„iPhone 5“ išbrokavo S. Jobsas  (14)

Ilgai apie naujos kartos „Apple“ išmanųjį telefoną „iPhone 5“ sklandę gandai buvo pagrįsti, tvirtina gerai informuoti šaltiniai. Jei tikėti jų informacija, „iPhone 5“ gamybos pradėti neleido tuometinis bendrovės vadovas Steve'as Jobs'as.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kelis mėnesius iki planuoto naujo „iPhone“ modelio pasirodymo sklandė gandai apie kokybiškai naują „Apple“ išmanųjį telefoną su didesniu ekranu, kelių branduolių procesoriumi, nauja geresne antena, šiek tiek modifikuotais mygtukais ir t. t. Remiantis įvairių šaltinių pranešimais, net buvo sukurtas numanomas „iPhone 5“ modelis.

Tačiau spalio pradžioje „Apple“ pristatė „iPhone 4S“, išoriškai nuo ankstesniojo modelio nesiskiriantį modelį, kuris dėl su „iPhone 5“ naujovėmis siejamų lūkesčių ne vieno apžvalgininko buvo pavadintas „Metų nusivylimu“. Tačiau dabar aiškėja, kad „Apple“ inžinieriai iš tikrųjų buvo parengę gamybai didesnį ir galingesnį „iPhone 5“, tačiau jam kelią užkirto „Apple“ vadovo Steve’o Jobso sprendimas, rašo „Dailymail.co.uk“.

Internetinio portalo „Businessinsider.com“ teigimu, jei ne S. Jobso įsikišimas, „iPhone 5“ jau būtų buvęs rinkoje, tačiau jo buvo atsisakyta likus keliems mėnesiams iki „iPhone 4S“ pristatymo. Šaltinio teigimu, „Apple“ inžinieriai dar likus 3 mėnesiams iki naujo telefono pristatymo manė, jog visiškai naujo dizaino „iPhone 5“ taps nauju bendrovės hitu. Tačiau esą S. Jobsas, kurio sprendimai labai priklausė nuo jo nuotaikos, buvo nepatenkintas „iPhone 5“ išvaizda (jam nepatiko didesnis ekranas) ir tuo, kad visai „iPhone“ serijai gresia fragmentacija dėl dėl kitokio dydžio. Be to, buvo kilę problemų dėl būtinos baterijos talpos.

Šio šaltinio teigimu, jis 2 savaites naudojosi vienu iš „iPhone 5“ prototipų, kuris buvo žymiai plonesnis už dabartinį „iPhone 4S“. Jo ekranas buvo didesnis (įstrižainės ilgis – 4 coliai, arba 10 cm), o pats ekranas buvo kokybiškesnis ir geriau perteikdavo spalvas. Vadinamasis „Namų“ (Home) mygtukas prototipe nebuvo skirtas fiziniams paspaudimams: tereikėjo tik prie jo prisiliesti, kad būtų aktyvuotas. Taip pat pranešama, kad „iPhone 5“ turėjo balsu valdomą skaitmeninį padėjėją, tik jis buvo pavadintas „Assistant“, o ne „Siri“.

Tačiau „Apple“ gerbėjai neturėtų pernelyg nusivilti: daugelio manymu „iPhone 5“ vis dėlto pasirodys rinkoje, o jo laukti liko nebeilgai, tik iki kitų metų, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: