Kuenka – gyvenimas ant uolos skardžio (Video)  (0)

Pusiaukelėje tarp Madrido ir Valensijos įsikūrusi Kuenka (isp. Cuenca) nėra tik tipinis ispaniškas miestukas. Ši Kastilijos ir La Mančo regione esanti viduramžių gyvenvietė garsėja ant upės skardžio pakibusiais namais. Besivaikantiems romantikos – kvapą gniaužiantys vaizdai garantuoti!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Huekaro upė šiame krašte suformavo tarpeklį. Ant upės skardžio žmonės kadaise ėmė statyti savo būstus. Namus jie statė išnaudodami visus gamtos teikiamus privalumus – taip šie statiniai pakibo virš skardžio. Tiesa, dauguma tokių viduramžiškų kregždžių lizdus primenančių būstų, vadinamų casas colgadas, buvo nugriauti XIX amžiuje. Tačiau išlikę keletas namų kaitina vaizduotę – kaip visa ši neįprasta ant uolos pakibusi gyvenvietė turėjo atrodyti viduramžiais, kai tų namų buvo kur kas daugiau? Manoma, kad iki šių dienų išlikę kabantieji namai su mediniais balkonėliais buvo pastatyti XV amžiuje. Kuenkos kabančiuosius namus patogiausia stebėti nuo Puente de San Pablo pėsčiųjų tilto, kuris dar vadinamas Geležiniu tiltu. Tiltas virš Huekaro upės tarpeklio 40 m aukštyje buvo nutiestas XVI a., tačiau vėliau buvo perstatytas. Nuo šio tilto atsiveria įstabus tarpeklio ir virš skardžio pakibusių istorinių namų vaizdas. Kuenkos lankytojus sužavi ne tik gamtos ir architektūros dermė, bet ir senovinės miestelio gatvelės, bažnyčios bei vienuolynai, kurių architektūroje persipynę įvairūs stiliai: gotika, barokas ir kt. Be to, viename iš ant uolos pakibusių namų įsikūręs Ispanijos abstraktaus meno muziejus.

Taip pat Kuenkoje galima aplankyti Archeologijos muziejų, kuriame saugomi romėnų laikų radiniai. Kuenkos katedra yra viena pirmųjų gotikinių katedrų Ispanijoje. Miestelyje taip pat galima aplankyti El Castillo, senovinio arabų forto liekanas.

Daugiau apie šį nepaprastą Ispanijos miestą žiūrėkite tolesniame video:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: KelioniuManija.lt
KelioniuManija.lt
(19)
(0)
(6)

Komentarai (0)