Trys didžiausi neįgyvendinti XX a. moksliniai projektai. 2 dalis: kosmoso kelionės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2012-06-09 02:44
Zemes istekliu trukumas kaip tik paskatins kosmines keliones, nes reikes nauju istekliu ieskoti kosmose
dawid90 2012-06-09 09:35
Manau tiks šiai temai.
Cezaris 2012-06-09 11:47
Velyku salos sindromas. Jei busime neristingi ir neapdairus tai visa zmonija uzsikoncervuos zemeje. Bus tragiskai juokinga, jei zmonija praziopsos "si" langa.
Tomcat 2012-06-09 13:32
Apollo programos islaidos atsipirko daug kartu amerikai per patententus ir naujus isradimus, be to buvo sukurta daugybe darbo vietu ir t.t. Gaila, kad dabar vietoj investavimo i kosmosa amerika (ir turbut kitos salys) sukisa milziniskas lesas i karo pramone.
kiesza 2012-06-09 22:27
Amerika kalta yra, kad žmonės nebgrįžta į mėnulį. Neproporcingai didindama savo karinę galią, tiesiogiai provokuoja visą pasaulį ginkluotis. Todėl ne tokios turtingos valstybės kaip Rusija nebesukrapšto reikiamo finansavimo bent jau senūjų technologijų išsaugojimui. Bet yra vilties, kad kinai pasiekę mėnulį gražins kosmoso lenktynių dvasiąį saulės sitemą
rimasD 2012-06-09 23:02
Dauguma problemų, kodėl nesiveržiama į kosmosą, aprašyta straipsnyje. Nėra didelio suinteresuotumo, ir didelės kainos. He3 netgi žemėje, dar niekas nesugebėtų panaudoti .Be to idėja sklando dar nuo 19 amžiaus, H. Wels, ir Ž. Verno laikų.
dyendy 2012-06-26 17:09
na istekliai dar neviskas ekonomine prasme ta pati SSRS turejo kaip skaiciau viename straipsnyje visa Mendelejavo lentele bet nesugebejo issilaikyti po saule. JAV tikrai tiek neturejo bet isgyveno.. Bet istekliai na sakykim fizine prasme pvz reikia kuro raketoms? reikia, o jei naftos nebelieka? tikrai gaila kad siuntinejami robotukai bet velgi ka zmogui reiketu tame marse veikti? irodyti kad jis gali ten nukakti? man rods technologiju tokiam issukiui pakanka bet truksta galimybiu gryzimui uztikrinti. Ir vis dar tebelieka klausimas, ka ten zmogus veiktu kuo negali masinos? Manau butu didelis issukys jei ne technologija tai bent koncepcija sukurti kaip turetu vykti teraformavimas. Jei kaip sakoma didesni kosminiai zygiai bus imanomi tik 2100m tai per simtmeti gal net ir realiu veiksmu butu imanoma imtis. Kitas klausimas ar teraformavimas yra tiek vertingas kad galetume atsisakyti viso to kas dar marse neistirta? Kad poto netektu viskuo stengtis uzglaistyti taikant amerikos ciabuviam skirtu rezervatu patirti, nes kaip bebutu marsas - potenciali zmonijos kolonija. O kad teraformavimas turetu itakos planetai net neabejoju, jeigu pvz. vanduo kaip visi sutinka yra zemiskos gyvybes pamatas ir trukstamus kiekius gabenti is zemes butu labai labai ir labai neparanku taciau kurkas maziau pastangu pareikalautu sakykim kokio meteorito is susalusio vandens nukreipimas i planeta, atsirastu duobe ir kas garantuos kad netoje vietoje kur yra vertingu radiniu?