Mūsų visata – tiesiog kitoje visatoje gyvenančio vaiko projektas mokslo mugei?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vvv2 2012-06-27 11:52
- bent jau man tai suteikia kryptį pamąstymams kaip generuoti cheminius junginius iš pavyzdžio.. labai realus projektas jau šios dienos technologijomis..
nondescript 2012-06-27 11:59
Na gerai, tada ne tau, o Petrui Petraičiūnui iš Petraičiūnų kaimo, kuris net nežino, kad toks facebookas egzistuoja, jei jau tavo kaimynas facebooko įkūrėjas esmė ta pati, jei tas dalykas tavęs neliečia, tai tau ir prasmės iš to nebus. Man asmeniškai tai būtų prasminga, nes vertinu žinias - bet koks žmogiškų žinių rapletimas yra vertingas. Kitam bus prasmė, nes gaus nobelio premiją. Kitam bus prasmė, nes gaus finansavimą tolimesniems tyrimams. Kitam bus prasmė, nes tai inspiruos sukurti naują filmą ar parašyti naują knyga. Kitam bus prasmė, nes bus suduotas smugis religijai ir t.t. Prasmė labai subjektyvus reikalas, vienam pats nereikšmingiausias dalykas gali būti prasmingas, o kitam pats reikšmingiausias gali būti beprasmis. Kalbant apie žmonija, bet kokie tyrimai prisideda prie mokslo pažangos. Galbūt tyrdamas visatą, sužinosi tokių dalykų, kuriuos galėsi pritaikyti ir čia, žemėje.
Gnostic 2012-06-27 15:04
O kam tie genai, jei vistiek viskas laikina ir si zeme su visom savo gyvybes rusim viena diena nustos egzistuoti? Musu kunai ir gyvenimai tera irankiai daug prasmingesniam tobulejimui - ego naikinimui bet cia vaikai be filosofijos ar budizmo pagrindu tik shuda stumt ant manes tesugeba
vvv2 2012-06-27 16:06
- tobulėjimas nėra naikinimas, greičiau kūryba (plėtotė). - loakalinė (vietinė, laikmečio) patirtis yra didžiausias stabdis tobulėti (todėl mirštam, kad pradėt iš naujo). - gnostikai šiaip yra mažiausiai nutolę nuo sektų.. tai liudija netgi tamstos pareiškimai apie ego/genų naikinimą vardan kažkokio ego senovinės kūrybos, o būtent budizmo pasvaičiojimų prie raudono vyno..
Swift RR 2012-06-27 16:42
Šizofreniko kliedesiai? Kaip nenormalių gabaritų "vaikas" gali sukurti pasaulį susidedantį iš šitiek daug molekulių, atomų? Jei jam visa mūsų visata tėra kamuoliukas, tai kaip jis gali įtakoti tokių mikrobų(sudėtų iš daugybės mlrd. atomų) kaip mes, atsiradimą? Mūsų visata yra tikra ir vienintelis(o gal mums, pamatyti kitas visatas, neleidžia fizikos dėsniai) mūsų pasaulis. Tokios mintys gali kilti tik šizofrenikų galvose, gi jie neskiria tikrovės nuo netikrovės...
GTRooTube 2012-06-27 19:39
Kai kurie čia pasisako labai naiviai. Kam čia reikia to mokslo, juk visteik mirsim. Tai yra absurdas. Juk ten už to nežinojimo, kitoje visatoje gal ir yra atsakymai, nesuprantu kaip žmogui iš esmės nežinančiam kokia jo egzistencijos prasmė (apar pasidauginimo) gali būti neįdomu, kas yra tai ko mes dar nežinome, juk kažkokia tiesa visgi yra.
titas 2012-06-27 21:40
Tai gal jums vyruti laikas pabusti? pradekit lankyti kokias nors filosofijos paskaitas - gal tada vietoi plytu nesiotojo poziurio pradesit matyt daugiau?
titas 2012-06-27 21:48
dydis priklauso nuo perspektyvos-pvz1 mano laptopas dydziu ir galingumu bei tiek kiek atminties turi pries 35metus akis programeriams issprogdintu pvz2. kam nors kas egzistuoja aukstesneje dimensijoje mes tokie apriboti atrodytume kaip mario zaidime - i kaire i desine ir pasokt ant vambzdzio
rimasD 2012-06-27 22:06
Jeigu jau fantazuot, tai gal "dievas", kuris vaizduojamas kaip žilas senelis, ir kuriam be galo daug metų, turėtų atrodyti, kaip kokių pusės metų kūdikis, kuris žaidžia su atomais, kaip su "Lego" kaladėlėmis, ir nesupranta, ką jis čia sukūrė. Po kokio milijardo metų jis gal jau atrodys kaip 7 mėn. kūdikis
nondescript 2012-06-28 14:45
Prakalbo tas kuris neturi ego prastai matyt tamstai sekas jį naikint. Tokia sudėtinga rūšis kaip homo sapiens be ego būtų pasmerkta išnykti, kitu atveju mes jo tiesiog neturėtumėm. O genai tam, nes gamta nesąmoningai bando išlikti įvairiose formose. Kas ten žino, kokie sudėtingi procesai vyksta mūsų pasaulyje, galbūt visatos sąveikauja tarpusavyje, dalinasi informacija, pasibaigus vienam ciklui prasideda kitas. Kaip ten sako, pabaiga tai nauja pradžia. O įvairūs prasmės klausimai, tai tik žmogiška problema, nes nesugebam objektyviai įvertinti aplinkos. Juk gamta nesiskundžia dėl to, jog turės išnykti.