Jonizuotas vanduo ar jonizuotas smegenų plovimas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2012-05-18 11:36
"Iš pradžių į jonizuotą vandenį žiūrėjau skeptiškai. Juk jis nei..." Senas bajeris lengvatikius greičiau įtikinti.
Pasalietis 2012-05-18 12:15
taip, o mano bezdalai, gydo nuo vėžio...
Windas 2012-05-18 14:23
Pasalietis, u zkiek bezdi i burna?
Strong_Bad 2012-05-18 14:33
Tavo bezdalai tulam zmogeliui nera jokia "egzotika", kaip pvz "jonizuotas vanduo", "ikrautas vanduo", "kosmine energija", "biciu pikis" pramoniniu budu gamintoje pastoje, tropikuose ar kokiose kitose egzotinese vietose surinktos zoleles padendancios nuo nuplikimo ir tt. Zodziu reik kazko ko nesupranta ir atrodo kaip magija ir ypac gerai gydo tuos simptomus nuo kuriu nera iprastiniu vaistu
immortallt 2012-05-18 14:51
Pasalieti, kur gyveni ? Pasigausiu tave, ikisiu i sikna vamzdi, sersiu ir versiu bezdet bei pardavinesiu - kapitalizuosiu tave (devil)
ENORCA 2012-05-18 16:11
Studijuoju mediciną, tai kadangi pacientai dažnai klausia apie šitą vandenį tai teko pasidomėti - deja, bet visur jo šalininkai žmogaus organizmui taiko neorganinės chemijos lygtis, o žmogaus kūno rūgštėjimą laiko ligų priežastimi. Ir nors tikrai - esant pH sutrikimui susergama kai kuriomis ligomis, bet tikrai ne tomis, nuo kurių neva gydo šis vanduo Vandens platintojų teiginiai yra panašūs į teiginius, jog medis numeta lapus ne todėl, kad ateina žiema, bet žiema ateina todėl, kad medis numeta lapus: priklijuok atgal ir bus pavasaris Bet, žmonės nusipirkę tuos brangius filtrus ima gerti vandenį, dažnai normalesniais kiekiais nei prieš tai, reguliariau ir padaro sau tiesiog gerą darbą - palaiko normalų vandens balansą orgnizme ir dėl jų būklė kartais pagerėja. Aišku tą būtų galima pasiekti ir su vandeniu iš čiaupo, bet niekas gi jo negers pagal laikrodį ypač, jei jis kainuoja centus, o ne dešimtis ar šimtus litų? Mūsų visuomenėje vis dar gajus įsitikinimas, kad geri daiktai turi būti brangūs, nes jei parduodami pigiai, tai nieko ten gero... Asmeniškai manau, kad tas vanduo tikrai nepakenks (tas aparatas greičiausiai nieko nedaro...), o jei liga "įsikalbėta" - žiūr dar ir išgydys! Gal ir lengviau, nei siųsti žmogų pas psichologą, penkis metus kapstyti kodėl jam visą laiką skauda galvą, kad vėliau "išlįstų" užslopintas atsiminimas. Ar geriau, tai jau kitas klausimas. Čia kaip "teigiamai įkrautas" vanduo - labai padeda, kai žmogui tiesiog reikia dėmesio ir švelnumo.
rwc 2012-05-18 18:02
Sodos nebandei įkalt?
Gediminas Jurgaitis 2012-05-18 18:23
+1
ENORCA 2012-05-18 18:29
Man labai įdomu O gal galima plačiau? Na, apie simptomus, apie prieš tai taikytą gydymą. Gal "Burbuliukas" kitais metais gaus Nobelį už GERL'o išgydymą? Tik simptominis gydymas turi vieną didelį minusią - simptomo nebėra (šiuo atveju rėmens), pacientas laimingas ir nusiraminęs, priežastys dėl kurių simptomai atsirado vystosi toliau ir BAC tau vėžys ar dar koks briedas nei iš šio nei iš to. Tame ir baisumas su tuo GERL'u, kol kas dar niekas nesukūrė būdo kaip jį išgydyti - visi gydo simptomiškai: mažina rūgštingumą ar rūgščių sekreciją (tik 10-15% ligos atvejų tai būna priežastis), naikina skrandžio parazitines bakterijas. Galų gale chirurgiškai modifikuoja skrandžio anatomiją, bet ir tai - po kelių-keliolikos metų liga atsinaujina.
