Norintiems valdyti savo sapnus sukurta miego kaukė (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pavasarėlis 2012-05-26 12:21
Aš tai labai abejoju ar ji veikia. Be to, jei veikia, taip gali būti žalojamos smegenys ar kas nors panašaus. Ir šiaip, iš savo sapnavimo patirties galiu teigti, kad kiekvieną kartą suvokęs, kad sapnuoju aš nubundu. Tai, manau yra geras dalykas (savotiška smegenų apsauga), nes kartais prisisapnuoja tikri košmarai, kurių sapnuoti nenoriu. Aišku, gaila būna nubusti kai prisisapnuoja koks sapnas, kuriame suplasnojęs rankomis sklendi kaip paukštis. Taigi, manau reikia sulaukti išsamių bandymų rezultatų, analizių. Kitaip tai manau, kad ir su veikiančiu įtaisu galima išprotėti.
AirDog 2012-05-26 13:48
Dar vienas loxatronas... Ypač patiko: "...joje yra įtaisytas specialus įrenginys..."
Creatium 2012-05-26 16:11
Na, bet pripažinkit: jeigu tai vis dėl to tikrai veikia, o poveikio smegenims nėra, tai šita chebrytė uždirbs milijonus iš šito dalyko, nes, ko gero, kiekvienas žmogus pasaulyje nori bent kažkiek valdyti savo sapnus
gamemakerh 2012-05-26 17:07
Kickstarter galima rasti visko. visu pirma tai jie nera kokie "verslininkai". man tuom ir patinka kickstarteris. (kickstarter.com) zmones idejininkai kazka sugalvoja, atranda naujo ir jei tai jiem patiem asmeniskai pasiteisina visos idejos ir veikimo principai tada deda savo projektai portala ir siulo tuo paciu pasidalinti su zmonem. ten nera, jog taip imtu ir prasytu pinigu. tai yra tarsi isankstinis uzsakymas. tu gali aukoti kazkiek pinigu ir uz ta auka gauti atitinkama produkta kuris nurodytas salygose. ne i tema, bet man paciau labai patiko android-iphone laikrodis. pebble. zmones 10kk usd surinko. prototipas darytas su "Arduino" jei kam ka nors reiskia tai.
rimka 2012-05-26 17:18
na su tuo supratimu kad sapnuoji, aš irgi pabundu jeigu suprantu kad ten sapnas, bet buvo gyvenime porą kartų kai nepabudau. Deja tik pora...
titas 2012-05-26 17:32
aha jau isivaizduoju ateities priklausomybe, nebe mmorpg, o sita kauke ir migdantieji vaistai, guli taip po 20 valandu per para lovoj kol pamirses pavalgyt pora kartu, daugiau vaistu paemes uzsilenki
zet 2012-05-26 17:59
o jei muses kambaryje aktyvaus miego metu skraido ir tu nepabundi, tai irgi kontroliuoji sapnus?
Fastum 2012-05-26 18:15
Dazniausiai zmones suprate, kad sapnuoja atsibunda, nuo per nelyg didelio susijaudinimo suprate pati fakta, kad jie sapnuoja. Turbut itin reti atvejai buna, kai zmogus susapnuoja samoninga sapna, to nesitikint, o ne bandant praktikuot tai. O kas del kosmaru, tai tuo ir skirias nuo paprasto sapno, kad jei vaidentis, pradeda, o tu supranti, kad sapnuoji, gali belekada pabust savo noru.
Ketleris 2012-05-26 21:28
1h sapne atstoja 10min tikro gyvenimo, samoningam sapne uzsidedi vel siuos akinius ir eini miegot, sapnas sapne, 10h- 50min realiai... ka darai? eini mokintis egzotiniu kalbu ar dar ka...
Jemalas 2012-05-26 22:09
Pabudimas vos supratus dažnas dalykas pradedantiesiems, yra nemažai technikų kaip tą suvaldyti. Čia niekur nėra jokios žalos smegenims, viskas aiškinama smegenų cheminiais produktais ir supratus kaip pasiekti tam tikrą jų balansą išmokstama sapnuoti, vėliau keliauti estralu ir taip toliau. Jokių fiziologinių pakitimų neįvyksta, grubiai tariant vietoj to kad žiūrėtum filmuką, panaudoji sritis kurioms beta bangos stipriausios kad pakeistum scenarijų ir "apgautum" visus pojūčius. Akiniai manau taip pat padeda, nes vien tas akių uždengimas labai gelbstintis dalykas, o jei dar nestiprūs ledai pamirksi tam tikrais laiko momentais ir padeda "neužmigti" tai išvis gerai. Šiaip čia tikrai ne naujovė, mačiau tokius akinius viekiančius tokiu pačiu principu jau apie 2001 metus sukurtus ir pardavinėjamus kartu su knyga apie būdravimą (lietuviškas žodis lucid dreamingui). Dar yra kitokių išradimų, kaip programuojami žadintuvai, kurie sucypsi tam tikrais laiko etapais (yra ir mp3 failai ir savo grotuvą gali tokiu paversti), arba aukštos kokybės audio failai kurie kairiam kanalui duoda vienokį, dešiniam kitokį dažnį ir nuėjus miegoti su ausinėm smegenys labai įdomiai sureguoja ir tarsi rezonuoja REM bangom. Bet čia tas pats kas užsiauginti presą su visokiais abrocketais - išleisi nemažai pinigų, bet nepasieksi to kas pasiekiama vien valios pastangom ir pasiryžimu. O kas dar nebandė būdrauti galiu pasakyti tik viena - kai pirmą kart normaliai pavyko buvo pats geriausias jausmas kurį kadanors patyriau.
KazimierasI 2012-05-26 23:47
Kad šitai veikia, ir sąmoningi sapnai nėra fantastikos pramanas jau seniai nėra abejonių. Pats šito mokausi ir praktikuoju. Tik nesupratau, kodėl tai aprašoma kaip naujas išradimas. Identišku principu veikiantys akiniai buvo sukurti Lucidinius sapnus tiriančio mokslininko Stephan LaBerge ir platinami jau gana seniai. jei kam įdomu.
Valdas3 2012-05-27 00:41
O aš iš vis nesapnuoju
azotas 2012-05-27 01:30
idomiai cia su tais sapnais as ir prisimenu, kad anksciau nieko nesapnuodavau, bet dabar gal kekviena nakty ir po kelis sapnus susapnuoju.
Creatium 2012-05-27 10:26
Sapnuoji, tačiau neprisimeni, kad sapnavai
mar444nas 2012-05-27 21:05
ziuriu man su sapnais labiau pasiseke. As ne kara esu sapnaves ka noriu dariau beleka. Zinojau kad sapnuoju ir jei "ispirdavo is sapno " tai lengvai gryzdavau i6eina netgi valdyti ta sapna.. dabar pastaruoju metu tai nelabai beiseina.
Deidavas 2012-05-30 01:31
O nepasitaiko jum pvz kai supranti jog tu sapnuoji, išlaikai realią sąmonę sapne, o tas sapnas yra siaubingiausių įsivaizduojamų košmarų virtinė iš kurio tu negali pabust? Pagaliau pabudus atrodo lyg galva sprogs ir jausmas ne pats maloniausias būna. Taip po kelių kartų galima išprotėt lengvai.
Arwis 2012-05-30 01:57
Aha tik pradekim nuo to kad tu spanuoju kas tavo galvoje, ir tu negali isivaizduoti egzotisku kalbu jai neturi jos ziniu.