Atskleista, kaip rusai manipuliuoja lietuvių pasąmone ir priverčia ilgėtis sovietinių laikų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

01 2012-06-01 10:32
Labai geras straipsnis, tik manau kad nedaugelis šių dienų mankurtizuotoje lietuvoje ta supranta ir apskritai nutuokia apie ką čia rašoma... be abejo, karas tesiasi, tik jo formos visai kitos. Deja tikslai tie patys... Suformuoti ir užrašyti dar Petro pirmojo. Jau ka turi tos šalies valdantieji tai turi, nieko neprikiši. Kruopščiai bei nuosekliai vykdomas Strateginis veiksmų planas. Jei nesipriešinsime ir miegosime, ar visa šalimi neišsikelsime toliau nuo šito slibino - manau istorija kartosis... Viskas turi prasideti nuo švietimo ir kasdienio kalimo apie tai augančiai kartai. Ir aišku, verkiant reikia ir lietuvos strateginio plano ir vizijos. Tačiau jau 20 metų vieni klounai seime keičia kitus ir niekas nera daroma...
sabotan 2012-06-01 10:32
Pavelavo rusija isaugo jau nauha karta kuri nebeatsimena ssrs ir net nemasto i ja sugryzti. Ir dazniausiai nostalogija sovietu sajungai jaucia pensininkai.
vvv2 2012-06-01 10:38
nostalgijai yra pačioje Lietuvoje, tuo užsiima dalis vietinių pensininkų ir dalis jų "įtraukto" vietinio jaunimo..
01 2012-06-01 10:40
su ta nauja karta kuri nieko nebezino dar lengviau jiems dirbti, pats pagalvok. Pensininkai ne prie ko, gali jie ilgėtis kiek nori, niekam jie neidomus nes jokios realios itakos valstybės valdyme jie nedaro. O va tie "jauni ir nieko nebeatsimenantys" dabar yra aktyviausi, ir aktyviai dalyvauja ir dirba visose valstybinėse institucijose, nuo par maziausiu grandziu iki stambiausiu, kuria istatymus, formuoja visa politine, ekonomine ir ideologine atmosfera. Think about it.
Creatium 2012-06-01 10:45
Na, bet tai su nostalgija visiškai nesusiję. Kaip tik senyvo amžiaus žmonės (prisimenantys tuos laikus) dažnai jaučia didelę nostalgiją aniems laikams, sovietams. Jaunimo šiais laikais ko gero nelabai jau veikia nei skulptūros ant žaliojo tilto (realiai niekuo nesusijusios su sovietais, apart to, kad jie statė), nei kažkokios tarybinės dešros nei ką.
01 2012-06-01 10:46
kurgi ne - paklausyk dabartinio Rusijos himno - klausimas - kuri normali valstybė savo himnui pasiimtu sena melodija??? seno stalinistinio himno? Kaip atrodytu tarkim dabartine vokietija jei jos himnas butu Hitlerinis "uber ales"? butu irgi normalu? Taip, jie labai nori kad apie juos galvotu kad viskas pas juos yra "normalu" - tipo kaip vakaruose. Tik kazkodėl vakaruose nera tokiu nesamoniu kuriu rusijoje apstu - prezidentas renkamas iš vieno kandidato, žiniasklaida visa cenzuruojama, opozicijos nera, diktatura kaip ant delno. Jei jums tai atrodo normalu - tai nelabai turim apie kalbėtis.
Domaz 2012-06-01 10:50
Gandų lygio straipsnis.. Visi argumentai iš piršto laužti ir sakyčiau visas straipsnis panašus i propaganda. Matyt reitingus taip sau keliasi.. Juk tema tikrai aktuali ir negirdėta, bet va argumentai tai tikrai nekokie. Lyg "tarybinės dešros", ar paminėtas O. Gazmanovas su savo akibrokštu rusų užsakytas yra.. Su tokia žurnalistika aš galėčiau bet ką, bet kuo apkaltinti.. Kalbant apie rusų propaganda, tai manau ji išties egzistuoja, tik gal kitokiu būdu. Jau senei pastebėjau visuomenės pasipiktinimą vakarais, bei rusų, kaip ir "garbinimą", tik nelabai aiški to priežastis. Gal čia atvirkštine psichologija suveikia, kai Rusija yra taip stipriai politikų ir žurnalistų menkinama ir vaizduojama kaip blogio ašis? Velniai žino ko SSRS mokslininkai pasiekė žmogaus psichologijos srityje, tai gal plauna dabar mum smegenis ir greit vėl tapsim kažkieno dalimi..
