„Adobe“ sukūrė įrankį „Flash“ paversti HTML5 kodu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mntx 2011-03-14 16:58
Kaip suprasti, kad HTML5 vystomas su „Apple“ priešakyje? Ir kodėl HTML5 yra „labai brangi mobiliesiems telefonams?“
KeeperMustDie 2011-03-14 17:00
Cia buvo kalbama apie elektros energija.
S.J 2011-03-14 17:21
Nezinau kaip daugeliui cia su Flash naujausia programa"kuri maziau ryja sistemos resursu" bet man visai neibeimanoma ziureti video naudojancia Flash. teko ieskotis senesnes versijos
gedas 2011-03-14 18:06
o man dauguma puslapių, kuriuos kasdien naudoju neveike su naujausiu flash, tad man irgi teko downgrade daryt, dabar perspėja, kad jūsų flashas pasenęs ir tai nesaugu. Tai kokia išeitį čia galima surast?
rwc 2011-03-14 18:44
Ne tai turima omeny. Flash emuliacija reikalauja didelių skaičiavimo pajėgumų, o HTML5 paprastai optimizuota gamintojo. Skaičiavimai reikalauja energijos, o energija mobiliems brangi.
wdm 2011-03-14 20:16
Nepaprastai netiketa, kad sukuria iranki kurio pagalba nebereiks savo produkto, labai keistas ejimas
rwc 2011-03-14 20:46
Nelabai keistas. Kiekvienas gamintojas (išskyrus monopolistą) suinteresuotas, kad jo programa sukurtas produktas būtų prieinamas kuo didesnei auditorijai. Adobe, matydami, kad Flash platformai (ne kūrimo, bet atlikimo) artėja galas, eina link standartų. Sveikintinas, logiškas ir ilgai lauktas žingsnis. Jei naršyklės gros Flash be jokių įskiepių - laimės visi.
edgarasl 2011-03-14 20:52
Flash turi mirti. Ne dėl galimybių trūkumo, o dėl resursų, greičio, nevienodo palaikymo tarp OS (ypač linux/unix distribucijos).
moo 2011-03-14 20:55
Manau Flash CS6 atsiras tiesiog "Export to HTML5" funkcija. Tai turetu islaikyti esamus developerius pripratusius prie sios programines irangos. Kuriama lyg ir tas pats flash, o exportuojama i tai ko reikalauja standartai. Gudru.
okta 2011-03-14 20:55
HTML5 kartu su naujuoju CSS bus bomba. Keisis svetainės, keisis internetas. Kažkiek leidžiu sau tyliai pafantazuoti, kad ir OS dažnai krausime iš debesų ateityje. Taigi naršyklė galės talpinti praktiškai viską, nuo taikomųjų programų, multimedijos (kas jau dabar nebestebina) iki operacinių sistemų. Apskritai senasis HTML standartas jau užsisėdėjo.
neatspesi 2011-03-14 23:39
Galbūt ir užsisėdėjo, tačiau "pure HTML" svetainės saugiausios, dizainas neperkrautas, nesudėtingas kodas. Jis ne be reikalo taip ilgai egzistuoja, realiai nelabai kam jį ir yra pakeisti..
solid 2011-03-15 00:51
uzmirskit flasha ateina HTML5/CSS3 ir AJAX era.
rwc 2011-03-15 01:01
Vytax 2011-03-15 01:48
Ir tokių pavyzdžių atkapstyti galima daug. Dėl dizaino vėlgi atskira kalba. Senųjų puslapių dizainai buvo formuojamas paveikslėlių pagalba. Kai kuriems puslapiams jų naudojama šimtai. O tai bereikalingai išnaudotas interneto srautas ir lėtas puslapio atvaizdavimas naršyklėje. Dabar praktiškai visus šiuolaikiškai atrodančius puslapių elementus galima paprastai ir greitai sukurti bei atvaizduoti vien tik su CSS. Dėl HTML saugumo, tai kaip ir anksčiau, taip ir dabar, viskas priklauso tik nuo pačių naršyklių saugumo. O „užsisėdėjo“ šis standartas tik todėl, kad ilgą laiką nebuvo atskirose naršyklėse tų standartų vienodo palaikymo. Kiekviena naršyklė vis kažką atvaizduodavo vis kitaip. Nors esminė problema buvo milžiniškas primityvaus IE6 naudojimas.
