Japonijai atsitiesti pakako metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidziux 2012-04-21 12:08
už 800 mln. dol. tokį bokštą pastatė? Sakykit ką norit, bet Lietuvoje su tokia suma pusės tiek nepadarytų.
Ishiki 2012-04-21 12:47
Idomu ar bent pamatus pastatytu
Tarkvinijus Išdidusis 2012-04-21 14:27
Na, padaryt tai padarytų, jeigu įstatymais būtų nustatytos lubos tokiam projektui (pinigine prasme, kad 800,000,000 USD neviršytų niekaip). Nes kitaip būtų toks pats atvejis kaip ir su Valdovų Rūmais. Iš pradžių sakė berods 100,000,000, po to pasikeitė sąmatos - jau 200,000,000 ir t.t. kol galiausiai buvo išsiaiškinta, kad čia mahinacijos
Laurynas19 2012-04-21 18:56
Kai pradedi apie Lietuvą galvoti, žiurėti faktus, žiurėti kokie žmonės ir kas kaip yra daroma.. vienintelė išvada: Sužlugdyta Tauta.. nekalbu aš apie eilinius darbininkus, kurie galvoja tik apie save, apie išgėrimus ir tt.. tokių yra visose valstybėse,,, Bet atrodo mes net neturim Elito, protingų žmonių kurie turėtų Lietuvos ateities viziją, kažkokias moralės normas, ar supratimą, kad tai mūsų tauta ir viskas turi būti daroma nė del akių ir pinigų.. Dabar atrodo, jog remontuojam ir dėl akių palaikom kažkieno sukurtą valstybę, kurios pavadinimas: LIETUVA. Protingesni, varo biznį ir tiek. Durnesni, verkia ir geria.. Na gal ir nėr taip viskas baisu,, bet toks vaizdas susidaro,,,, Kaip pradedi galvoti apie Lietuvą, po tokių straipsnių..
Creatium 2012-04-21 20:27
Tu biški ne po tuo straipsniu turbūt komentuoji.. čia straipsnis tikrai ne apie Lietuvą
Laurynas19 2012-04-21 21:25
Žinau, bet tokios mintys kilo..
Satnamlivas 2012-04-21 22:44
Na Lietuvą lyginti su Japonija toli gražu nėra protinga... Protingiau būtų lygiuotis į ją. "Gražu" vis perskaityti tokius verkšlenančius komentarus po panašaus tipo straipsniais. Žmogai, gi ne viskas yra tų rankose, kurie sėdi Seime ar dar ten kur - kodėl tik kalbat taip protingai, kodėl taip viską puikiai išmanot, bet nieko nesiimat?
technologas 2012-04-21 23:01
Nes lietuviai nėra japonai, pas anuos bendruomeninė kultūra, pagelbėja kaimynui jei ką. Lietuvio prigimčiai tai svetima, mieliau stebėt, kaip kaimyno troba dega. Pagelbėt - ni ni. Smagiau paaiškint, kaip ten visi vagia.
Laurynas19 2012-04-21 23:09
Šiaip mano komentaras nebuvo verkšlenantis, gal tik taip atrodo.. O tuo pasakymu: Sužlugdyta tauta, norėjau pasakyti, kad mums nebuvo įskiepita jokių vertybių, todėl ir skiriamės nuo kitų valstybių. Kitaip kiekvienas iš mūsų nesivadovauja kažkuo panašaus: Jei ką nors verta daryti šiame gyvenime, tai verta daryti gerai. ir tt ir pan.
Analog 2012-04-21 23:54
Laurynai, pats kiek suprantu emigracijoj sėdi, tai visgi gal ne tau aiškint kokia sužlugdyta lietuvių tauta.
jureivis 2012-04-22 01:16
Idomu, skaitytamas si straipsni, jau galvojau kad nei vieno komentaro nebus apie Japonija, o tik apie Lietuva... Neklydau 8 is 8 komentaru apie Lietuva. Gal atsibuskit? Lietuvoje nera taip blogai, kaip cia jus rasinejat, jei jus kazkas nuskriaude vaikysteje, tai eikit paverkit i mamos peti, o ne durnus komentarus rasykit
Skeleton 2012-04-22 01:26
Oi daug ką būtų galima pakomentuoti čia. Tik porą komentarų parašysiu. Iš dalies problema Lietuvoje ta, kad nuo pat Sąjūdžio įsikūrimo ir nepriklausomybės pradžios buvo ir yra PER DAUG tarpusavyje nesuderinamų ateities vizijų. Kiekviena nauja politinė grupelė valdžioje tučtuojau nori kažką reformuoti. Dalis Lietuvos gyventojų (nevadinsiu piliečiais), tarp jų įtakingų visuomenėje, išvis Lietuvos nepriklausomybę laikė kažkokiu nesusipratimu, kuris turėjo greitai pasibaigti, sugriūti, o lietuviai turėjo "keliais paršliaužti" į motušės Rusijos glėbį. Didelė problema yra runkeliai ir manipuliavimas jais rinkimuose. Lietuviai tegu džiaugiasi kad neturi teisės balsuoti ir pridirbti nesąmonių svečiose šalyse Kiek pažinojau idealistų ėjusių kad ir į valstybės tarnybą, visi jie greitai tapo užkietėjusiais cinikais. Kodėl? Nes pamatė kaip lengva pašlemėkams padaryti įtaką, užmti valdžią, laimėti rinkimus praplaunant smegenis runkeliams. Kaip runkeliai išvis nieko nesupranta kas vyksta, kam reikalingas vienas ar kitas sprendimas. Todėl Lietuva ir blaškosi į atsitiktines puses tampoma avinų bandos.
