Pasaulio laukia šimtmetis nelaimių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-04-27 09:48
Daugiau ginklų Afrikos šalims ir populiacija greitai sumažės Sterilizacija geriau už kontracepcija, reikia tik viena kartą atlikti ir jokių nelaimingų atsitikimu nebebus. Nelygybės didžiausias faktorius yra mastymas, politiniai ir religiniai įsitikinimai, pažiūros.
Dizzee 2012-04-27 10:08
Nieko niekas nepakeis, ateis krizė ir po truputį išmirsim. Viskas turi galiojimo datą.
immortallt 2012-04-27 10:28
Viska labai graziai stabilizuos maisto ir zaliavu kainos.
technologas 2012-04-27 10:53
Kad nelaimių bus faktas. Bet vartojimo pasidalinimas nebūtinas, jis jau dabar vyksta. Vien tik JT kasmet >4 milijonus tonų maisto padalina ~90 milijonų žmonių. O dar siunčia atskiros šalys. Humanizmo požiūriu gražu, bet praktiškai - nereikia dirbti, tik vaikus gaminti ir stovėti ištiesus ranką, maisto vis tiek duos. JAV vien kukurūzų eksportuoja už 11 milijardų $$$. Išvis kaip kraštutinę priemonę reikėtų smarkiai riboti maisto eksportą. Ir aišku dauginimąsi, griežtai vieno vaiko politiką visame pasaulyje įvesti. Kadangi to niekas nedarys, logiškai mąstant viskas tęsis kaip buvę, bus ir logiška pabaiga. Ribotų resursų planetoje neįmanoma daugintis neribotai, deja, ne visi tą supranta. Technologiniai optimistai, kurių vieną pakraipą galima pavadinti įsivaizduoja, kad mus išgelbės Saulės, vėjo, šiukšlių energija, litis ar koks grafenas. Tačiau ką daryti su gyventojų skaičiumi?
Acme 2012-04-27 12:07
, http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_flu ... um_reactor), kuris naudoja torį kurio yra 3 kartus daugiau negu urano, beveik neduoda radioktyvių atliekų ir jos suyra per porą šimtą metų, ir efektyvumas žymiai didesnis negu dabar naudojamu vandens reaktorių.
Skeleton 2012-04-27 19:14
Kaip mane užkniso fantazuotojai, kurie fantazuoja žiūrėdami į 3d paveiksliukus ir inžinerinius prototipus, tarsi tai būtų egzistuojančios eksploatacijai tinkamos technologijos. Kad ir tas pats tavo "Liquid fluoride thorium reactor". Knisamasi 50 metų, rezultatas - nieko. Gal norėtum vietoj fantaziavimo truputį pamąstyti KODĖL tokie reaktoriai vis dar nėra naudojami praktiškai?
kiesza 2012-04-27 20:10
įmanoma tai įmanoma, bet ką daryti su 7 , o ateityje ir su 10 milijardų išsiskiriančių nuomonių ? esant tokiam skaičiui žmonių pasaulyje trintis tik didės ir karas artės, nebus taip, kad gyvena žemėje 15mlrd ir visi patenkinti, visiems visko užtenka... tad reikia jau nebe išvadas daryti, o imtis veiksmų tučtuojau, nes kiekviena diena daugelis žmonių tik kaupia pyktį ir pretekstus
Swift RR 2012-04-28 14:15
Jeigu kapitalizmas pernelyg nesuleis savo nagučių į žmones, ir populiacija daugiau nekils, žmogus neregresuos, o atvirkščiai- progresuos, ir niekas to nesustabdys, išskyrus "kapitalistinį" karą.