Šalis, kurioje išprievartauta mažiausiai 40 proc. moterų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2012-02-28 18:48
Joms į pagalbą reikia užvežti europiečių moterų.
Tas_pac 2012-02-28 21:49
Neuspratau? Geriau jau ten visus iškastruoti, baigtūsi po kelisdešimt metų, skurdas, badas ir karas.
faktas 2012-02-28 22:04
Na europietės moterys gerokai karingesnės. Sutvarkytų ten viską. Na o kastravimas tik tautą išnaikins. Manau, kad bažnyčių ir šamanų deginimas bei mokyklų statymas duotų daugiau naudos.
immortallt 2012-02-29 00:26
Tu turbut nesupranti, kaip ten viskas vyksta - priesinsis - susaudys tavo vaikus, toliau priesinsis, nukeps pacia.
Analog 2012-02-29 00:33
Tokiam kontekste tikrai lėkštas jumoras.
Justas116 2012-02-29 19:10
Nemanau, kad racionalūs ir civilizuoti sprendimai galėtų įvest tvarką (ypač, kai ten reikalus bandytų tvarkyti vakarų moterys, nes apskritai moterys ten kaip antrarūšės pilietės). Liberijoje situacija panaši į tokią: kas būtų jei į žemės plotą sumestumėme neišsilavinusius žmones, kurių kultūra vis dar primityvoka ir duotumėme naujųjų laikų vakarų ginkluotę? "Laukiniai vakarai" džiunglėse. Beje, nepamirškime, kad tai imperializmo palikimas. Suirutė siaubia šalį, sunku pasakyti ar kišimasis įves kokią tvarką.
Nightbringer 2012-03-02 22:48
Nežinau, girdėjau, kad po imperializmo šalys paprastai turėjo tvirtesnius pagrindus toliau statyti savo valstybę, nei tos, kurio to neturėjo. Na, o kaltinti imperializmą dėl jų nesugebėjimo sukurti valstybę, tiesiog yra jų nuvertinimas. Koks tada turėjo būti tas vakariečių imperializmas, kad jis sugebėjo padaryti daugiau žalos, nei mus ištikusios dvi ilgos ir nuobodžios rusų okupacijos? O galų gale, ar neo-imperalizmas nebūtų geresnis sprendimas visiems? Kitos šalies intervencija užbaigtu tuos karus, kartu užbaigiant visas tas kančias akimirksniu. Na, o totalitarinė sistema juos ir išmokslintu, ir padarytų žmonėmis vos per vieną kartą. Investicijos į šalį sukurtų darbo vietas, stabilią ekonomiką ir galų gale, leistų jiems gyventi ramų, nuspėjamą gyvenimą, kurio neabejoju, kad jie norėtų. Na, o atgal, agresorė gautų monopolija į šalį. Kiek tai būtų iškastiniai resursai, kiek strateginiai ar kariniai pranašumai. Toks žemynas kaip Afrika tikrai nesiskundžia savo turtingumu...