Šėtono katapulta: juodoji skylė išsviesta iš savo galaktikos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sinister 2012-06-07 19:29
Hm... Įdomu, kiek tokių klajūnių gali skrajoti tarpgalaktinėje erdvėje? Ir ar toli ji sugebėtų nuskristi kol numirtų iš bado? Ir kas nutiktų jei kokia rajūnė užklystų į mūsų kiemą? Kaip sąveikautų su mūsiške juodąja skyle? Gal apsilankys Laiqualasse ir atsakys:]
Laiqualasse 2012-06-07 21:43
Gal ir apsilankysiu Turėtų būti nedaug. Toks išsviedimas gali įvykti tik galaktikų susiliejimo metu; tada besijungdamos dvi juodosios skylės įgyja tam tikrą atatrankos greitį. Jei greitis viršija pabėgimo iš galaktikos greitį (kuris matuojamas šimtais km/s), nauja juodoji skylė pabėga iš galaktikos. Taip pat jei vienu metu jungiasi trys galaktikos, viena iš trijų juodųjų skylių gali būti išsviesta lauk. Bet ir vieni, ir kiti atvejai yra labai reti; tikslių skaičių nepasakysiu, bet man regis ne dažniau nei viename iš šimto susiliejimų galima tikėtis tokio galutinio rezultato. O ir susiliejimai nėra kasdienis reiškinys. Taigi jei viena tokia klajūnė juodoji skylė tenka kokiam tūkstančiui galaktikų, tai jau daug. Kas nutiktų, jei tokia rajūnė užklystų į Paukščių Taką? Jos poveikį pamatytume dėl iškreiptos gravitacijos, bet tik tada, kai ji priartėtų pakankamai arti centro, kur žvaigždžių daug ir poveikis būtų akivaizdus. Galaktikos pakraščiuose tokių juodųjų skylių kad ir dabar gali tūnoti - jas aptikti įmanoma nebent dėl gravitacinio lęšiavimo. Su mūsiške juodąja skyle sąveikautų taip, kad imtų suktis viena aplink kitą ir susijungtų kažkada. Tik atvykėlės "nusėdimas" į Galaktikos centrą užtruktų labai ilgai - dešimtis milijonų metų.
radiopowder 2012-06-08 00:35
Jeigu tos gravitacinės bangos tokios galingos tai įsivaizduokit, kaip būtų nuostabu jeigu pavyktų sukonstruoti tokiu principu veikiančius variklius erdvėlaiviams! Tiktai problema būtų, kokiu būdu tas bangas generuoti. Kiek žinau tai jos daugianarių sistemų masės centruose generuojasi.
Laiqualasse 2012-06-08 01:29
Gravitacinės bangos yra erdvėlaikio struktūros pokyčiai, atsirandantys dėl labai greito ir netiesinio tankių objektų (neutroninių žvaigždžių arba juodųjų skylių) judėjimo. Erdvėlaikio pokyčiai besiremiantis variklis kosminiams laivams yra - aišku, kol kas tik teorinis konstruktas. Beje, jis labai primena iš "Star Trek" serialo žinomą warp drive'ą
Myslius 2012-06-08 07:13
Nelabai megstu konspiracijos teorijas ir panasius dalykus, bet dar 2004 metais buvo isleistas toks video: kuriame kalbama apie dar senesnius atradimus.
BishopaZ 2012-06-08 09:38
taigi jei issviestu abi skyles arba viena i kuria susijunge dvi is galaktikos centro, galaktika nustotu egzistuoti taip isheina, juk be skyles centres negali egzistuot. ar kaip cia
vazzy 2012-06-08 09:51
gal galima placiau apie tai ? kaip susidaro ta atatranka ?
MANTASM 2012-06-08 10:54
Kiek suprantu gravitacinių bangų vektorius nukreiptas į j.skylę. Skylėms susiglaudus, jos tiesiog turėtų sulipti. Kodėl gaunasi atatranka?
Laiqualasse 2012-06-08 12:51
Labai grubus paaiškinimas būtų toks: jei susiduria du rutuliukai ir sulimpa, tai jie gali nulėkti kažkur tolyn. Šiek tiek panašiai ir juodosios skylės, tik tiek, kad čia svarbios ne tik jų masės ir pradiniai greičiai, bet ir judesio kiekio momentai. Tiksliau, deja, nepaaiškinsiu - labai sudėtingi reliatyvistiniai skaičiavimai prasideda, kurių pats nesuprantu.