Dauguma sulčių parduotuvėje – skanus, tačiau bevertis gėrimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Christmas_fun 2012-02-17 10:30
Žiauru. Gerai, kad niekada ir negeriu tokių sulčių. Pats spaudžiu iš vaisių ir daržovių, ir jau vien skonis skiriasi kaip diena ir naktis.
astravas 2012-02-17 10:30
'vitaminų žudikai'
BishopaZ 2012-02-17 10:39
Nuvaziuokit kad ir i Suomija, ten yra sultys kaip ir LTU, bet yra ir SULTYS, kurios laikomos TIK shaldytuvuose kaip pienas, nes kitaip gali sugesti, be to galiojimo laikas 2-3 savaites ir tikrai LTU tokiu nerasi, gal nebent koki smoothie.
AirDog 2012-02-17 13:15
Užsakomasis suinteresuotų ūkininkų straipsnis kuriame tik viena medalio pusė.
enternald 2012-02-17 13:29
Sunkiai išsisavinamas sintetinis vitaminas C- kas čia per nesąmonė, kodėl kažin tokių išrašo gydytis, o dabar gydytojai knisa protą, kad juos sunku įsisavinti. Tiek jaučiasi pirktas straipsnis. Tu kada nors obuolių sultis spaudei, pasterizavai ir pylei į stiklainius. Išstovi daugiau nei 1 sezoną. Jei reikia nepasterizuotų sulčių nusipirk sulčiaspaudę ir vaisių. Rezultatas geresnis nei pastovėjūsių šaldytuve sulčių. Problem?
rwc 2012-02-17 14:44
Bullshit, totalus natūralistų scam'as. Visi skiesti ir saldinti arba rūgštinti. O kad atskiestos turėtų nors kiek prekinę išvaizdą - dar ir paspalvinti. ... ir taip toliau ... Beje, visai teisingas argumentas, kad namie pagamintos sultys skiriasi nuo parduotuvinių. Kitaip ir negali būti! Kas skanu technologui, nebūtinai skanu kiekvienam vartotojui. Lygiai taip pat galėčiau pasakyti, kad gaminu skanesnius balandėlius nei mano močiutė, bet jai tikriausiai atrodo priešingai. Žmona tikriausiai sakytų, kad aš viską persūdau, užaštrinu ar persaldinu - o man atrodo, kad ji gamina beskoniai. Galų gale, man obuoliai, augantys po langais miesto vidury, skanesni, nei augantys močiutės sode - paprasčiausiai, nes esu prie jų skonio pripratęs, ir valgau tuomet, kai iš tiesų noriu, o ne tada, kai vaišina. Caveat lector!
Arthuras 2012-02-17 15:16
Bet praleidi ir teisingus faktus - konservantai, dažikliai, saldikliai - sveikatos neprideda. Ir, be abejo, tų vitaminų ir naudingų medžiagų yra TIKRAI DAUGIAU ką tik išspaustose, nei parduotuvinėse sultyse. Žinoma, straipsnis į vienus vartus, bet dalis teisybės yra.
Pasalietis 2012-02-17 15:24
konservantai, dažikliai - sveikatos neatima irgi (nekalbu apie tuos kur moksliškai įrodyta, kad kenkia) O šiaip rwc gerai sakantis čia, būtent tapati mąsčiau skaitydamas
rwc 2012-02-17 15:33
Be abejo, kaip sveikatos neprideda nei prieskoniai naminiuose kepsniuose, nei cukrus arbatoje, bet dauguma vis tiek saikingai juos vartoja ir nedaro iš to tragedijos. Kitas faktas - kad sultyse vitaminų yra daugiau nei naminėse pasterizuotose, konservuotose ar paprasčiausiai pusvalandį ant stalo palaikytose sultyse. Trečias faktas, kad bet kokie pramoniniais mastais auginami maisto produktai turi mažiau vertingų veikliųjų medžiagų. Na, bet gali įsigyti sulčių, spaustų iš supirktinių vaisių. Taip, teisybė, kad pats gali pasigaminti kur kas geresnių maisto produktų nei maximinis širpotriebas, pritaikytas kvailam vidutiniam vartotojui - bet tai nepateisina melo, dėstomo straipsnyje. Daugumą argumentų kaip tik labiau galima pritaikyti "naminiam" maistui - nežinia, kiek jame nitratų, švino ir taip toliau, nežinia, kiek vitaminų išlieka namuose pasterizuotose sultyse ar uogienėse... Į parduotuves papuolę produktai bent jau pagaminti laikantis kažkokių standartų, kontrolės, saugumo reikalavimų.
