Išvirta antroji „Mokslo sriuba“. Šį sykį marsaeigio nuotykiai NASA laboratorijose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tommyy 2012-04-02 13:36
Na jūs man atleiskit, bet su antra laida vedėjas tik dar labiau movė žemyn. Aišku, čia tik mano nuomonė, tačiau nors rankų mosikavimo ir mažiau, bet vietomis kalbėjo jau springdamas... Kažkaip matau, kad nors, kaip jie sako, gavo daug patarimų, bet į kai kuriuos tiesiog neatsižvelgta, pvz. kalbanti galva. Kaip ten bebūtų, bent jau sugebėjo daugiau video intarpų iškišti ir neteko nuolat į vedėją žiūrėt.
zahiraz 2012-04-02 14:52
Būtent,čia tik tavo nuomonė. 1-Gestikuliavimas visuomet reikalingas,ir antroje laidoje jo buvo minimaliai. + 2-Atsižvelgė į žiūrovu norus,ir patalpino daugiau vaizdo įrašų.Kalbėtojo veido buvo minimaliai. + IR dėl vedėjo,puiku yra tai,kad bent jau taip atrodo,kad vedėjas pats puikiai suvokia apie ką šneką,o ne tik skaito parašyta tekstą.
Nierka 2012-04-02 15:14
Man kaip tik atrodo, jog jis tik raiškiai skaito tą tekstą ir jam dzin ką jis sako Nors dauguma vedėjų taip daro tikriausiai...
bullka 2012-04-02 15:16
Pirmos laidos nemačiau, bet šioje laidoje man būtent gestikuliavimas ir užkliuvo. Tad rankas tam vaikinui reikia už nugaros surišti. Ir šiaip mažiau emocijų/bajeriukų/nusilyrinimų, o daugiau informacijos reikia pasakyti. Emocijų mes Kedžių namuose prisižiūrim
Nierka 2012-04-02 15:37
Kitaip tariant reikia tobulinti kūno kalbą, nes dabar nėra kur rankų dėti, todėl taip ir mosikuoja nesustodamas. Lengviausias sprendimas būtų atsisėsti už stalo kaip žinių vedėjui. Tada stalas būtų kaip siena ir geriau jaustųsi jis pats.
Strong_Bad 2012-04-02 18:39
Duokit jam krepsi su buvem, tai priskustu cepelinam ir rankos butu uzimtos naudingai. O jei rimtai, tai... savotiskas video, gal ir gerai. Per laika viskas atsistos i savo vietas ir bus tvarkoj, ner ko perdaug kabinetis. Tiesa, norejosi daugiau vaizdines medziagos apie kalbama objekta. P.S. labai naudinga video nuoroda i NKTV, sekancia po sio video, aciu
kionig 2012-04-02 19:56
Eikit bambekliai, atsistokite į jo vietą, įvertinsim ir jus. Galėtų jie tokia idėja sugalvoti, kad pranešimą pristatinėja savanoriai. Tada pažiūrėsime kaip pristatinėsite, gudručiai! Geriau padiskutuojam, kodėl buvo paminėta, apie užteršimą iš Žemės atkeliavusiomis bakterijomis į Marsą? Kažkaip man per daug neįtikėtinai skamba toks dalykas
Skeleton 2012-04-02 20:20
Kas nepatinka? Kai kurios žemietiškos bakterijos iš principo galėtų išgyventi Marso sąlygomis. Todėl būtų labai nemalonu, jeigu beieškant marsietiškų mikroorganizmų juos suėstų žemietiškieji broliai.
kionig 2012-04-02 20:29
O, kodėl būtent turėtų suėsti ir kas turėtų tą daryti? T.y. kokie ten pabaisos tą pasiruošę daryti?
