Mirė kompanijos „Apple“ įkūrėjas Stevas Jobsas (Video)  (109)

Viso pasaulio žiniasklaida praneša liūdną žinią „Apple“ gerbėjams – mirė šios unikalios kompanijos įkūrėjas ir ilgametis vadovas Steve’as Jobsas. Po didžiulių pastangų jis vis dėl to pralaimėjo kovą su vėžiu ir anapilin pasitraukė būdamas 56 metų amžiaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią žinią pasauliui pranešė pati kompanija „Apple“, o apie tai rašo BBC, Scientific American, CNN ir visi kiti pasaulio naujienų portalai.

S. Jobs’as „Apple“ įkūrė 1976 metais kartu su Steve’u Wozniak’u ir Ronald’u Wayne’u. 1985 metais S. Jobs’as pasitraukė iš korporacijos dėl nesutarimų su jos aukščiausia vadovybe, o 1997 metais sugrįžo ir 2000-aisiais pats tapo jos generaliniu direktoriumi.

2003 m. jam buvo diagnozuotas retos formos vėžys, o 2009 m. atlikta kepenų persodinimo operacija.

Nežiūrint nuolatinės kovos su liga, jis visą paskutinį dešimtmetį sėkmingai vedė „Apple“ kompaniją į olimpo viršūnę. Galiausiai nelygi kova artėjo prie pabaigos ir ją nujausdamas 2011 metų rugpjūtį S. Jobsas, jau išlydėjęs į rinką tokius kultinius įrenginius kaip „iPhone“ ir „iPad“, paliko korporacijos vadovo postą.

Jau prieš tai jis ilgai atostogavo ir neslėpė, kad atsitraukimas nuo darbų susijęs su sveikatos būkle. Generalinio direktoriaus postą užėmė Timas Cookas, pavadavęs S. Jobs’ą nuo 2011 metų sausio 17 dienos. Vis dėlto S. Jobs’as oficialiai liko dirbti „Apple“ ir buvo išrinktas korporacijos direktorių tarybos pirmininku.

Savo laiške visiems kompanijos darbuotojams S. Jobs’as rašė: „Aš visada sakiau, kad atėjus tai dienai, kai nebegalėsiu atlikti savo pareigų ir pateisinti lūkesčių kaip generalinis direktorius, pirmasis jums apie tai pranešiu. Gaila, bet tokia diena išaušo.“

„Apple“ ir pats S. Jobs’as nedetalizavo, dėl kokių priežasčių jam teko pasitraukti iš vadovo pareigų. Tačiau žiniasklaidoje ir tinklaraščiuose senai buvo diskutuota apie tai, kad „Apple“ įkūrėjas pralaimi kovą su vėžiu.

CNN video siužetas, skirtas paminėti S. Jobs’o gyvenimo akimirkas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (109)