„Kas šaudė?“ arba kaip du suvaikėję mokslininkai kieme muilo burbulus sprogdino… (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arwis 2012-03-06 14:47
Pirmas video komentaras zudantis
Shinigami 2012-03-06 15:47
Man kažkaip atrodo, kad šita formulė HHO neteisinga nežinau kodėl. Nes tai nėra HHO dujos, tai yra H2 ir 02 dujų mišinys, o ne vienas elementas. HHO tai butu tas pats kas H2O, o H2O tai vanduo kuris ne sprogsta. http://en.wikipedia.org/wiki/Oxyhydrogen http://www.dangerouslaboratories.org/hydrogen1.html Šiaip kiek žinau geriausiais efektas kai sumaišoma 2H2 ir O2 tokių santykių. Sprogimo garsas susidaro dėl labai sparčios reakcijos tarp vandenilio ir deguonies.
min 2012-03-06 16:53
Kažkaip visada manydavau, kad elektrolizės metu išsiskiria vandenilis... Gal kas gali tai konkrečiau paaiškinti?
Shinigami 2012-03-06 17:31
Elektrolizės metu išsiskiria vandenilis ir deguonis. Nes vanduo sudarytas iš vandenilio dviejų atomų ir vieno deguonies atomo. Elektrolizės metu vandens molekulė skyla ir susidaro vandenilio ir deguonies laisvi jonai kuriuos pritraukia elektrodai. Deguonis eina prie vieno elektrodo, o vandenilis prie kito. Tik neprisimenu prie kurio kas eina. Regis vandenilis eina prie neigiamo elektrodo, o deguonis prie teigiamo. Ir ant tu elektrodų sisiformuoja vandenilio ir deguonies dujos. Jei sumaišai išsisikirusias deguonies ir vandenylio dujas gauni šių dujų mišinį kuris ir vadinamas oxyhydrogen, bet tai dviejų dujų mišinys, o ne vienalytės dujos. Ir šis mišinys labai greitai reguoja vienas su kitu padegus.
Valdas8 2012-03-06 17:49
Jau ne pirmą kartą techninius tekstus išverčia kažkoks poetas ir dėl to gaunasi visiški niekai, darantys gėdą svetainei.
Shinigami 2012-03-06 19:40
Paimta iš wiki. Ten jis net svetainę yra susikūręs kur atlieka visus "eksperimentus". http://www.hhogastechnology.com/
Valdas8 2012-03-07 09:48
Atsiprašau, jeigu išsireiškiau per griežtai, bet man pasirodė, kad vertėjas nesuprato, apie ką rašo. Skaitančiam būna dar neaiškiau ir tada gimsta legendos HHO tai tikrai ne formilė, o sutrumpintas užrašymas dujų mišinio, kuris sudarytas iš 2 tūrio dalių vandenilio (HH) ir vienos tūrio dalies deguonies (O). Tuo pačiu vardu dar vadinama technoligija tokio mišinio išgavimui iš vandens. Brauno dujos yra ne atmaina, o sinonimas. Kas norėta pasakyti terminu HHP - nežinau, gal rašybos klaida.
rimka 2012-03-07 14:29
filmukas neatspindi realybės kaip iš tikro garsiai tos dujos pokšteli. kažkada buvau labai susidomėjęs tais visai boosteriais, kurie ale tipo tokias dujas gaminant ir pučiant kartu su oru į variklį ten pagerina degimą ir jo efektyvumą Čia istorija biški OT bet vienas nors kiek praskaidrinęs vienos dienos pabaigą dalykas, tai buvo kai tokias pat dujas (tik gerokai didesnį tūrį) pridegiau žiebtuvėliu buvo vėlyvas vakaras, o iš aidų sprendžiu, kad už kelių kilometrų tai girdėjosi.