Giedrius- 2011-03-15 01:54
Pirma tegu ateina.
rwc 2011-03-15 02:18
: dėl mišrainės tai kalti labiausiai developeriai. Niekas anksčiau netrukdė prisigalvoti savo HTML atributų kaip "mylib-autofocus" ir jų atitinkamai "nustiliuoti" su CSS ir JS. Ir dabar taip darom: kodinam lyg ir HTML5, bet turim suderinamumo bibliotekas, kurios imituoja HTML5 interaktyvumą senesnėms naršyklėms. Tai neišvengiama ne tik todėl, kad kažkas dar naudoja IE6, bet ir dėl to, kad rinkoje pilna telefonų, kurie nepaveža OperaMini 5, apskritai jokio JS (išskyrus onclick ir onfocus) ir HTML5. Galų gale - visokie NoScript kiša koją, XForms nesuderinamumai ir t.t.. Kad ir kaip besistengtum, bet HTML5 kodas turi veikti ir su HTML4 naršyklėm. Vartotojui reikia pateikti maksimalų funkcionalumą, kurį leidžia jo naršyklė. Dėl saugumo. Negalima kaltinti vartotojo, nes jis galbūt nebaigęs jokių mokslų ir nieko neišmano. Naršyklės vis labiau riboja svetainių veiksmus - bet dar nepakankamai, kad Web developeriams nereikėtų tuo rūpintis. Leidi į savo saitą dėti reklaminius javascriptus? Blogai. Kvieti JS iš trečiųjų šalių? Blogai. Nevaliduoji JSON rezultatų? Blogai. Ir taip toliau. Rizikų labai daug, mano checklistas turi gal 300 punktų. Dar nemačiau savo developerių sukodintos aplikacijos, kurios darbinė versija iškart praeitų bent pusę. Blogiausia - dažnai kyla ginčai iš serijos "šito neįmanoma exploitint", "joks krekeris neaptiks", "niekam neįdomu" ir taip toliau. Belieka skirti valandžikę ir sukurpti exploitą, kad developeris patikėtų. Ir tai - paprastai rimtas klientas vis tiek iškasa keletą skylių. O kiek saitų/portalų neaudituojama? Turbūt 99%? Kad ir technologijos - užsimanyčiau, iškasčiau pusės vartotojų slaptažodžius grynu tekstu. Ne e-bankas, bet kas galėtų paneigti, kad juose ne tas pats?
okta 2011-03-15 09:34
Kiek kainuoja auditas? Lietuviškas internetas (kaip ir manau beveik visur) paauglio stadijoje. Kiek metų seniausiai svetainei?
moo 2011-03-15 09:45
Nemotyuvuok jaunuoliu
rwc 2011-03-15 10:42
Žiūrint koks auditas. Paprastam portalui - nuo kelių iki dešimties procentų gryno kodinimo išlaidų. Pvz., jei projektas 1680 valandų (dešimt kodinimo savaičių), tai auditui nusiteik užtrukti savaitę (juk audituoja žmogus, pats nečiupinėjęs to kodo - vadinasi, jam reikia viską perprast, suvokt visus duomenų srautus, DB schemas ir t.t.). Valstybinės informacinės sistemos auditas gali kainuoti ir šimtais tūkstančių. Tokia vat kaina, jei kuri ką nors savo, ne tik tampai zagatofkes. Ir čia ko gero dar viena pradinukų (ir šiaip ambicingų Webininkų) bėda - jie mano, kad padarys kokybiškiau, nei esami frameworkai. Kas praktiškai niekada neveikia. Arba būna labai brangu ir reikalauja tikrai aukštos kvalifikacijos.
okta 2011-03-15 11:15
rwc: iš esmės sutinku su teiginiais. Labai gera mintis ta, kad saugumo lygis priklauso nuo pačios svetainės. Tačiau aš internetą matau kaip dėžutę su skylėmis, kurias reikia ne tik mokėti užkimšti, bet ir parinkti reikiamą kamštį. Ne visi tai sugeba, ne visiems tai aktualu, ne visi nori mokėti už tai tiek savo laiku, tiek pinigais. Jeigu interneto aušroje dėžutė būtų pagaminta be skylių, dabar gal daugelio problemų nebūtų. Tik kažin ar tai buvo įmanoma:) O auditas nepigus malonumas, tad tikrai gal neverta stebėtis, kodėl 99% svetainių jo neatlieka. Ir greičiausiai beveik visi 99% procentai niekada ir neatliks. Aš, kaip technologijų.lt gerbėjas, visai norėčiau, kad svetainė būtų tiek saugi, kad galėčiau ja naudotis kada panorėjęs.