121 megapikselio raiškos palydovinės Žemės nuotraukos (Video)  (0)

Nors Rusijos kosmoso tyrimų programos pateko į nesėkmių ruožą, ji taip pat turi kuo pasigirti.

Pasirodo, kad Rusijos federalinė kosmoso agentūra iš atmosferos stebėjimo palydovo „Elektro-L“ sugeba padaryti įspūdingas 121 megapikselio raiškos visos planetos nuotraukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skirtingai nuo NASA nuotraukų, kurios paprastai yra sukomponuojamos iš daugelio kadrų, „Elektro-L“ tokias nuotraukas sugeba padaryti vieninteliu kadru, kuriame matyti oro sąlygų vaizdai iš 35 tūkstančių kilometrų atstumo. Tiesa, nuotraukose spalvos yra kiek neįprastos – fotoaparato matricos jautrumo maksimumas yra ties matomų ir infraraudonųjų spindulių riba, todėl žalios Žemės zonos nuotraukoje yra rūdžių spalvos.

Beje, galima pavydėti ir palydovo ryšio greičiui - minimali duomenų perdavimo sparta yra 2.6 Mbps (megabitų per sekundę), maksimali - 16.4 Mbps.

Gali būti, kad Rusija kiek paviešino paprastai kruopščiai saugomą informaciją apie savo kosminių technologijų pasiekimus, norėdama sušvelninti pastarųjų nesėkmių, kuomet nepavyko į orbitą iškelti navigacijos sistemos palydovų bei žlugo „Phobos Grunt“ misija į Marsą, įspūdį.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(2)
(1)
(1)

Komentarai (0)