JAV meteorologai: vasarą Lietuvoje karštį keis atvėsos  (0)

JAV įsikūrusi Tarptautinė oro prognozių tarnyba (Weather Service International – WSI) žada Europai ir Lietuvai karštą pirmą vasaros pusę, bet vėsesnę jos pabaigą.

WSI paslaugomis naudojasi kompanijos, kurių verslas glaudžiai susijęs su orais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija pagarsėjo kaip gana tikslias ilgalaikes prognozes pateikianti įmonė. Anot jos specialistų, besiformuojantis El Nino reiškinys ir vėsesnis šiaurinės Atlanto vandenyno dalies vanduo lems kiek kitokius vasariškus orus nei spėjome įprasti.

Kiek anksčiau jau buvo skelbta WSI orų prognozė gegužės – liepos mėnesiams. Tuomet JAV meteorologai teigė, kad gegužės ir birželio mėnesiais Lietuvoje (kuri pagal WSI priskiriama šiaurinei žemyno daliai) turėtų būti aukštesnės nei vidutinės temperatūros, bet liepos mėnesį jos išsisklaidys. Dabar pasirodė patikslintos ilgalaikės orų prognozės birželio – rugpjūčio mėnesiams.

„Ankstesniais kelias vasaras karšti ir sausi orai vyravo rytinėje ir pietinėje Europos dalyse, o vakaruose buvo santykinai vėsu ir drėgna. Šiemet orai šiek tiek pasikeis. Manome, kad karščiau ir sausiau bus vakarinėje ir šiaurinėje žemyno dalyje, o rytinėje ir pietinėje bus vėsiau, bet drėgniau“, – aiškino vyriausias WSI meteorologas Toddas Crawfordas. Specialistas aiškino, kad tokie orai įsivyraus vasaros viduryje. Daugelyje žemyno vietų birželio mėnesį gali užgriūti karštis, bet liepos viduryje jis atslūgs.

Lietuva (bei Latvija ir Estija) pagal WSI priskiriama šiaurinei Europos daliai, tad mus turėtų pasiekti šiltesni ir sausesni orai nei pernai. Kaip ir visam žemynui, šiaurinei daliai galioja tos pačios prognozės: pirmoje vasaros pusėje gali ateiti karščiai, bet vasaros viduryje jie išsisklaidys. Neskaitant to, tiek birželį, tiek ir liepą Lietuvoje bus aukštesnė nei vidutinė temperatūra. Rugpjūčio mėnesį orai gali atvėsti ir temperatūra būti žemesnė nei vidutinė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(54)
(27)
(22)

Komentarai (0)