Šiais metais į idėjų konferenciją TEDxVilnius žiūrovai pateks po atrankos  (0)

Šią savaitę „TEDxVilnius“ komanda paskelbė pirmąsias kasmetinės konferencijos naujienas. Trečioji idėjų konferencija vyks spalio 6 d., šeštadienį, Ūkio banko teatro arenoje. Tai bus didžiausias Lietuvoje iki šiol vykęs renginys po globalaus judėjimo „TEDx“ vėliava, praneša organizatoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų pirmos naujovės – daugiau vietų žiūrovams ir jų atranka internetu. „Po praėjusių metų konferencijos, kai bilietus į renginį susidomėjusieji išgraibstė per kelias valandas, pasižadėjome sau, kad paaugsime, parūpinsime erdvesnę vietą ir pakviesime daugiau dalyvių, - sakė konferencijos organizatoriai. - Visgi „TEDx“ renginiuose, vykstančiuose visame pasaulyje, labai svarbu ir jaukumas bei bendravimas, naujos pažintys, dalinimasis idėjomis – tokios atmosferos nesukurtume masiniame, tūkstantiniame renginyje.“ Bet kuriuo atveju nuo 2010 m. Vilniuje rengiama konferencija šiais metais bus didžiausia dalyvių skaičiumi.

Vadovaudamiesi pagrindiniais „TED“ principais ir „TEDx“ praktikomis kitose pasaulio šalyse, konferencijos rengėjai šiais metais vykdys konferencijos žiūrovų registraciją ir atranką. „Vis norime pabrėžti, kad „TEDx“ renginiuose dalyviai yra tokie pat svarbūs kaip ir pranešėjai, todėl nusprendėme pasekti daugelio kitų „TEDx“ pavyzdžiu ir į konfereciją pakviesti motyvuotus, ir veiklius skirtingų sričių atstovus bei lyderius,“ - apie naujovę pasakojo „TEDxVilnius“ komanda. Registracijos formą internetinėje svetainėje http://www.tedxvilnius.lt/ galima rasti jau dabar, ji ten bus iki rugsėjo antros savaitės.

Trečius metus savanoriškai konferenciją organizuojanti komanda trumpai užsimena ir apie šių metų konferencijos turinį. „Pagrindiniai kriterijai, kaip renkame šių metų pranešėjus – tai veiklumas ir rezultatai. Ant scenos kviesime tuos, kurie greičiausiai įkvėps ne filosofuoti, o imti ir padaryti. Nes ir patys pranešėjai bus tie, kurie jau nuveikė, pasiekė, sukūrė,“ – apie vykstančius darbus pasakojo „TEDxVilnius“ savanoriai. Nors pavardžių dar neišduoda, konferencijos organizatoriai žada nemažą dalį svečių iš užsienio, kurie dalinsis pasiekimais įvairiose srityse, kaip antai: technologijos, kosmoso tyrinėjimai, robotika, švietimas, menas ir kita.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: