„Apple“ – stambiausia pasaulyje puslaidininkių pirkėja  (3)

Pasibaigus 2010 metams paaiškėjo, jog kompanija „Apple“ tapo stambiausia pasaulyje puslaidininkių pirkėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„IHS iSuppli“ duomenimis, 2010-aisiais puslaidininkiams kompanija išleido 17,5 milijardo dolerių. Tai beveik 80 % daugiau nei 2009 metais. „iSuppli“ ekspertai aiškina pirkimų padidėjimą sumaniųjų telefonų „iPhone“ ir planšetinių kompiuterių „iPad“ populiarumu. 2010 metais 60 % įsigytų komponentų „Apple“ naudojo savo mobiliuosiuose įrenginiuose, o kitus 40 % – kompiuteriuose.

Antroje vietoje pagal puslaidininkių pirkimus 2010-aisiais yra „Hewlett-Packard“, sumokėjusi už puslaidininkius 15,2 milijardo dolerių. Trečioje vietoje yra „Samsung“, komponentams išleidusi 13,9 milijardo dolerių. Mobiliųjų telefonų gamintoja „Nokia“ užėmė penktąją vietą. Ji puslaidininkiams išleido 8,3 milijardo dolerių.

„IHS iSuppli“ prognozuoja, kad 2011 metais „Apple“ išsaugos pirmąją vietą ir įsigis komponentų už 22,4 milijardo dolerių.

Birželio 6 dieną vykusioje konferencijoje „WWDC“ „Apple“ vadovas Styvas Jobsas pareiškė, kad iš viso kompanija pardavė apie 200 milijonų įrenginių su operacine sistema „iOS“. Tai grotuvai „iPod“, išmanieji telefonai „iPhone“ ir planšetiniai kompiuteriai „iPad“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)