Mokslininkai: masinis prieskonių naudojimas kelia alergijų epidemiją  (0)

JAV alergijų, astmos ir imunologijos koledžas įspėja – alergija sergantiems žmonėms prieskoniai pavojingi, rašo „The Daily Mail“. Tokio pobūdžio alergija vargina 3 proc. žmonių, be to, šis tipas dažnai akivaizdžiai nepasireiškia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Luizianos universiteto gydytojas Sami Bahna pabrėžia, kad šiais laikais žmonės vartoja vis daugiau prieskonių, jų dedama ir į kosmetikos produktus. Artimiausiu metu daugės alergija sergančių žmonių.

Moterys priklauso ypatingai didelės rizikos grupei. Jos vartoja dekoratyvinę kosmetiką, kūno aliejus, dantų pastą ir kvepalus, kurių sudėtyje yra vienas ar daugiau prieskonių. Išvardinti produktai pavojingi ir turintiems pavasarinę šienligę.

Dažniausiai alerginę reakciją sukelia cinamonas ir česnakas, bet kaltininkas gali būti ir juodasis pipiras ar vanilė. Kuo aštresnis prieskonis, tuo didesnė alergijos rizika. Be to, produktų etiketėse gamintojai neretai tiesiog nenurodo kai kurių prieskonių.

Apsisaugoti nuo pavojingo prieskonių poveikio galima termiškai juos apdorojant. Tačiau gali būti, kad tam tikrais atvejais kūnas sustiprins alerginę reakciją, gresiančią anafilaksiniu šoku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(0)
(5)

Komentarai (0)