Arthuras 2012-02-17 18:18
Na nejuokauk taip. Be abejo, tokia valgomoji druska saikingais kiekiais nedaro žalos. Tačiau yra tokių konservantų, kurie kai kuriose šalyse uždrausti, kai kur ne ir pan. Vadinasi, yra tam tikrų priežasčių juos uždraust.
rwc 2012-02-17 20:05
supranta, ir tikrai ne blogiau už eilinį "sveikuolį" nebaigusį tų mokslų, arba baigusį kokius "ajurvedos institutus".
Rili11 2012-02-17 21:40
Veidas ir teisingas straipsnis? Gal jūs juokaujat?Jam tik apie kokią garliavinę šiukšlę pliurpt
Vytax 2012-02-17 22:09
Kokias natūralias sultis jūs įsivaizduojate Lietuvoje pavyzdžiui pavasarį? obuolių/morkų/burokėlių? Na dar galimas variantas iš importuojamų citrusinių vaisių. Bet kokia viso to kaina?
rwc 2012-02-18 00:14
O tu tai pats tikriausias gaidys zekine prasme, Lapių šiukšlė. Patinka? Didžiuokis savo statusu. No offence.
kionig 2012-02-18 01:45
Keista, kodėl būtent sultys turėtų būti vienas iš vitaminų šaltinių ? Baikit bajerius, ten dešimtys mikrogramų vitaminų jūsų tikrai nepasveikdins. Dar keisčiau, kad dauguma žmonių vaidinančių ypatingus sveikuolius, sėdi prisipirkę saujomis maisto papildų, kad tik žiemą nesirgti, bet kaip nepadeda tos taip ir nepadeda. Mat imuninetas dar ne tik nuo vitaminų koncentracijos sultyse priklauso Tikrai, kaip daugelis jau pastebėjo, kad čia peršama mintis kaip didžiausias baubas. Vat tikrai visai norėčiau Magzimoje rasti sulčių koncentrato iš kurių daro tokias sultis. Mat vanduo pas mane namuose pigesnis ir mažesni reikalavimai jam, jei reikės pats atsifiltruosiu jį užviręs. Be to, pasakykite kuo sultys geriau nei pavieniai vaisiai ? Kuriuos suvalgius, organizmas tikrai žinos ką atsirinkti ir nereikės bijotis baubų ten su konservantais ir panašiai. Ir tikrai gausite daugiau vitaminų, nei galvosite, kad va čia tame koncentrate išbyrėjo vitaminai per šoną šimto kūbų rezeurvare Arba tiesiog galima gerti vandenį. Dar kitas klausimas kodėl geriamos sultys ? Aš tai jose nieko nematau ypatingo, kadangi jos nei troškulio nenumalšina, nebent tik paįvairinimui vietoj arbatos, kokalos, alaus ar dar ko. Visokių tų natūralių nektarų ir sulčių nelabai mėgiamas dalykas man yra, kadangi negaliu jų išgerti nesusiraukęs kaip kinietis O va magziminės sultis lenda kuo puikiausiai. Bet ir tai jų aš praktiškai negeriu, nebent kokią vasarą paįvairinimui. P.S. Vienintėlis bet kokių sulčių praktiškas panaudojimas nesigilinant į visokius dietologų paistalus yra prie vodkės ;] P.P.S Kam ten trūksta vitaminų, tai sugraužkite po citriną ir galėsite nesukti sau galvos dėl veido paistalų.
kionig 2012-02-18 01:59
Žinoma, kad milžiniška. Nafig man malti tuos 10 kyvių, kokius 5 apelsinus ir obuolius, jei aš mieliau juos suvalgysiu įprastai, o ne mėgindamas išspausti varganą stiklinę natūralių sulčių nežinia kam... Labiau mėgstu vaisius, nei tas beprasmiškas sultis
rwc 2012-02-18 02:26
(minus × minus) vienas. O jei rimtai - gal atsiras žaliaėdis, paaiškinsiąs, kodėl citrusinių vaisių citoplazma, suardžius ląstelę dantimis, laikoma labiau gyva nei pramoninėje sulčiaspaudėje. Gal tasai pats žaliaėdis sugebės argumentuotai paaiškinti, kaip baltymai, besidenatūruojantys šilumoje, šarme ar rūgštyje, sugeba išlaikyti savo "informaciją" (don't tell me about that - I'm an information theorist) seilėse, skrandyje, žarnyne, ir visame kame, pakol patenka į kraują?
