Pasaulinis atšilimas sulėtėtų vandenynus papildžius geležimi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2012-07-23 12:09
Kažkaip neatrodo, kad žydintys vandenynai būtų gera mintis - taip, augdami jie užfiksuos anglį, tačiau irdami sunaudos ir vandens deguonį. Be deguonies organika irs, išskirdama metaną, kurio šiltnamio efektas yra kelis kartus didesnis, nei anglies dioksido.
immortallt 2012-07-23 12:15
Kiek as zinau, didzioji dalis dumbliu nugrimzta i dugna ir ten ikalinami simtams, jei ne tukstanciams metu. Aisku, man irgi atrodo, kad gali buti kokiu nors ekologiniu problemu vis tiek...
punktyras 2012-07-23 13:38
Taip, didžioji dalis nugrims, bet didelio dalyko net ir mažoji dalis gali pasirodyti ne tokia jau ir maža. Kaip tai paveiks organizmus, nejaučiančius geležies trūkumo? Juk dumbliai ne vien geležimi minta. Suprantu įkalinimo idėją, bet ar kartu su dumbliais nekris dugnan ir visa ekosistema? Čia reikia daug nuodugnesnių tyrimų, manau.
faktas 2012-07-23 16:14
Plius besiveisiantys dumbliai sudrums vandenį, dar labiau padidindami IR spindulių sugėrimą. Dėl ekosistemų, tai atviruose vandenynuose jos labai retos. Bet dugne susikaupus daug organinės medžiagos, suklestės kelios giliavandenės rūšys ir dauguma vietinių greičiausiai išnyks.