Kiek druskos sveika, o kiek pavojinga?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigitas 2012-04-20 16:49
Tai vat . Kuo toliau tuo labiau ryškėja tendencija kad sveikatatai labiau pavojingas ne natrio gliutomatas o chloridas .
Arthuras 2012-04-20 17:35
Aha, sulyginai tai kaip pirštą su ... Natrio glutamatas pats žalingo poveikio neturi, jei naudojamas saikingai. Tačiau, jis skatina apetitą, daro šūdiną maistą skanų, todėl žmonės tunka ir normalaus maisto nebevalgo, nes jis "prėskas".
ddeividdas 2012-04-20 21:04
Pavojaus nėra, jei yra saikas. ir deguonis gali būti nuodinga, jei jo per daug.
Domas1 2012-04-21 09:27
Pagal tema supratau jog labai apstraktus klausymas "Kiek druskos sveika, o kiek pavojinga?", man tai pirmas klausymas iskylo kiek tokios druskos "sveika" musu automobiliams, ar ji nekenkia musu automobiliams taip pat kaip musu sveikatai? Kazkaip apie tai irgi uzsimirsta. Nes pries paskutines savaites kai salciai atslugo pastebejau jog didmesciuose labai jau buvo balti keliai ir saligatviai, ko pasekoje odiniai batai tiesiog pabalo o automobilio stabdziu diskai tiesiog pageltonijo tiek jog eme formuotis korozija. Idomu kas del to yra kaltas?
Jomajo 2012-04-23 01:54
o tau kas svarbiau stabdziu diskai ar saugus keliai ir isgelbetos gyvybes? ar esi vaziaves ant apledejusio kelio, kai stabdziai reiskia ta pati ka ir gazas - nieko! o gal turi kokia kita alternatyva druskai?
rimasD 2012-04-23 10:46
Ir natrio glutomatas, ir natrio chloridas turi po molekulę natrio, taigi ir naudingas, ir kenkia vienodai, kadangi atsilaisvina organizme. Iš chloro gaminasi druskos rūgštis, kuri būtina skrandyje, kad palaikytų rūgščią terpę, o glutamininė rūgštis yra sudėtinė visų baltymų dalis. Mano nuomone, negali būti jokio standarto, kiek druskos reikia, nes vieni dirba fizinį darbą, ir daug prakaituoja, o kiti ne. Netgi dienos temperatūra turi įtakos prakaitavimui. Kitas dalykas, kad prakaitavimas pašalina ne tik natrį, bet ir kitas druskas, ypač kalį, kuris labai reikalingas širdies darbui, todėl rekomenduojama gerti mineralinį vandenį. Kas dėl Polio Brego, tai jis ne visur, mano nuomone, buvo teisus. Žmonės, kurie valgo pakankamai mėsos, gali išsiversti be papildomos druskos. Aišku iš pradžių bus neskanu, bet palaipsniui priprantama. Vegetarai, ar žmonės, vartojantys mažai mėsos gauna kalį, bet ne natrį. Ne veltui senovėje druska buvo aukso vertės, dėl jos vyko karai ir maištai, kariams mokėdavo druska.