Prisimenant ateitį: žvilgsnis į retrofuturizmą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rimasD 2012-02-24 23:24
Reikėtų pasakyti, kad tik tų fantastų idėjos išsipildė, kurie numatė, kad pasaulis bus toks, kaip dabar, ir kokie įrengimai ir prietaisai bus Jam reikalingi.S. Lemas, romane " Grįžus iš žvaigždžių" aprašo prietaisą, kuriuo galima susisiekti su bet kuriuo žemės žmogum 1960 metais, tuo tarpu jo idėja visus žemės žmones skiepyti nuo agresijos, nepasiteisino kol kas. 20-to amžiaus pradžioje, labai daug idėjų buvo skiriama neseniai išrastai elektrai, kurie apvylė, kaip ir 60-70-tais metais daug tikėjosi iš lazerių, kurie, nors ir ne viską, pateisino. Sunku būtų įsivaizduoti šiuolaikinį Niu-Jorką be žmonių ant šaligatvio, bet visus oro taksi. Jei gerai pagalvoti, tai vaizdas filme 5-tasis elementas, turėtų būti kokius 1000 kartų tirštesnis.
Creatium 2012-02-25 12:27
Galingas straipsnis.
kionig 2012-02-26 04:56
Tikrai, išsamus ir įdomus straipsnis Pavarysiu OT, o čia kai kurie verkia, kad nėra normalių straipsnių, nesusijusių su technologijomis. Prieš pat nosį kaba. Žurnalas pasirodo kainuodavo 25 centus. Gan pigiai kaip už futurizmą ir ateities spėjimą. O dabar visokios Palmiros lupą penkis kartus daugiau Kažkaip šių laikų futuristinės idėjos banalios ir neįdomios. Vis dar žmonės svajoja apie amžinuosius variklius, free-energy, lochneso pabaisas, ateivius ir eiliniu teiginiu, kad atseit Egipto piramides pastatė ateiviai, kadangi ten reikėjo super-puper technologijų Kad visus valdo HAARPA. Beje, su amžinųjų variklių išradėjais taip pat netrukdavo tais metais, apie kuriuos kalbama straipsnyje. Dabar kaip tik daugelis atsigręžia į juos ir jų "išradimus" kartoja jų klaidas, o visą kaltę sumetą žydo-masonams-naftininkams užtat, kad neveikia Vargšelio Tesla įdėjos pilnai nepasiteisinusios priešpastatomos visokių pseudo-mokslininkų "eksperimentais", kažkas įrodinėjima, o dažniausiai meluojama.
i74s 2012-02-26 13:16
na nezinau man lochneso pabaisos mitas kazkaip nelabai siejasi su futurizmu kaip ir su piramidem ir ateiviais tie dalykai.. O del HAARP tai sakyciau kad daugiau konspiracijos teorija.. (dabartizmas ;D) Jeigu sakytu kad valdys, tai tada gal ir butu futuristine konspiracijos teorija o siaip nezinau gal su retrofuturizu ir siejasi...
nondescript 2012-02-26 13:51
Koks čia futurizmas, bulvariniai šlamštas greičiau... Yra tikrai daug geresnių koncepcijų
BlackBird 2012-02-26 14:56
Na, jei prakalbome apie futurizmą, gan neblogas saitas ta tema Aptariama, kas laukia žmonių netolimoje ir labai tolimoje ateityje.
Swift RR 2012-02-26 15:34
Tokiam niekam tikusiam skaitytojui kaip aš reikėjo gerokai pavargti kol perskaičiau šitokį straipsnį. Nuostabus straipsnis O dabar įkąsiu: Tais laikais toks teiginys galėtų būti palaikytas fantazija, argi tai neįkvepia toliau svajoti? Argi būnant paprastam žmogui geriau pasilikti prie skepticizmo?
enternald 2012-03-01 11:59
Tu ne futuristas, tu eilinis nostalginis veikėjas. Nostalgija prastas jausmas futurizmui prisidengiančiam. 6-8 dešimtmetyje buvo rūkoma televizijoje, per pokalbių laidas tiesiog studijoje. Ir tikrai už pinigus. Žmogus yra eilinis idiotas, kuris užmiršta, kas bloga praeityje. Iš kur manai atsirado visi prie ruso buvo geriau ir panašios nesąmonės. Duočiau nuorodą apie kultūrą, bet apsieisiu, manai 7-8 dešimtmetyje roko muzika nebuvo vertinama kaip koks Bieberis (tu manai 3-4 akordinis rokas reikalauja neapsakomų gabumų, palyginus tarkime su džiazu). Galime ir paimti 1969 metus - woodstockas, neeiliniai Beatles, kitų žymių grupių turai. Ir kas manai tais metais topuose laimėjo? http://www.youtube.com/watch?v=iQiwqiPeLGk Kaip multiko dainėlė sukurta virtualios grupės buvo geresnė už viską? Jei norim galim imti ir mūsų sovietinę kultūrą, o ne anapus Atlanto. Kažin kiek samprotavymų apie tyrumą ir grynumą lieka po to, kai kiekviena filmuką, praslydusią krutinę surenka iš Švedijos ir juoduoju tranzitu įvežę iškart paimdavo. Niekas nepakito, kaip ir tada taip ir dabar kultūra už pinigus ir pilna š*do. Gyvenk dabar ir kurk ateitį. Jei negali net su dabartimi susitvarkyti, kaip tu su ateitimi susitvarkysi?
nondescript 2012-03-02 18:31
Nostalgijos veikėjams siūlau pažiūrėti Woody Allen filmą "Midnight in Paris", ten eina kalba būtent apie mūsų pomėgį pagražinti praeitį
kionig 2012-03-02 21:33
Ne, tai yra klaidų kartojimas. Kas yra futurizmas? Pvz bandomasis ruošimasis į Marsą.