
liudina mane siuolaikiniai mokslininkai,kurie uz pinigus gatavi ir siela parduot....
Pumper 2012-02-06 10:13
Kurioj vietoj jie čia pinigus gauna už tokios info. paskelbimą?
immortallt 2012-02-06 10:47
legendai, sakai, kad distiliuotas vanduo sveika ? O gal minkstas, dar kitaip vadinamas techninis vanduo sveika ?
mar444nas 2012-02-06 10:48
Redakcija iškur ištrauket kad kretingoje blogas vanduo ir fluoruotas? Nauji filtrai sustatyti pagal „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Kretingos rajone” ten ir tuos nufluorinimo filtrus sukiso. Ar as kasko nezinau?
ddeividdas 2012-02-06 11:31
Tai tikėt ar ne? Šiaip jei kenkia, tai jog Ca ir Mg jonai pakeičiami Natriu, tai minkštinimo būdų vandens yra ir daugiau, ne tik šitas jonitais. O jei ta skenksmingumas tik toks, kad negausi jonų reikiamtų, - tai įkalk Vytauto ir savaitei užteks.
kiesza 2012-02-06 11:51
sveikiausias vanduo is šulinio, šaltinio ir kuo didesne distancija jis prateka pro vamzdzius ar filtrus jo naudongos savybes mažėja, nes kinta naturalus ph ir organizmas turi skirti daugiau energijos tokio vandens apdorojimui bet ar tie filtrai kenkia ar nekenkia pamatysim praktikoje po kokiu 30-40 metu
bahuriux 2012-02-06 12:05
>>legenda turbut jie gadina tau bizni, kad taip sneki, arba tavo smegeneles jau isplautos nuo to distiliuoto vandens. Kaip gali demineralizuotas vanduo buti sveikas zmogui, jei evoliucijos eigoj, zmonija ir pries ja buvusios rusys nemate tokio vandens, o tik naturalu gamtini. Tai mazdaug kas teigti, mes isvalysime azota is oro taip jus galesite kvepuoti 95% grynu deguonimi. Seniai zinojau tai, kad filtruotas vanduo kenksmingas ir pries kokius 6 metus buvau susigincyjes su filtru pristatinetoju parodoj. Tie filtru pardavejai mulkina zmones panasiu principu, kaip ir jahovos liudytojai.
sub 2012-02-06 12:08
Keistas straipsnis, kaip dažnai tik nereikalinga ir nepagrįsta antireklama. Esu dirbęs tokių filtrų aptarnavimo, diegimo srytyje, dirbau įmonėje kuri stato valymo filtrus ne tik pavieniams namams, bet ir gyvenvietėms. Visų pirma, niekad negridėjau rekomemendacijų ir pats nerekomendavau, kad tarkim po nukalnimo filtro žmonės galėtų gerti tą vandenį (nukalkintą). Jį patardavom naudoti buityje, plauti indams, skalbiniams ir t.t. naudoti technikai, kuri bijo kalkių. O geriamajį vandenį palikdavome nevalytą, ar statydavome "atbulinę osmozę", kuri išvalo viską ir naudingas ir nereikalingas chem. medžiagas o galų gale prisodrindavo mineralų. Tam statomi du atskiri kraniukai, per vieną visiškai valytas vanduo maistui, per kitą su mineralais - geriamasis. Taip pat yra visokių mechninio valymo, nugeležinimo, nuo nitritų ir nitratų, kiekvienam pagal skonį, išgales ir vandens kokybę. Taip kad nereik čia lele, kiekvienas renkasi pagal save, o tokie straipsniai gryna antireklama.
sub 2012-02-06 12:15
Beje, Kretingoje statyti valymo įrenginiai ir buvo mūsų įmonės. Panašios stotys įrengtos keliose Lietuvos vietose, tik pajėgumai skirtingi.
bahuriux 2012-02-06 12:29
Nitratai nera kenksmingi ir net naudingi zmogui zinoma jei mazais kiekiais, jei labai gincysiesi surasiu ir nuoroda t.lt buvo rasoma. Straipsnyje juk ir rase, kad pirma isvalomas vanduo iki distiliuoto lygio beveik, o paskui prisotinama netinkamu mineralu, kurie kenkia sveikatai. Verdiktas: filtrai tinkami tik apsaugoti buitine technika nuo kalkiu ir gal geriau isskalbia skalbinius ir isplauna indus, daugiau niekam netinka, net ir maisto gamybai.
legenda 2012-02-06 14:09
zmones paprastai nelabai suvokia apie tokius dalykus ir labai pasiduoda tokiems straipsniams.....Lietuvos vanduo labai puikus,uztai mokesim dar daugiau
alkaponas 2012-02-06 14:18
Tavo teiginys yra niekinis jeigu sakai kad visi filtrai yra blogi. Ir skirk natūralios kilmės ir susintetintus nitratus.
