Vėžinių ląstelių aptikimas išmaniaisiais telefonais  (3)

Po kelerių metų įtempto darbo NASA inžinieriams pavyko sukurti unikalų įrenginį, galintį atpažinti vėžines ląsteles. Šis įrenginys pagamintas kaip aksesuaras išmaniajam telefonui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sukurtas įrenginys – pašto ženklo dydžio mikroschema. Joje yra 32 sensoriai, kiekvienas iš jų pagamintas iš skirtingos nanomedžiagos – jais sensoriai gali atpažinti įvairias chemines medžiagas, kurios yra vėžio žymenys (markeriai).

Dabartinis produktas, kuris jau artimas galutinei versijai, yra plastikiniame korpuse, tvirtinamame prie išmaniojo telefono. Tiesa, NASA specialistai neatskleidė, koks išmaniojo telefono modelis buvo naudojamas, tačiau apžvalgininkai neabejoja, kad tai buvo iPhone, kadangi pastarasis jau senokai dalyvauja įvairiuose NASA eksperimentuose. Tiesa, jei projektas bus plačiai išplėtotas, įrenginys gali būti pritaikytas ir kitiems modeliams.

Iš pradžių technologija buvo sukurta raketų kuro nuotėkiui patikrinti. Ji Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) naudojama nuo 2008 m., ja stebima oro kokybė, tikrinamas formaldehido kiekis. Vėliau technologijos panaudojimą bus bandoma išplėsti. Iš esmės tokie įrenginiai gali būti naudojama greitam cukraus kiekio kraujyje nustatymui (aktualu diabetikams), kadangi egzistuoja tiesioginė priklausomybė tarp iškvepiamo acetono koncentracijos ore ir cukraus lygio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)