Tornadų penktadienis: šiandien JAV pranašaujamas viesulų protrūkis (Video)  (0)

JAV meteorologai būgštauja, jog netoli Uolinių kalnų (JAV) besiformuojanti audrų sistema šiandien Jungtinių Valstijų teritorijoje gali pažerti mirtinų tornadų ataką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo šios gamtos stichijos šią savaitę jau kentėjo ne viena Vidurio Vakarų valstija. Nebraskoje, Kanzase ir kitose aplinkinėse valstijose per šią savaitę užregistruota 30 viesulų. Naktį iš antradienio į trečiadienį tornadai JAV pasiglemžė 12 žmonių gyvybių. Amerikiečiai nerimauja, jog 2012-ieji tornadų kiekiu ir galia gali pranokti „tornadų metais“ laikytus 2011-uosius.

Iš tiesų, 2011-ieji Amerikoje buvo rekordiniai tornadų metai – apie tai jau esame pasakoję. Meteorologai perspėja, jog penktadienį tornadų protrūkis gali smogti Ilinojaus, Indianos, Ohajo, Arkanzaso, Misisipės, Alabamos valstijoms. Sūkuriai gali pradėti formuotis iš pat ankstyvo rytmečio.

Šilto ir drėgno oro masės, susimaišę su stipriais vėjais, formuos galingas audras su perkūnijomis – idealią terpę viesulams formuotis. Tornadus tradiciškai lydės smarkūs krituliai (lietus, kruša) ir perkūnijų griausmas.

Pirmieji oro sūkuriai susisuks prie Misisipės upės krantų – iš ten pavojingos oro masės pasuks rytų kryptimi, Ohajo ir Tenesio valstijų link. Galingų tornadų tikimybė prognozuojama Nešvilyje, Luisvilyje, Cincinatyje ir Indianapolyje, praneša accuweather.com.

Vaizdo siužetas apie prognozuojamą tornadų penktadienį:

 

 

Vaizdo siužetas apie šią savaitę JAV siautusius viesulus:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)