„Apple“ su nauju vadovu pasirašė iki 2021 metų galiosiančią sutartį  (14)

Praėjusį penktadienį „Apple“ direktorių taryba oficialiai patvirtino, kad Timas Kukas (Tim Cook) iki 2021 metų vidurio dirbs „Apple“ generaliniu direktoriumi, ir kad jam perleista 1 mln. įmonės akcijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kartu su pono T. Cook'o paskyrimu generaliniu direktoriumi, Taryba apdovanojo T. Cook'ą 1000 000 riboto naudojimo akcijų“, – skelbiama „Apple“ pranešime JAV Vertybinių popierių ir biržų komisijai. Pusę riboto naudojimo akcijų T. Cookas gaus 2015 metų rugpjūtį, jeigu tuo metu dar dirbs „Apple“, likusią pusę – 2021 rugpjūtį, tačiau vėl tik tuo atveju, jei jis vis dar dirbs „Apple“., informuoja computerworld.com.

Pagal penktadienio biržos uždarymo laiko kainą, 1 mln. akcijų vertė buvo didesnė nei 383 mln. JAV dolerių (apie 920 mln. litų). Riboto naudojimo akcijos išduodamos ne susitarimo metu, o sutartyje numatytu laiku. Tokios akcijos bus vertinamos pagal tuometinę padėtį rinkoje, taigi, be abejo, jų kaina ateityje gali gerokai skirtis nuo dabartinės.

„Apple“ pranešime taip pat nurodoma, kad buvęs generalinis direktorius Steve'as Jobs'as atsistatydino, tačiau liks „Apple“ darbuotoju bei direktorių tarybos pirmininku, o T. Cook'as iki generalinio direktoriaus paaukštintas iš veiklos vadovo pareigų.

2010 metais T. Cook'o uždarbis (800 000 JAV dolerių mėnesinis atlyginimas, 5 mln. premija už darbą kol S. Jobs'as negalėjo dirbti dėl su sveikata susijusių priežasčių 2009 metais ir pajamomis iš įvairių akcijų) buvo šiek tiek didesnis nei 59 mln. dolerių (apie 140 mln. litų). 50 metų T. Cook'as „Apple“ dirba nuo 1998 metų. Jis taip pat yra bendrovės „Nike“ direktorių tarybos narys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: