Zigmas Kairaitis. Geografija be geografijos, arba dalykų identiteto krizė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

WastedYears 2012-03-09 20:17
Studijuoju geografiją VU, tai ten visko yra, labai platus mokslas, apima itin daug sričių (pvz. yra net tokia kaip elektorinė geografija - politinių rinkimų). Todėl labai įdomus, studijuojant geografiją, galima pažinti itin daug sričių.
Nerijux 2012-03-10 00:44
Ir kuo ta geografija išskirtinesnė už kitus mokslus? Visuose moksluose yra savų niansų, tad pabrėžt, kad geografija - unikalus mokslas... O pvz geologija, entimologija ar elektrofizika - tai įprastiniai, primityvus ir mažai aprėpiantys mokslai? P.S. ko gero autorius yra dėstytojas ir jam labai trūksta studentų... Kitaip tariant gręsia atleidimas...
Mantukeliukas 2012-03-10 09:17
Studijuoju meteorologiją ir hidrologiją kartu su geografais VU ir labai tuo didžiuojuosi. Niekada negalvojau kokiam mokslui tai priskirti, bet juk tai priklauso nuo pasirinkto tyrimo objekto. Taip kad mokslas tikrai universalus, tik, matyt, kažkam į kokią nors lentelę netelpa. Pats ir žinau ką veiksiu baigęs, ir man tai labai įdomu, todėl nesuprantu iš kur tas toks nepasitenkinimas.
Vaider 2012-03-10 09:31
Arba tamstai labai nesisekė(a) geografija, tai ir nepatinka šį nuomonė. Šeip geografija unikali tuo, kad tai labiausiai pritaikomas mokslas gyvenime. Nėra tėmos, ypač fizinės geografijos, kuri ne plėstų akiračio.
Robkinas 2012-03-11 22:24
Esu baiges geografijos bakalaura, ir sitas destytojas man deste paskutiniam kurse, bet galiu pasakyt tik tiek, kad tam tikrais momentais buvau prasikeikes, kad pasirinkau sita moksla, nes visur visame kame galima pritaikyti geografija ir pan. bet, mokslas yra mokslas, ir bakalauro studiju metu daug ka teko mokytis, bent pagrindus, idomu, man patiko sitie mokslai, nors ir ne pagal profesija dirbu, bet sitas mokslas man tikrai prie sirdies.