kionig 2012-05-18 18:36
Aš tai niekaip nesuprantu, kaip tokius durnius gali traukti visokie šarlatanizmai ir homeopatijos, kai organizmas nebėra jaunas ir jam ne 20 metų, o dvigubai-trigubai daugiau. Žmonės to nesupranta. Kažkaip nepastebėjau, kai pačio tėvai ant šitos kvailo kabliuko užkibo. Dabar radau progą palazdavoti "nu ar veikia?". Į tai nieko negali atsakyti. Bandžiau sumenkinti tą būdą, tai labai stiprų pasipriešinimą sutikau. Pasakiau, kad nuo durnumo vaistų nėra ir naudokis
vienetas 2012-05-18 20:19
ENORCA, manau, labai gerus pointus pasakė: galimas daiktas, jog tiesiog pradeda reikalingus vandens kiekius gert; placebo efektas (kurs, nu po velnių, egzistuoja ir nėra joks šarlatanizmas). Neesu aš medikas, toli gražu; kiek suprantu, tai stresas gali privesti prie įvarių ligų ir apskritai organizmo negalavimų. O ką, jeigu žmogus pradėjęs gerti "stebuklingą" vandenį tiesiog pradeda jaustis geriau (psichologiškai), nes mano, jog išties tas vanduo veikia, ilgainiui pakeičia savo emocinę būklę ir nebestresuoja.. streso sukelti kokie nors simptomai pranyksta, žmogus jaučiasi dar geriau. Makes sense? Lai lyg užburtas ratas (nors paprastai jis asocijuojasi su neigiamais procesais), tik tiek, kad jis pozityvus ir veda prie vienokio ar kitokio pasitenkinimo gyvenimu? Yra išsilavinusių ir tuo pačiu religingų žmonių. Nematau nieko blogo, jei paprasti žmonės vartoja visokius jonizuotus gėralus, kurie potencionaliai gali turėti daugiau naudos nei minėta religija. Apskritai, būti skeptiku visur kur mokslas ko nors 100% negali paaiškinti turėtų būti gan nuobodu (gink die nešneku būtinai apie vandenį).
immortallt 2012-05-18 20:28
to vienetas, o kaip tau tokie atvejai, kai veziu sergantiems tokius dalykus prakisa ? Siaip skeptikas tokiu visokiu dalyku, buciau ir homeopatijas ir akupunkturos skeptikas, bet isbandziau drastiskais variantais ir tai veikia, nors netikejau, kad veiks.
Arthuras 2012-05-18 21:02
Koks ten ** šarmas. Vos vos šarminis. Gesinimas skrandžio rūgštį su šarmais atneša tik priešingą efektą - dar daugiau rūgšties gaminasi. Pats turiu šitą bėdą, taigi labai gerai žinau. Padeda tik tie vaistai, kurie mažina rūgščių išsiskyrimą. Bet ir tai, tik kol vartoji...
kiesza 2012-05-18 22:57
maciau kaip lituojamos tos vandens jonizatoriu platos, tai paprasciausias varzu rinkinukas, to vargano aparatelio savikaina keli litai, o zmonems siuloma uz desimtis kartu didesne kaina, aferizmas ir tiek... o is tiesu tai nera nieko sveikiau uz vandeni is saltinio
ligonis 2012-05-19 09:08
na žmonėm nesugebantiems užduot klausimus tokie dalykai tikrai yra įsiūlomi. karta ilgoj kelionei per radiją kažkoks žmogus kalbėjo apie tą burbuliuką. toks kosmosas ten buvo, kaip klausantis apsirūkiusių žmonių. gražiai, ir įdomiai pasakas sekė, bet kažkaip nieko konkretaus nepasakė. priminė ginčus su vienuole: pasako ką nori, nebutinai melą, bet pamiršta milžiniškas "smulkmenas" į kurias tikrai nemanau, akd taippat gražiai atsakytų. ...o nėra kažkokių įstatymų kurie draustų reklamuot tas nesamones kaip gydančias be jokių mokslinių tyrimų?
sielinas 2012-05-19 14:24
Galima draskytis ir teigti, kad netikėjai (neįtikinsi), tačiau jei būtum netikėjęs, nebūtum bandęs, o poveikis buvo placebo.
Indigo89 2012-05-20 10:27
Galim dziaugtis kad bent jau samanais mazai tikinciu lietuvoj bera, praeis tamsuoliu karta normalesni bus visi
rwc 2012-05-20 11:02
veikliųjų medžiagų!) ir visiems - po barabanu.
Valdas8 2012-05-21 11:21
Rūgštiniame vandenyje yra gana daug kenksmingų medžiagų: chloras (gaminant pagal instrukciją, 10-30 kartų viršija Higienos normą, priklausomai nuo pradinio vandens), chlorui sąveikaujant su organinėmis medžiagomis susidaro chlororganiniai ir bromorganiniai junginiai, kurie visi yra kenksmingi. Dalis šitų medžiagų per membraną difunduoja ir į šarminį tirpalą (haloformai, tetrachloretenas). Abiejų tirpalų rūgštingumo rodiklis pH netelpa į Higienos normą.
ENORCA 2012-05-21 12:25
Nieko sau