Rusai ruošia kosminį laivą su branduoliniu varikliu (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-04-05 11:41
Turint omeny, kaip sekas rusams kosmosa uzkariaut, tai kokie 90%, kad atominis kosminis erdvelaivis pataps atomine kosmine bomba...
uodas 2012-04-05 11:59
ta prasme? tu manai, kad rusai antiek protingai-buki mokslininkai, kad sugebes sukurti ta atomini varikli, bet jis kazkurtai pakeliui visvien susprogs? ir duodi tam beveik 90proc?
immortallt 2012-04-05 12:03
Tai iskels su paprastom senom raketom, kuris galbut pakils virs zemes atmosferos. O tada ivyks ateiviu sabotazas (mat rusu ateiviai irgi nemegsta) ir jis nukris i apacia. Varikliai veikti neturi
Rukis 2012-04-05 12:35
Rusų fizikai yra vieni geriausių pasaulyje. Gaila, kad šis potencialas neišnaudojamas, nes tie rusų fizikai mieliau dirbs tiems patiems amerikonams už penkiagubai didesnį atlyginimą.
Justdoit 2012-04-05 12:41
Sveiksčiojat čia kažkokias nesamones. Rusų mokslininkai yra išties neblogi, tik jiems reikia dirbti su palyginti atgyvenusia technika ir palyginti mažu biudžetu. Daug atradimų ir pasiekimų susijusiu su kosmoso užkariavimu yra priskiriami Rusijai. Kad nepavyko keli projektai nereikia nurašyti jos dėl to. Jei sukurtu dar ir šaltosios sintezės variklius tai išvis galėtumėm siųsti kosminius laivus už saulės sistemos ribų.
azotas 2012-04-05 13:48
Na kodel gi ne ? juk saltojo karo laikais Rusai su Amerikieciais lenktyniavo kas sukurs skrendanti lektuva su atomiu rektorium ar kazkas tokio tai kiek pamenu rusai buvo sukure, bet neapsaugojo savo pilotu nuo radiacijos ko pasekoje visi mire po kazkiek tai laiko...o amerikieciai padare isvada gan neapsimoka ir perdaug pavojinga netik pilotam, bet ir kitiem (avarijos atveju) todel amerikos viriausybe ar kazkas tokio nusprende, kad atomiai povandeniai laivai labiau naudingi. Tiesa yra spelioniu, kad nauji amerikos nepilotuojami lektuvai kazka tai turi bendro su atomine energija nes gali nuskrist labai didelius atstumus nenusileide (gal cia tiktais sapaliojimai).
Swift RR 2012-04-05 14:46
Ir kakie ten kosmonautai skris su ja? Antys?
sabotan 2012-04-05 18:15
Na nepulkit tu Rusu. Kodėl ju kosmoso programa stovi vietoi nes naudoja 40 metų technologijas. O nauju technologiju jie nekuria . Pati ssrs pirma pradejo šatlus kurt bet jav pirma padarė pamatė ssrs kad iš jų nieko gero. Na jai finansavimas bus normalus manau gali daug ko pasiekt . Nors ir nesiseks va tokie pareiškimai paskatins jav kinija es kitas valstybes kurt ką nors panašaus ar tobulesnio
enternald 2012-04-05 23:41
Pamatė nieko gero? "Buran" buvo pats brangiausias projektas SSRS kosmonautikos istorijoje. Tai kam jie kišo pinigus, jei neapsimokėjo. Rusai atnaujino visas savo raketas ir stato naują kosmodromą kažkur prie Vladivostoko-Chabarovsko, žinoma failai parodė blogą padėtį. Tiesa apgailėtinas finansavimas buvo ir liko problema. Dar klausimas, kaip tokie eksperimentai nepažeis susitarimų dėl atmosferoje atominių ginklų testavimų irgi neaišku. Bet manau būtų įdomu, jei toks erdvėlaivis būtų pastatytas.