Biomask: futuristinė galimybė atstatyti veidą po nudegimų  (0)

Kompanijos UT Arlington tyrėjai kartu su Brooke Karo medicinos centro chirurgais ir mokslininkais iš Šiaurės vakarų universiteto (JAV) dirba prie naujo projekto, kuris pavadintas BioMask.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto tikslas – chirurginėje sferoje panaudoti kaukę su specialiu sluoksniu, turinčiu daugybę sensorių, mechanizmų ir instrumentų, kurie tiektų vaistus veido odai, o nudeginta oda dėl visos šios procedūros per kelis mėnesius atsistatytų.

Jei pavyks įrodyti šio „stebuklingu“ vadinamo metodo veiksmingumą, tai gali tapti tvirtu argumentu elektronikos, kuri gali būti naudojama sužeistam žmogui gydyti, naudai. BioMask pavadintos kaukės žemutinis (antrasis) sluoksnis kontroliuotų audinių augimą, sektų, kad nebūtų infekcijos ir praneštų apie gijimo progresą gydytojams.

Futuristinėje sistemoje taip pat numatyta galimybė dinamiškai keisti gydymo procesą: realiu laiku bus galima paskirti naują vaistų dozę arba nukreipti kamienines ląsteles į tą veido vietą, kur jų labiausiai reikia.

Komanda, sudaryta iš chirurgų ir mokslininkų, pasiryžę realizuoti savo rekonstrukcinės kaukės BioMask projektą iki 2017 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)