„GetJar“ nepaiso „Apple“ reikalavimo nustoti naudoti žodžių junginį „app store“  (2)

Didžiausia pasaulyje nemokamų mobiliųjų programėlių parduotuvė „GetJar“ atsisako paklusti „Apple“ reikalavimui nustoti naudoti žodžių junginį „app store“ (liet. – „programų parduotuvė“). „Mes tam nepaklusime! Steve’as Jobsas nėra mūsų tėtušis“, – teigia „GetJar“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dienraštis „The Wall Street Journal“ pranešė, kad „Apple“ teisininkai nusiuntė kompanijai „GetJar“ reikalavimą nustoti naudoti ir ateityje atsisakyti termino „app store“. „GetJar“ teigia, jog reikalavimui nepaklus, o „Apple“ neturi teisės to prašyti.

Bendrovės tinklaraštyje rašoma, kad „GetJar“ nėra „Apple“ konkurentė, kadangi pastarosios kuriama operacinė sistema „iOS“ yra uždara.

„Mes tiktai nukreipiame „Apple“ vartotojus į šios kompanijos programėlių parduotuvę, tai yra mandagumo ženklas. Mes tai darome nemokamai ir nieko už tai negauname. Pas mus ateina nedaug „Apple“ klientų, o „Android“ vartotojų srautas yra šimtus kartų didesnis ir strategiškai gerokai svarbesnis. Kodėl mes apskritai tai darome? Todėl, kad būdami didžiausia nemokamų programėlių parduotuvė, mes aptarnaujame daugiau nei 2,5 tūkst. skirtingų prietaisų, veikiame 190-yje valstybių ir nediskriminuojame „Apple“ vartotojų, nors panašu, kad „Apple“ nusprendė diskriminuoti mus“, – rašoma „GetJar“ tinklaraštyje.

Bendrovė teigia nusivylusi „Apple“ reikalavimu ir ragina pažvelgti tiesai į akis. Pirma, „GetJar“ veiklą pradėjo dar 2004 metais, o oficialiai pirmąsias programėles pradėjo platinti 2005 metais, kai „iPhone“ telefono projektas dar tik sukosi „Apple“ vadovo Steve´o Jobso galvoje.

Antra, ginčytina, ar žodžių junginys „app store“ apskritai priklauso kompanijai „Apple“. Šį terminą ji bandė užregistruoti 2008 metais, tačiau nesėkmingai. Antrasis bandymas po metų buvo šiek tiek sėkmingesnis, tačiau žodžių junginys užregistruotas su sąlyga, kad niekas nebandys to užginčyti. Tačiau „Microsoft“ ir kitos kompanijos nesnaudė ir jį užginčijo.

Be to, minėtą žodžių junginį „GetJar“ naudoja svetainėje, pranešimuose spaudai ir kitur jau kelerius metus, o „Apple“ tik dabar susizgribo ir atsiuntė reikalavimą nustoti tai daryti. Be to, „GetJar“ nenaudoja šio termino nei savo prekiniame ženkle, nei šūkyje.

„Mes nepaklusime tokiam reketavimui. Mes neketiname nustoti naudoti šio pavadinimo. Mes į šią rinką įžengėme gerokai anksčiau, nei Steve´as ir kompanija. Mus sukūrė programuotojai tam, kad pagelbėtų programuotojams. Ne tam, kad padėtume parduoti daugiau įrenginių ar pateikti paieškos rezultatų. Kaip dainuoja grupė „Twisted Sister“: „We´re not going to take it!“ (liet. – „Mes tam nepaklusime!“). Steve’as Jobsas nėra mūsų tėtušis“, – teigia „GetJar“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)