Creatium 2012-04-02 21:28
Viskas labai paprasta. Jeigu iš Žemės būtų nuskraidintos netyčia bakterijos, o vėliau atrastos (kad ir kartu su Marsietiškomis), tai negalima būtų patvirtinti Marso bakterijų egzistavimo, nes visai galimas daiktas, jog jos tėra iš Žemės netyčia atskraidintos. Dėl to ir stengiamasi kuo sterilizuotesnį zondą siųsti, kad nebūtų jokių pašalinių trukdžių
MindaugasV85 2012-04-02 22:29
Kas liečia pačią kalbą ir "rankų kalbą", tai aš manau, kad jis čia specialiai taip daro, kad sukurtų profesoriaus įvaizdį "fun" stiliumi. Nemanau, kad žmogus taip kalba natūraliai Pirma dalis man gal kiek labiau patiko dėl to, kad buvo daugiau visko papasakota. O šita patiko dėl to, kad buvo daugiau įsigilinta (bet nepakankamai). Reikėtų visa tai apjungti ir laidos laikas prailgėtų ir informacijos kokybiškesnės ir kiekybiškesnės gautume. Apie bakterijas. Jei neklystu, tai yra tarptautinis susitarimas, kad reikia stengtis užkirsti kelią kitų planetų užteršimui. Na o susitarimo priežastis jau iš dalies pasakė Creatium. Apie ką aš visada pats galvoju, tai manau žiūrovą/skaitytoją reikia iš pradžių supažindinti su "primityviais principais", o paskui kapstyti sudėtingus dalykus. Na pvz. jei kalbam apie šį marsaeigį, tai čia buvo pakapstyti tie "primityvus principai". Manau žiūrovui būtų įdomu sužinoti ir daugiau techninių dalykų, pvz. iš kokių medžiagų daromas marsaeigis, kaip kosminė įranga apsaugoma nuo radiacijos, kokių gamintojų kompiuterinė įranga buvo panaudota, kas marsaeigiui tieks energiją ir t.t... Žinoma ne visą informaciją kūrėjai yra linkę platinti, tai būtų galima pasidomėti bent jau alternatyviais techniniais sprendimais, pvz.: energijos šaltinis gali būti saulės baterijos, tačiau jų galia gali būti per maža. Alternatyva galėtų būti branduolinis kuras... Berods SciAm kažkada esu skaitęs, kad kosminiams aparatams skirtas branduolinis kuras "eina į pabaigą" - ale jo užteks vienam aparatui. Jei gerai pamenu, tai jis buvo sukuriamas kaip šalutinis produktas gaminant atomines bombas (ar tai atominėse elektrinėse...), o dabar jau naudojami kiti principai ir tokio kuro nebesukuriama. Grįžtant į pradžią, tai visai šauni laida ir tikrai nėra ką lyginti su ta mažvaikių NKTV (kaip čia kažkas...)
kionig 2012-04-02 22:49
Kodėl būtų negalima atpažinti? Žemietiškos bakterijos ir bus kontrolinis testo rezultatas. Mes jas atpažįstam, o va jei pasirodo kitokios galime nustatyti ir nežemiškąsiąs. Baimės buvo paminėtos tik dėl "suėdimo", bet va klausimas kodėl kažkas kažką būtent turėtų suėsti?
MindaugasV85 2012-04-02 23:16
Ieškojau informacijos apie tą senkantį kosminį kurą, bet neradau. Užtat radau informacijos "... Diskusija yra svarbi dar ir todėl, kad mokslininkai nežino, ar panspermijos teorija iš tiesų yra teisinga. Jei dabar suklystume, prarastume galimybę tirti Marso gyvybę. Diskusijos dėl LIFE eksperimento parodė, kad atėjo metas nustatyti Saulės sistemos tyrimo taisykles. Šiandien LIFE modulį paleidžiantys Žemės gyventojai turi atsakyti dar į vieną klausimą - Visata atrodo tuščia ir negyvenama, todėl galbūt turėtume padėti gyvybei pasklisti visoje kosminėje erdvėje, siųsdami mikroorganizmus į tas planetas, kuriose jie galėtų įsitvirtinti ir vystytis. Taip galime tapti kosmoso "sodininkais". Beje vienas iš DNR molekulės atradėjų Francis Crickas manė, kad mes esame kitų, kadaise gyvenusių "sodininkų", užaugintas vaisius. Kita vertus, tai jau visai kitas klausimas - ar dera "sėti" gyvybę kituose dangaus kūnuose." Taigi, jei kadanors Marse rastume žemiškų bakterijų, tai iškiltų klausimas: ar šios bakterijos atkeliavo iš Žemės (ko siekiame išvengti), o gal žemiškos bakterijos iš tiesų yra Marso bakterijos?
kionig 2012-04-02 23:41
Na bet tai juk teorijos pakolkas. Faktinių įrodymų dar trūksta. Šiaip NASA deda viltis į Jupiterio palydovą Europą, dėl nežemiškos gyvybės. Beje, reikia nepamiršti ir kitų atliktų eksperimentų ta tematika. Kiek buvo baimintasi, kad atidarinėjant kapsulę į ją papuls būten žemiškos bakterijos. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/a ... navigacija Sakyčiau, gana tolokai pabuvojo, o ir labai jau antgamtiško nerado. Nors yra teorijų, jog būtent Žemėje gyvybę galėjo pasėti asteroidai. Bet pakolkas tai tik teorijos.
Swift RR 2012-04-03 11:18
Nori surasti adatą šieno kupetoje? Sėkmės jei toks kantrus.