Černobylietis: draugai užjautė – vaikų tikrai nebeturėsi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2012-05-01 14:47
Galima sakyti, kad šitam žmogui žiauriai pasisekė. Juk jam nereikėjo eiti į patį pragarą. O, įdomu, kuo ten taip Fukušima suabejota? Kad ten viskas aišku kaip dieną.
Arns 2012-05-01 14:55
Šiaip kad nelabai. Taip, nereikėjo kelių dienų laukti kad sužinoti kas ten nutiko. Bet ne daugiau. Kažkur buvo straipsnis ir technologijos.lt, kada japonė dalinosi patirtimi. Realiai tas pats, daugiau nei praleido filtrai informacijos nebuvo duodama, o ir visi ekspertų vertinimai buvo spėjimai, nes tikrieji ekspertai, dirbantys su visa info iš Fukušimos nekalbėjo. Ar kur nors matėte straipsnius net dabar, kur būtu detaliau viskas aprašoma? Kodėl pasirinkti tokie, o ne anokie sprendimai? Tame dalyvavę žmonės dabar jau tikrai galėtu kalbėti, bet nekalba.
mch0lic 2012-05-01 15:04
Idomu paskaityt buvo, tik labai trumpas straipsnis Stebina, kad net tokiose situacijose vieni kitiem padėdavo ir užtardavo, na bent jau taip atrodo paskaičius straipsnį, galbūt žmonės nuoširdesni tais laikais būdavo...
evaldosia 2012-05-01 16:11
96 metais tėvuką paėmė kaip atsargos karininką.atsargos kareiviai iš tikrujų siūsdavo pas save namo kondensuotą pieną,nes naturalaus nebūdavo parduotuvėse ir atskiestu maitino kūdikius.tarnavo pripetėje,ten jau buvo miręs miškas,darbas buvo su ekskavatoriais nukasti 30 cm grunto ir pilti į tam tikrą vietą.po pamainos krazai ir ekskavatoriai irgi ten paliekami.pamaina ateidavo surinkus rentgenų tam tikrą skaičių.po šios avarijos karinių komisarjatų darbuotojai turbūt neblogai pratyrtėjo nes kyšiai buvo mokami dideli kad neimtu .tada jau buvo aišku kur.matyt savo dalį gavo ir medicinos darbuotojai.dabar irgi jei kurį politiką reik patraukti atsakomybei ,pasirodo jis jau serga ,ir sirgs neapibrėžtą laiką.
cave_dweller 2012-05-01 21:12
Neseniai žiūrėjau per NG kanalą laidą "Sekundė iki katastrofos" apie Fukušimos AE nelaimę. Šioje laidoje (jei kas neesate jos matęs) pateikiamas ekspertų tyrimas ir išvados chronologine tvarka, apie kokia nors nelaime. Tad Fukušimos AE avarijos priežastys ir likvidavimas buvo nupasakotas gan smulkiai, bet praktiškai nieko naujo nesužinojau, ko nebuvau girdėjęs iš žiniasklaidos, kai naujienos buvo dar "šviežios". Neteigiu, kad žinom 100% informacijos apie Fukušimą, bet jos kur kas daugiau, nei Černobilio laikais.
Vytax 2012-05-01 21:38
Šiaip visą laiką Fukushima būklė, raportai ir ten atliekami darbai skelbiami šiame puslapyje: http://www.jaif.or.jp/english/ Japoniškoje puslapio versijoje tos informacijos įtariu, gerokai daugiau.
ripsaw 2012-05-01 23:11
Anie laikai buvo kitokie vytax o ką jie ten pasakojo tai buvo kartais ir juokinga atseit papilsim kokio tai dumblo ir radiacija išnyko nors kaip pamatavo veliau ji niekur nedingo. Yra daug dalyku kuriu mes mirtingieji nesužinosim, o jei sužinosim praeis laiko
kionig 2012-05-01 23:19
Taip, kas jau ten buvo, tai kelio atgal nebėra. Gavęs radiacijos dozę, niekur nedingsi. Iš giminės yra taipogi žmogus, buvęs Černobylio likvidacijoje tik nežinau tiksliai ką jis ten darė, kažkaip man nesolidu klausinėti tokių klausimų. O, pasekmės matyti. Invalidumas visam gyvenimui, o su senatve ir tai blogiau.
Aidziux 2012-05-02 13:47
Mano dėdė ten cementą su Kamazu vežė. čia prieš keletą metų mirė būdamas 55 metų maždaug. Be dantų vaikščiojo jau būdamas 35.