kionig 2012-02-18 04:08
Gal pats kiek ir persūdžiau kai kur sakydamas, kad daugiau ten gausi valgydamas vaisius, bet tai tik buvo pasiūlymas, kas labai ypatingai baidosi konservantų ir kitų priedų. "Labiau gyva", tai gana subjektyvu. Turėtų būti ekvivalentu mano manymu. Tas gyva juk bus kilę nuo "bio" "eko" ir kito marketinginio šlamšto kaip jau minėjai aukščiau. Pramoninis procesas nėra labai kažkuom ypatingas. Tik tiek, kad ten tą procesą atlieką tūkstančius kartų didesnio galingumo mechaniniai dantys. Galima sakyti, kad informacija kvantiškai tuneliuoja iš vieno sudėtingesnio junginio į kitą paprastesnį Dabar galiu save vadinti dietologu Prisiminus biologiją tai mūsų tasai virškinimo procesas nėra toks jau paprastas: http://en.wikipedia.org/wiki/Small_intestine#Digestion Žemiau paminėtas "absorption" t.y. įsisavinimas mum svarbiausias dalykas ir nesvarbu kokiu būdu medžiagas paruošiame. Nes virškinimo traktas juk tas pats ir tik nuo jo priklausys įsasavinimo procentas. Paprastai jis būna efektyviausias pirmuosius metrus mūsų plonojoje žarnoje. Nors iš tiesų aš pasirinkdamas vaisius vietoje sulčių, turėčiau geriau netgi labai gerai sukramtyti maistą, kad mano organizme plonojoje žarnoje bekiauladama masė, iš jos galėtų difunduoti kuo daugiau veikliųjų medžiagų. Taigi tokiu budu galima manyti, kad pramoninis procesas yra dar efektyvesnis. Ir geriant sultis galima greičiau įsisavinti medžiagas, kas pavyzdžiui aktualu sportininkams nei man sėdinčiam prie kompo. Tik va triukas su tais vitaminais. Panacėja čia dabar gaudyti dėl kiekvieno mikrogramo. Kitiems paranoja dėl konservantų kamuoja. Praktiškai vitaminų kiekis turėtų būti vienodas ir geriant sultis ir vartojant įprastai vaisius tik čia reiktų surasti kokį ekvivalentą vienas stakanas sulčių, o per dieną 3 obuoliai. O, jau kokioje būsenoje pasirinkti tą maistą tai jau kiekvieno reikalas. Man asmeniškai morkų sulčių irgi negalėčiau gerti, dėl jų šlykštumo, o va pačias morkas sugraužti paprasta. Irgi mieliau renkuosi sugraužti obuolį, apelsiną, kyvį, bananą. O, sultys tik vasarą atsigaivinimui. Ir nesivaikau jokių ten vitaminų. O, norint jų gauti, tikrai tų sulčių tektų suvartoti ne vieną litrą. Žinoma, dar reikia atkreiptį dėmesį kaip jau minėjai į GDA. Tik kaži ar kiekvienas tai pastebi? P.S. Paporinkime geriau kokią "informaciją" neša konservantai, po to suskirstykime, kad štai konservantai yra blogiukai ir jie prieš tave susiruošę smogti tau į paširdžius, nors ne jie ir bus kalti.
Talkatif 2012-02-21 17:15
O aš kaip mėgstantis morkas, galiu liūdnai konstatuoti, kad tokių skanių kaip iš bobutės daržo surasti nusipirkti yra rimtas questas. Dažniausiai randamos kartono skonio. Kartais pasiseka rasti šiek tiek sultingesnio ir ir šiek tiek saldinto kartono skonio. Kas per problema su paprasčiausia morka? Saldžios ir skanios per greitai supūva, kad prekybcentriuose nėra jų? Cukrai jas žudo?