Susipažinkime… Fluoras: arba tiesiog „firestarter“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TikrasZmogus 2012-08-22 14:55
Kaip mums universitete dėstė, kad fluoras vienintelis elementas priverčiantis deguonį atiduoti elektronus, t.y. virsti teigiamu jonu.
punktyras 2012-08-22 16:11
Taip, mokykloje irgi taip mokina. Deguonis fluore dega.
faktas 2012-08-22 18:49
Geras straipsnis. Iš tikrųjų būtų šaunu, jei aprašytumėt visą periodinę lentelę. Ne visi elementai įdomūs, bet skaityti bus verta.
Aidziux 2012-08-23 15:18
Vienas netikslumas straipsnyje. Fluoro elektronų sluoksnis yra ne plikas, o trūksta 1 elektrono iki užpildyto sluoksnio. Velniškai aktyvus turėtų būti ir tolimiausiame gale esantis cezis, nes jo išoriniame sluoksnyje yra vienas elektronas ir labai toli nuo branduolio.
Heksogenas 2012-08-23 19:30
Cezis ne aktyvus, jam reikai tik 1e kad būtų laimingas, bet kai jo ta paskutinis elektronas toli nuo branduolio tai jam labai sunku pasigauti ir išlaikyti kitą elektroną.., bet užtat iš jo labai lengva atimti tą elektroną, todėl ir atrodo aktyvus. Gal taip reiktų suprasti. Nes jei cezi gali laikyt paprastam inde nieko nenutiks, a va floras ėda daug ką..
herkus1000 2015-12-13 15:18
Ryškiai žmogus rašęs straipsnį nelabai gerai išmanė chemiją, nes helis nėra fluoro kaimynas(fluoro atominis numeris yra 9, o helio - 2) ir fluoras su jais nereaguoja dėl to, kad helis ir neonas yra inertinės dujos. Šiaip visa kita buvo neblogai, patiko.
punktyras 2015-12-13 22:06
gan artimai susiglaudęs fluoras ir helis atrodo Helis ir neonas yra inertinės dujos ne dėl to, kad jos taip pavadintos, o todėl, kad jų išorinis elektronų apvalkalas visiškai užpildytas. Fluorui iki tokios laimės ir kiekvieno elemento didžiausios svajonės išsipildymo, trūksta vos vieno vienintelio elektrono. O kadangi jis lentelės viršuje, tai elektronų turi nedaug, branduolys juos stipriai laiko ir pasitaikius progai, bet kokius bent kiek laisvesnius pasiglemžia. Helio ir neono branduoliai irgi nedideli, tai užpildytą išorinių elektronų sluoksnį laiko iš paskutiniųjų. O žemiau esančios inertinės dujos, kurių branduoliai didesni, nebepajėgia atsispirti – jei ksenono ir kriptono dar reikia primygtinai prašyti, kad reaguotų su fluoru, tai toliausiai esantis radonas reaguoja įprastomis sąlygomis.