Laurynas19 2012-04-22 01:49
Emigracijoj sėdžiu dar tik vieni metai... Ir čia sėdžiu tik dėl atsitiktinumo ir pasitaikiusių gerų pasiūlymų.. nebėgau iš Lietuvos ir niekada neikeikiau. Aišku, kad negaliu objektyviai visko įvertinti, nes nepakankama patirtis ir ne viską žinau. Tačiau vertinant savo aplinką, ir man pasiekiamus duomenis, taip pat lyginant su patirtimi kurią gavau anglijoje (Kaip atrodo paprasti anglijos darbuotojai bei protingi, išsilavinę žmonės tiek anglai,vokiečiai bei prancūzai) galiu teigti, kokia sužlugdyta yra Lietuvos visuomenė.
Laurynas19 2012-04-22 02:00
O kodėl iškart galvojai apie Lietuvą skaitydamas straipsnį? Nes turbūt ir tu pastebėjai skirtumą tarp Lietuvos ir Japonijos? Lietuviai daro viską dėl akių, Ale kažkam čia kažko reikia, va pasidarysiu pinigų.. Žodžiu..
Laurynas19 2012-04-22 02:10
Į visus Politinius, ekonominius niuansus aš netaikiau šį kartą.. Kalbėjau apie Kiekvieno Individo visuomenės suvokimą. (^bold) Anglijoje, netgi paprastas runkelis, kuris nemoka daugiau nei puse angliškų žodžių taisiklingai parašyti, turi geresnį suvokimą nei Lietuvos vadybininkas. Čia turbūt kaltas SSRS paveldas bei staigus perėjimas į Laukinį kapitalizmą.. Bet čia jau atskira tema..
Analog 2012-04-22 02:18
Nu ir kaip tu nustatei, katras turi geresnį suvokimą (čia kaip suprantu apie politinį suvokimą kalbi)? Runkeliai visi panašūs, esmė ta, kad Lietuvoj vidurinioji klasė maža, tik runkeliai ir ponai.
KarolisC 2012-04-22 09:46
Man tai juokingiausia, kai zmogus keikia lietuva kaip ten blogai, kaip nera darbo ir pns, nors net nera dorai megines ji susirasti. Net nemegines pritapti Lietuvoje jau iskart isvyksta ir dar kazka megina sakyti.... Suprantu zmones, kurie megino susirast norml apmokama darba lietuvoi ir nerade isvyko, bet tie kurie net nemegina ieskot ir iskart lekia i UK ir poto stume kaip Lietuvoi blogai, tai man ju gaila...
perihellis 2012-04-22 09:46
Laurynai, papasakok man, kas tau draudė, kas tau neleido būnant lietuvoje susikurti aplink save tokių žmonių ratą, kurie nebūtų runkėliai, kurie būtų išprusę, kurie turėtų didelius tikslus ir taip toliau? gal ir pats ne kitoks, jei tik biškį kas netaip ir bėgi į išsvajotąją žemę, kur iš esmės problemų taip pat nemažai yra..pas mus jos vienokios, pas juos kitokios, tačiau viskas atrodo nuostabu, nes ten nėra tų bėdų, kurios yra čia. Tup pačiu žmonėmis yra manipuliuojama visame pasaulyje, ne tik lietuvoj, tik kaikuriose valstybėse reikia tai daryti aukštesniame lygyje, negu pas mus. Kaip sakant lyginkimės su kaimynais, lygiuokimės į pasaulio galinguosius (ne apie kariuomenę kalbu)
Laurynas19 2012-04-22 11:55
Kiek suprantu visi komentarai skirti man.. Dar kartą pakartosiu: aš neverkiu kaip viskas blogai Lietuvoje, ir net netaikau dabar į Politinius, Ekonominius niuansus. Kitose panašiose temose, visada kalbėjau kaip jūs. Pačiam asmeniškai Lietuvoje labiau patinka tiek gamta, tiek miestas, kelių išplanavimas, ir mūsų ekonomika nėra prasta (žiųrint žinoma su kuo lyginsi) ir žmonės protingesni, ir tikrai atrodo statistinis Lietuvis protingesnis už statistinį europietį. Tačiau būtent kodėl pavadinau žlugusia tauta? Todėl, kad mūsų žemas mentaliteto lygis, valstybės suvokimas, būtent daugelyje vietų smarkiai jaučiasi DARYMAS DĖL AKIŲ.
jureivis 2012-04-22 12:55
Todel kad visada atsiranda tokiu runkeliu kaip tu, kurie tik gali stumti ant lietuvos . Pats baigiau lieutvos universiteta ir susiradau visai nebloga darba, ir tikrai niekur nezadu vazuoti, vien todel kad kazkur UK ar kokioj norvegijoj gausiu 2k litu daugiau, bet kaip ubagas grizinesiu i Lietuva, tam kad susitvarkyti dantis, tam kad nueiti pas normalius specialistus sveikata susitvarkyti, kur dirbdamas UK praradau.