01 2012-06-01 10:54
malonu matyt kad dar yra susimastančių žmonių, kol tokiu yra dar ne viskas prarasta.
vvv2 2012-06-01 11:01
uodas 2012-06-01 11:06
o as manau, kad, kaip rusai uzsicikline vis, kad jie amzini nugaletojai, nuo antro pasaulinio karo, taip lietuviai paranojiskai uzsicikline, kad juos nori pagrobti rusai, nors akivaizdziai mes maziausiai jiems reikalingi, is naudos puses - darbo jega pigesne, is uzbekijos tadzikijos ir t.t. jokiu naudingu iskasenu neturime, stragegine prasme, jie atominiu raketu prisistabeliave kaliningrado srityje, taigi irgi niekam mes nereikalingi seip, kad teptis rankas.. gink dieve, as nieko cia neginu, paprasciausiai atsakykite, kam mes jiems reikalingi, apart simpatijos, kurios ugni vis dar palaikoma, per praeiti (pvz musu tevai turi ten geru draugu, kuriuos sutiko kartu tanaudami rusu armijoje ir t.t.)
vitalijuss 2012-06-01 11:08
"Atskleista, kaip rusai manipuliuoja lietuvių pasąmone ir priverčia ilgėtis sovietinių laikų" - Kas atskleista? Kad dešra ir degtinė tarybine pavadinta? Kad Gazmanovas per daug įsijautė koncertuodamas? Kas čia per paranoja? nu ir gerai, tegul ilgisi tų sovietinių laikų, o kas nuo to keičiasi? Galima taip pat ilgėtis pagonybės laikų, bet to jau nebėra ir nebebus, dabar jau turime rusijos imperija, o ne federaciją, kur dar didesnės nesąmonės vyksta, negu Lietuvos durnių laive.
Linas000 2012-06-01 11:09
Ilgitės Rusijos? Nuvažiuokit į Kaliningradą. O aš geriau aplankysiu Paryžių.
SG 2012-06-01 11:10
Ispanija. Straipsnyje aš irgi mačiau tik paranoją ir pritempimą.
immortallt 2012-06-01 11:13
Drauge su NLP draugauja, tai buvo davusi daug pavyzdziu, kaip pareina programavimas i musu puse. Gerai, kad TV beveik neziuriu ir dar mastyt sugebu ar priimti info ar ne. O siaip, numusti rusu ta naikintuva reikejo, o pilota suimti bei paskelbti tai priesiskais veiksmais is Rusijos puses bei reikalauti vieso pasiaiskinimo bei atsiprasymo per ziniasklaida. Zaidzia nesvariai - reikia ir mums rankas issitepti. Turim NATO ir ES uz nugaros - be naftos ir duju pirkeju Rusija uzsilenktu per puse metu. O siaip tarybiniais laikais buvo gerai tik viena, visi dabartiniai seniai tada buvo jauni. Jaunyste buvo gerai! Pati santvarka ir pan buvo nieko gero. Ai, dar nebuvo ko kaimynam pavydet, nes jie turejo lygiai ta pati, bet cia su smegenelem zmonems prastai. Jei kas nors jauciat nostalgija tarybiniams laikams, prasom issiimat turistine viza ir nuvarot bent i Kaliningrada arba siaip koki miesta apart Maskvos ir Piterio. Paziuresim, kaip jusu nostalgija tada veiks
SG 2012-06-01 11:14
Dar buvo gerai pigus benzas, mano mašinai dabar labai praverstų.
šakės 2012-06-01 11:16
Čia greičiau yra antireklama - žinom, kokia buvo ta tarybinė kokybė. Pradedant maisto produktais, baigiant buitine technika ir automobiliais - viskas buvo totalus šlamštas. Nenuostabu, kad atkūrus nepriklausomybe ir plūstelėjus importiniams produktams, dauguma gamyklų greit bankrutavo. Paaiškinkit, kaip galima ilgėtis sovietinės kokybės? O propagandą matau vieną: žinių portaluose sakinio nesugebantys surišt ir gramatikos nepažįstantys komentatoriai nuolat bando kurti įvaizdį, kad pas mus viskas yra blogai. Nesakau, kad jie yra pasamdyti, greičiau tai savaiminis procesas, tamsūs žmonės gavę priėjimą prie interneto. Bet vistiek jie daro savotišką propagandą.
faktas 2012-06-01 11:18
Na ir įrodymai... Akivaizdūs ir nenuginčijami!
shift 2012-06-01 11:31
Imperjios pasaulio istorijoje plėtėsi toli gražu ne racionalios naudos ieškodamos, jei matė, kad kažką šalia gali praryti, tai ir prarijo. Tai ideologija, savimeilė, pas rusus tas labai jaučiasi. O jei pažiūrėtume, ką pas juos istorijos vadovėliai rašo, tai jiems SSRS, kaip mums LDK, šlovės laikai. Dėl teritorijų kovojama ir šiandien, tik kovos metodai pasikeitė, nes turim televiziją, internetą, spaudą. Toks karas pigesnis, tylesnis, o gal net ir efektyvesnis.
immortallt 2012-06-01 11:42
Su salyga, kad tavo masina butu zigulys, duonos eilej stovetum eilej, mesos stovetum atskiroj eilej ir atejus tavo eilei suzinotum, kad pardave visa jau Be to pigus kuras susijes ne tik su Sovietais, bet ir su laikais. Tuomet kuro paklausa buvo stipriai mazesne, pasiula ne tiek daug ir mazesne. Galu gale, nafta buvo isgaunama is lengviau prieinamu telkiniu.
vvv2 2012-06-01 11:49
- na ne, "žiguliui" reikėjo atrodo oktaninio 90, kas visus labai piktino, nes kolūkiai naudojo savo "gazikams" oktaninį 66 po 4 kop/litr.