Staska 2012-02-06 14:52
O tu sub gal gali paneigti šį teiginį, gal teko daryti vandens, praėjusio per jūsų osmozes filtrus, cheminės sudėties tyrimus?
uno 2012-02-06 15:11
Čia nuoroda su info apie vandens sudėties keitimą, kad nepainiotumėt, kas yra distiliuotas kas yra filtruotas vanduo. Prezentacija radau, ji ne mano, bet bendram išsilavinimui paskaityti verta. http://www.personalas.ktu.lt/~edipa/vanduopdfui.pdf
Nerijuss 2012-02-06 15:51
Bet čia kalba tik apie didžiuosius filtrus, o kaip pvz tie naudojami buityje, Brita ir panašių firmų. Gal kas girdėję, kenkia jie ar ne?
sub 2012-02-06 16:22
Teko po osmozės tirtį vandenį, bet ne viską: kietumą, geležį, rugštingumą, nitritus nitratus. Tai rezultatai pagal aplinkybęs, o aplinkybės įvairios. Dauguma atvejų, jei filtras naujas, arba jam padarytas aptarnavimas laiku (kalbant apie atbulinės osmozės) - tai išvalo viską ir prisotina mineralų, jei mineralų kasetė yra pastatyta (pagal kliento pageidavimus). Bet tai nėra distiliuotas vanduo, o filtruotas. Skirkim distiliuotą (išgarinto ir surinkto) nuo filtruoto (mechaniškai išvalyto) vandens. Įdomiausia kokie tie mėginiai vandens iš žmonių buvo surinkti. Ar jie buvo imti po filtro, po kokio filtro, ar filtras naujas, senas, ar užpildai tinkami, ar filtrui galų gale darytas aptarnavimas metinis ar pusmečio (atbulinei osmozei). Gaila kad daugiau duomenų straipsnyje nepateikta, ir galėtų aplamai straipsnis labiau išplėstas būti. Galima pasinerti į diskusijas gilias ir išsiplėsti iki begalybės. Visada bus daug skirtingų nuomonių. Iš patirties galiu pasakyti, prieš ka nors perkant-įsigyjant reikia pasidomėti ir aklai netikėti reklama arba antireklama. Klientas visada gali prašyti sertifikato, specifikacijos ar kitų dokumentų, pasidaryti tyrimus prieš valymo įrenginį ir po jo, pas nepriklausomus specialistus, o ne tos įmonės kurioje perka. O be to ir matavimo įranga turi būti sertifikuota bei kalibruota.
sub 2012-02-06 16:34
"Mokslininkai juokauja, kad kai kurie gyventojai neturėtų stebėtis, jei jiems traukia koją, smarkiai plaka širdis ar nuolat ima pyktis ant kaimyno." Tai taip nu, būtent dėl to kalti vandens valymo filtrai. "Žinoma, viskas priklauso nuo natrio kiekio, tačiau, kaip žinia, kūdikiams negalima naudoti vartoti vandens, turinčio daugiau nei 20 miligramų natrio litre. Tuo tarpu po minėtųjų filtrų darbo vandenyje gali būti net 200 mg/l natrio koncentracija." Valymo filtrai turbūt išvalo o p oto dar x10 kartų daugiau prisotina.. Kažkoks kosmosas. Įdomu pasidarė, ką tie patys mokslininkai galvoja apie tokias įmones, kur gaminas geriamasis vanduo "Žalioji giria", kur vandenį valo analogiški, tik didesnių pajėgumų filtrai (kalbu ne apie atbulinės osmozės).
bahuriux 2012-02-06 20:05
As ne mokslininkas, bet apie "Žalioji giria" galiu pasakyti tik blogai, arba labai blogai, nes nuo jo labai smarkiai apsinuodyjau vasara. Ir tegu jie dziaugiasi jie, kad padejo kazkokie ten milteliai, o tai jau butu buve jie i teisma paduoti. Apie vandens filtrus ir apie ta pacia nelemta "Žalioji giria"paskutiniam mano poste placiau http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... sc&start=0
bahuriux 2012-02-06 20:12
Tokie kaip brita ir panasus aktyvuotos anglies filtrai irgi valo labai smarkiai vandeni, ten is jo isbega vos ne distiliuotas vanduo, jei lyginsim palei likusiu medziagu kieki. Zmones gerkit virinta ir palaikyta atidengtam inde vandeni ir nereikia jums jokiu nesamoniu. O kur vanduo geras, kaip pvz Silutej, net ir virinti nereikia ir jis yra netgi skanus. O pvz uz Klaipedos link Palangos siubas ten vanduo smirda sudais.
enternald 2012-02-06 23:45
Dėl nitratų naudingumo/kenksmingumo nesiginčiju, bet atsiprašau čia idiotiškas teiginys: argumentas iš naturalumo: http://en.wikipedia.org/wiki/Naturalistic_fallacy. Nitrato ar kitos substancijos poveikis nesikeičia ar jis natūralus ar ne jei sudėtis ir koncentracija vienoda. Visi eko-, bio- į tai ir apeliuoja. Praktiškai atsirado visa grupė chemofobų, dėl nevaržomo manipuliavimo.